Dodaj firmu

Lecenje gljivica na noktima Pedikir Centar (ex Bubamara)

Pedikir Centar (ex Bubamara) nalazi se na opštini Stari grad u Beogradu i pruža usluge medicinskog pedikira i manikira
Pročitaj više

Kapetan Mišina 2, I sprat
Stari grad, Beograd

Pedikir i Manikir Vesna Nails

Prateći najnovije svetske trendove, pedikir i manikir VESNA NAILS nudi Vam vrhunski tretman za Vaše nokte. U našem radu koristimo kozmetiku vodećih proizvođača koja garantuje maksimalne rezultate. Posebnu pažnju u radu posvećujemo higijeni....
Pročitaj više

Dečanska 5a
Stari grad, Beograd

Beauty by Nastya salon

Kozmetčki salon nalazi se u Beogradu. Posebno izdvajamo neinvanzivne tretmane sa fantastičnim efektima, lipolizu, hijaluron pen, kao i collagen niti.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 192
Zvezdara, Beograd

Šade salon lepote

Studio lepote „Šade“ nalazi se u Beogradu. Pored mnogobrojnih tretmana svim damama je na raspolaganju kvalitetan manikir i pedikir, kako medicinski tako i klasičan.
Pročitaj više

Dragoslava Jovanovića 9
Stari grad, Beograd

Deja estetic & anti aging centar

Neka svaki Vaš korak bude siguran i udoban, posetite Estetic & Anti aging centar Deja. Primenom inovativnih procedura koje su potpuno bezbolne i bezbedne, naš tim stučnjaka nudi usluge laserskog uklanjanja uraslog nokta, kurjeg oka i bradavi...
Pročitaj više

Miloja Zakića 10, (prilaz 2), Filmski grad
Čukarica, Beograd

3 Mini studio lepote

Bilo da želite novu frizuru, farbanje kose, manikir i pedikir tretman, depilaciju ili sunčanje u turbo Megasun solarijumu, salon 3 Mini VG je prava adresa za Vas. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas vrhunski tim frizera i kozmetičara koji kor...
Pročitaj više

Ljubinke Bobić 24
Novi Beograd, Beograd

Lecenje gljivica na noktima salon Suzana

U salonu Suzana Beograd u prijatnom ambijentu i uz stručno osoblje možete sebi priuštiti uslugu medicinskog ili estetskog manikira.
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 317
Zvezdara, Beograd

Lecenje gljivica na noktima je dosta efikasno. Gljivice se mogu pojaviti i na noktima ruku i na noktima nogu. Doduše, na rukama se pojavljuju nešto ređe. Ljudi su skloni da zanemaruju sve što im nije pred očima, pa tako gljivice na nogama smatraju bezopasnim iako one to ustvari, uopšte nisu.
Pozabavimo se sada medicinskom terminologijom, i recimo da se ove gljivice nazivaju onihomikoza.

Gljivice na noktima

Gljivična infekcija noktiju najčešće počinje sa unutrašnje strane nokta. Ono što se dešava u početnom stadijumu, jeste da će vaš nokat promeniti boju. Postaće zadebljan, iskrivljen i krt. Gljivicama pogoduju vlaga i toplina, pa će ova infekcija u tim uslovima brže napredovati. To se najčešće događa ako nosimo dugo vremena zatvorenu obuću a po toplijem vremenu.
Gljivične infekcije na noktima su češće kod populacije starije od četrdeset godina, a razlog tome je što u ovom dobu nokti znatno sporije rastu i samim tim su manje otporni na infekcije. Imaćete i rizik dobijanja gljivica na prstima, ukoliko se stopala pojačano znoje a obuća koju nosite vam ne dozvoljava prirodnu ventilaciju stopala.

Gljivice na noktima ruku

Ukoliko su vaše ruke često izložene vodi i raznim deterdžentima, imate povećan rizik da dobijete gljivice na noktima ruku. Ukoliko imate veštačke nokte, vlaga ispod umetaka takođe može izazvati rast gljivica.
Nokat vam može biti beličast, žut ili zelenosmeđe boje. Ceo nokat se na kraju može odvojiti od svog ležišta.

Gljivice na noktima – lečenje

Citirana izjava jednog lekara glasi da je “jod najbolji antibiotik, antivirusno i antiseptičko sredstvo svih vremena“.
Povidom jod je još jedno poznato i prilično efikasno sredstvo za lečenje gljivične infekcije na noktima. Za oko sedam dana od početka ovog tretmana, možete osetiti peckanje, ali nemojte brinuti, jer je to dobar znak da nokti počinju polako da se oporavljaju.
Pored povidon joda, tople kupke u vašem salonu lepote, ublažiće upale, obezbediće bolju drenažu, kao i regenerisati oštećeno tkivo. Pomoći će i određeni losioni koji se nanose na nokte komadićima vate.
Prema mišljenju lekara, gljivičnu infekciju noktiju moguće je eliminisati samo kombinacijom prirodnih, kozmetičkih i farmakoloških načina lečenja.
Posavetujte se sa kozmetičarem u vašem salonu lepote, a ako je potrebno i sa farmaceutom i dermatologom.

Lečenje gljivica na noktima – cena

Lečenje gljivica na noktima ruku, cena se kreće od 490 do 950 dinara, a za lečenje gljivica na noktima nogu, cene su u rasponu od 900 do 1400 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane