Dodaj firmu

Do sada smo koristili klasičnu rasvetu, a poslednjih godina sve je veća popularnost takozvanih štedljivih sijalica i ostale rasvete, koja nosi oznaku LED rasveta. Šta to zapravo znači, i koje su prednosti, možete da pročitate u našem daljem tekstu, kao i korisne informacije o tome gde možete da nabavite spomenute proizvode, po kojim cenama i slično.

LED rasveta prodaja

Za sam početak, dobro je da objasnimo glavne prednosti LED sijalica, reflektora i druge rasvete koju ljudi svakodnevno koriste.

Naime, upotrebom LED rasvete brzo ćete uočiti promenu i to pre svega po iznosu računa za mesečno utrošenu električnu energiju – račun će biti smanjen, upravo iz razloga što je LED rasveta veoma štedljiva i to čak do deset puta u odnosu na klasičnu. To nije malo, zar ne?

Sem toga, ovo je osvetljenje koje više prija ljudskom oku, i za njega je ugodnije i zdravije. Razlog leži u tome da su boje pod LED rasvetom realne, stvarne, odnosno svetlo je skoro isto kao prirodno. Tu ćemo spomenuti CRI, a to znači da izvor svetlosti ima sposobnost da emituje prirodno osvetljenje, tako da što je bliže indeksu od 100 CRI, boje raspršenog svetla su daleko prirodnije i tada imamo utisak kao da je zapravo - dan.

Kod rasvete često vodimo računa o štetnom zračenju, pa se u tom segmentu takođe ogleda prednost LED rasvete. Naime, postoji UV i IR zračenje kod običnih izvora svetlosti koje smo koristili do sada, dok LED rasveta ne emituje ovakva zračenja. To bi značilo, na primer, da ako imate upaljeno svetlo u prostoriji tokom leta i otvorene prozore, svetlost neće privlačiti insekte u tolikoj meri kao što je slučaj sa klasičnim sijalicama.

Još jedna veoma dobra karakteristika LED rasvete je niska radna temperatura. To znači da tokom korišćenja, LED rasveta ne proizvodi toplotnu energiju u tolikoj meri kao što je slučaj sa običnom. Prilikom rada, najveći deo struje se pretvara u svetlost, tako da je još jedna značajna prednost da se smanjuju rizici od nezgoda i požara, a dokaz za to je da se LED rasveta gotovo uvek može dodirnuti nezaštićenom, odnosno golom rukom.

Kada uključite LED reflektor, na primer, dobićete instant svetlo. To znači da nije potrebno da prođe određeno vreme da se izvor svetlosti zagreje, od momenta uključivanja, već se brzo postiže maksimalna jačina.

LED rasvetu možete da nabavite u trogovinama te vrste robe, ali i pogledati izbor (i takođe obaviti naručivanje), putem web prezentacija tih firmi. Na njima su kroz tekstualni opis i fotografije, prikazani artikli koji se nalaze u ponudi, uz vidno istaknute cene. Opisane su najznačajnije karakteristike, a poručivanje može da se u celosti zavriši preko interneta.

LED rasveta – cena:

Kada je reč o ceni LED rasvete, navešćemo najčešće kupovane proizvode a to su LED sijalice i LED reflektori. Cena reflektora zavisi od njihove jačine, jer je moguće izabrati snagu od 10 vati, ali i od 200 W, na primer. U tom smislu, cene se kreću od 1300 din. pa sve do 39000 dinara, za LED reflektor od 200 W. Na cenu takođe utiče da li reflektor ima ugrađen senzor pokreta.

Cena LED  sijalica se kreće od 350 dinara pa sve do 11 500 dinara za LED sijalicu koja ima 16 miliona boja, funkcionalnu dnevnu svetlost, ugao rasipanja svetlosti do 160 stepeni, kao i dimovanje od tople bele do hladne bele boje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice rasvete koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane