Dodaj firmu

Lecenje kurjeg oka Pedikir Centar (ex Bubamara)

Pedikir Centar (ex Bubamara) nalazi se na opštini Stari grad u Beogradu i pruža usluge medicinskog pedikira i manikira
Pročitaj više

Kapetan Mišina 2, I sprat
Stari grad, Beograd

Pedikir i Manikir Vesna Nails

Prateći najnovije svetske trendove, pedikir i manikir VESNA NAILS nudi Vam vrhunski tretman za Vaše nokte. U našem radu koristimo kozmetiku vodećih proizvođača koja garantuje maksimalne rezultate. Posebnu pažnju u radu posvećujemo higijeni.
Pročitaj više

Dečanska 5a
Stari grad, Beograd

Frizersko Kozmetički salon Ceca

Kozmetičko - frizerski salon "Ceca" nalazi se u ulici Lazara Kujundžića broj 86, u Beogradu. Naš salon prvenstveno se bavi negom Vašeg lica, tela i kose uz pomoć renomiranih kozmetičkih preparata.
Pročitaj više

Lazara Kujundžića 86
Čukarica, Beograd

Beauty by Nastya salon

Kozmetčki salon nalazi se u Beogradu. Posebno izdvajamo neinvanzivne tretmane sa fantastičnim efektima, lipolizu, hijaluron pen, kao i collagen niti.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 192
Zvezdara, Beograd

Šade salon lepote

Studio lepote „Šade“ nalazi se u Beogradu. Pored mnogobrojnih tretmana svim damama je na raspolaganju kvalitetan manikir i pedikir, kako medicinski tako i klasičan.
Pročitaj više

Dragoslava Jovanovića 9
Stari grad, Beograd

3 Mini studio lepote

Bilo da želite novu frizuru, farbanje kose, manikir i pedikir tretman, depilaciju ili sunčanje u turbo Megasun solarijumu, salon 3 Mini VG je prava adresa za Vas. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas vrhunski tim frizera i kozmetičara koji koristi najkvalitetnije preparate.
Pročitaj više

Ljubinke Bobić 24
Novi Beograd, Beograd

LIX Kozmetičko Masažni Centar

LIX Kozmetičko Masažni Centar nudi Vam visokoprofesionalne tretmane lica i tela koji će učiniti da zablistate posebnim sjajem. Sa ciljem da Vam ponudimo vrhunski kvalitet usluge, u našem radu koristimo alge i potpuno prirodnu kozmetiku koja postiže maksimalne rezultate.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 278
Voždovac, Beograd

Violeta cosmetic & hair salon lepote

Negujte Vašu lepotu na pravi način, uz vrhunske preparate, posetite salon lepote Violeta Cosmetics u samom centru grada. U prijatnom ambijentu salona dočekaće Vas stručno i ljubazno osoblje koje nudi kompletan tretman kreiran u skladu sa potrebama savremene žene.
Pročitaj više

Sarajevska 44
Savski venac, Beograd

Kako se izvodi lecenje kurjeg oka? Kurje oko, ili clavus, nastaje kao posledica delovanja sila usled nepravilne statike celog stopala. Ovo je i estetski i zdravstveni problem. To je izuzetno bolno zadebljanje kože, na jednom ili više mesta istovremeno, a može se javiti na jednom ili na oba stopala.

Kurje oko

Površinski sloj kože se utiskuje u dubinu u vidu trna koji predstavlja sam koren ove neprijatne i bolne promene. Oko tog trna, stvara se kružno zadebljanje koje može imati od nekoliko milimetara do čak nekoliko centimetara u prečniku. Kurje oko se najčešće stvara na petom prstu sa spoljne strane, na peti, a i na delu tabana bliže prstima. Ukoliko imate ovu promenu, onda nažalost, vrlo dobro znate koliko ona remeti svakodnevne aktivnosti. To je zbog toga što je kurje oko osetljivo na pritisak i boli čak i pri promeni vremena.

Kurje oko – lečenje

Odlazak vašem pedikiru je dobar način da potražite olakšanje od ove neprijatne tegobe. Najpre će vam noge biti potopljene i ovlažene, sve dok kurje oči ne postanu mekane. Mogu biti korišćena posebna ulja kao omekšivači, i jastuče za kurje oči kao sredstvo za zaštitu. Jastučić se stavi oko kurjeg oka, zatim se parčetom vate nanesu nekoliko kapi određenog ulja, (na primer, ricinusovog), a zatim se stavi flaster oko jastučeta da bi ga držao na mestu. Unutra će biti zadržano ulje koje vlaži i omekšava kožu.
Takođe, veoma je popularna metoda struganja naslaga kurjeg oka uz pomoć sterilnog skalpela, bez krvi, te primena keratolitika ali pod kontrolom lekara.
Vaša pedikir dama može izabrati način da omekša kurje oko time što će vaše noge potopiti u vodu koja sadrži gorku so.
Korišćenje flastera sa salicilnom kiselinom isto može biti jedan od načina borbe protiv kurjeg oka.
Posle parenja u toploj vodi i skidanja površinskih slojeva keratina, kurje oko se maže salicil-kolodijem.

Kurje oko – prevencija

Ono što je najvažnije pri preventivi, odnosno lečenju ove bolne i neprijatne promene, jeste nošenje udobne obuće i pravilan hod. Redovna higijena stopala, kao i masaža u vašem salonu lepote, blagotvorno će delovati na vaše noge, ukoliko ste pre toga dugo stajali ili hodali.  Interesantna je činjenica da se kurje oči češće javljaju kod žena, a razlog je, možda pogađate – želja da budemo lepe, odnosno, nošenje visokih potpetica! Dugotrajno hodanje u ovakvoj obući, svakako će rezultirati neželjenim promenama na stopalima.  

Kurje oko – lečenje – cena

Za estetski i medicinski pedikir, cena ovih usluga kreće se u rasponu od 900 do 1400 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane