Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lečenje zuba
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Jednopovršinska plomba

Akcija -73% 400 Din.
Jednopovršinska plomba - 400 din! Stomatološka ordinacija KRUNA DENT!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Jednopovršinska plomba + uklanjanje kamenca

Akcija -28% 3300 Din.
Jednopovršinska plomba + uklanjanje kamenca - 3.300 din! Dentina Gold stomatološka ordinacija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dvopovršinska plomba + uklanjanje kamenca

Akcija -27% 3600 Din.
Dvopovršinska plomba + uklanjanje kamenca - 3.600 din! Dentina Gold stomatološka ordinacija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Lečenje zuba

Svako od nas je barem jednom u životu lečio neki svoj zub. Danas je stomatologija toliko uznapredovala, da lečenje zuba ne predstavlja neku neprijatnost ili bol, već se sve obavlja potpuno bezbolno, uz korišćenje anestezije.

lečenje zuba

 

Način lečenja zuba

U narodu je lečenje zuba poznato i kao vađenje živca. Radi se zapravo, o endodontskom tretmanu. Ta reč potiče od dve reči endo, što znači unutra, i dont, što bi značilo zub. Dakle, u bukvalnom prevodu, ovo bi bilo lečenje zuba iznutra.

Lečenje korena zuba

Kada se leči zub, tj. koren zuba, na ovaj način se spašava zub, odnosno, sve funkcije zuba ostaju očuvane, dok bi u suprotnom slučaju, da lečenje nije sprovedeno, ovakav zub bio izgubljen – morao bi biti izveđen.

Lečenje kanala korena zuba

Lečenje je bitno izvesti pravilno. To podrazumeva da ćete nekoliko puta morati da dođete u zakazanim terminima u stomatološku ordinaciju. Svaki zub je sastavljen od veoma tvrdih spoljnih struktura, kao što su gleđ, cement i dentin, ali i od mekih tkiva, i to je pulpa koja se nalazi u unutrašnjoj šupljini.

Lečenje gangrene zuba

Šta se nalazi u zubnoj pulpi? Pre svega, tu se nalaze nervi, ili popularno nazvan živac zuba, ali i vezivno tkivo, krvni i limfni sudovi... Kroz vrh korena, živac ulazi u zub. Od mesta gde ulazi, živac se proteže preko centralnog dela korena, što se naziva i kanal korena, a nakon toga ulazi u širi prostor koji je unutar krunice zuba i to se naziva komora pulpe.

Gangrena je proces truljenja zuba, i ako se otkrije na vreme, moguće je da se izleči.

Lečenje zuba u trudnoći

Živac zuba ima važnu ulogu u razvoju i rastu zuba, međutim, kada zub jednom nikne, tada je najvažnija funkcija koju živac ima – senzorna, a to bi tačno značilo da zub ima sposobnost da reaguje na hladno ili toplo.

lečenje zuba cena

 

Lečenje zuba pod upalom

Ponekad se događa da imamo zub koji se nalazi pod upalom. Tada je potrebno da se prvo sanira upala, pa da se pristupi procesu lečenja zuba.

Lasersko lečenje zuba

Moderna tehnologija je omogućila da se zubi leče pomoću lasera. Laser je pokazao veoma dobre rezultate kod lečenja kanala korena zuba, pri čemu je cena ovog načina nešto malo skuplja, a pri tome je dobit veoma velika.

Lečenje otoka zuba

Kada je zub pod otokom, potrebno je da se primene antibiotici, kako bi otok nestao, a nakon toga se pristupa lečenju zuba.

Lečenje zuba ispod mosta

Mostove mnogi od nas imaju, i to je zapravo nadoknađivanje zuba koje nemamo. Ponekad se događa da nosači mosta, a to su zubi koji drže most, budu u procesu lečenja. U ovim slučajevima, kada vas zaboli zub koji se nalazi pod mostom, veoma je važno da se što pre javite stomatologu. Sa druge strane, što se duže čeka, to se povećava šansa da se takav zub izgubi.

Lečenje zuba cena

Cene konzervativnog lečenja zuba se kreću od 10 do 70 evra, u proseku, a sve zavisi šta se tačno radi. U našem primeru, 10 evra košta direktno i indirektno prekrivanje pulpe. Napominjemo da su cene izražene za pojedinačne usluge koje rade stomatolozi, a da se konačna cena dobija zbirom cena usluga.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate stomatološke ordinacije koje se nalaze na stranici koju upravo čitate.

 

Tropovršinska plomba + uklanjanje kamenca

Akcija -21% 5000 Din.
Tropovršinska plomba + uklanjanje kamenca - 5.000 din! Dentina Gold stomatološka ordinacija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon