Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lassa gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Lassa gume

Lassa je brend pod okriljem japanskog giganta Bridgestone, koji je ujedno jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača pneumatika. Gume se prave po najnovijim tehnologijama, a proizvodni kapaciteti su smešteni u Turskoj.

 

Letnje Lassa gume

Lassa se velikom brzinom razvija, pa se može pohvaliti statusom najbrže rastućeg brenda, i to ne samo na tržištu Turske već i u oko pedeset zemalja širom sveta. Da bismo vam ilustrovali u kojoj meri je Lassa sinonim za kvalitet, reći ćemo samo da su gume ovog proizvođača kao prva ugradnja prisutni kod brendova kao što su Honda, Renault, Toyota, Mercedes Benz, Hyundai, Ford ali i mnogih drugih.

Zimske Lassa gume

Kada je reč o Srbiji, Lassa beleži konstantno povećanje prodaje, i sve veći broj ljudi ukazuje poverenje ovom brendu. Najčešći razlog tome je odlličan odnos između cene i kvaliteta, pri čemu vam Lassa obećava da za taj novac ne možete nigde drugde na tržištu dobiti slične performanse gume.

Lassa gume od 13’

Lassa je postala popularna najpre zahvaljujući povoljnim cenama i garanciji kvaliteta, kao i zbog sjajnih tehničkih karakteristika. 

Mlađi vozači će nas upitati, gde je to granica zime, i kada bi trebalo da se letnji pneumatici zamene zimskim? Stručnjaci savetuju kao odrednicu temperaturu od plus sedam stepeni Celzijusovih. 

Lassa gume od 14’

Kako bi se ponašala letnja guma kada biste vozili na nižoj temperaturi od pomenute? Najpre, zamislite da je napolju plus tri stepena, nema snega, leda i poledice, asfalt je suv. Ali, šta se događa? Letnje gume su izrađene od specijalne mešavine koja odlično podnosi visoke temperature. Međutim, na ispod plus sedam stepeni, ta masa počinje da se stvrdnjava.

Lassa gume od 15’

Pošto se guma stvrdnula, ona više nije sasvim bezbedna za vašu vožnju, jer može dovesti do proklizavanja i produženog puta kočenja. Iz tih razloga se savetuje nabavka zimskih guma, i to sve četiri.

 

Lassa gume od 16’

Zimske gume su sačinjene od mekše smeše, i po sebi poseduju šare ili lamele, koje ne smeju biti pliće od četiri milimetara, jer sve ispod toga čini drastičnu razliku. Šare na gumama, služe da nakupe što više snega na gazeći sloj, jer sneg najbolje prijanja na sneg. Tako Lassa gume „grebu“ po ledu i „kopaju“ po snežnom prekrivaču, što vam sve omogućava sigurniju vožnju, odnosno bolje upravljanje.

Lassa gume od 17’

Međutim, neki vozači pomisle kako bi dobra ušteda bila voziti leti sa zimskim gumama. To, ipak, nije nimalo dobra ideja. Naime, pošto znamo da su izrađene od mekane smese, guma će se na usijanom asfaltu dodatno razmekšati. Sve prednosti koje zimski pneumatik ima u hladnijem delu godine, postaju ozbiljne mane preko leta.

Lassa gume od 18’

Tako mekana guma, doneće vam niz problema, kao na primer slabije kočenje, lošije ponašanje u krivinama, te veću potrošnju goriva... Osim toga, „ispeći“ ćete svoju zimsku gumu vozeći na plus 40 C, tako da će ona „oćelaviti“, odnosno, izgubiti svoje šare, pa kada zaista dođe njeno vreme, vi ćete morati da nabavljate nov pneumatik.

Iz tog razloga se savetuje da gume prilagodite godišnjim dobima i da ne brinete, već da uživate u vožnji svakoga dana.

Lassa gume – cena:

Za letnje Lassa gume, potrebno je platiti od 4200 din. sve do 16300 dinara. Za zimske Lassa pneumatike, cena se kreće u rasponu od 4100 din. i 12500 dinara. Naravno, na tačnu cenu utiče prečnik gume, širina i visina gume. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

24.10.2018
Marina Dakic

Ukoliko trazite kvalitetne Lassa gume, onda je definitivno najubolje da posetite radnju pneumaster i da se bas u njoj licno uverite u kvalitet ovih guma.

14.09.2017
Filip Milutinovic

Kod Lassa guma je najvaznija stvar u tome da one kako god da okrenete, moraju da se dobro i debelo plate. Sve druge stvari su licno smatram samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

05.05.2017
Jovana Milinkovic

Koliko mi se samo cini, od njih tesko da moze da postoji nesto bolje.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, ovo su za te pare najbolje gume na svetu.

07.04.2017
Lea Stankovic

Po pravilu, sto se ovih guma tice, kvalitet je sigurno nesto sto je i vise nego pristno. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.

23.03.2017
Todor Markovic

Nisu ovo toliko lose gume, posebno ukoliko uzmete u obzir cene.

09.03.2017
Simona Vucinic

Sto se ovih guma tice, kvalitet je veoma vazan. Sve drugo je manje bitno i vazno.

05.03.2017
Janko Zivanovic

Moje licno misljenje je takvo da su ovo ipak gume od kojih uvek mozete da ocekujete poseban kvaltiet.

04.03.2017
Marta Dencevic

Evo, ov je bukvalno prva sezona kako vozima lassa gume i nisam se ni malo pokajala.

14.02.2017
Petar Jankovic

Ovo su za te pare zaista i vise nego odlicne gume. Od njih zaista ne postoji nista bolje ako mene pitate.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se tice Lassa guma, veoma je vazno da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Bas sam ove sezone odlucio da stavim zimski lassa pneumatika tako da cu bas da vidim kako ce sve na kraju da ispadne. Meni za sada deluje bas onako obecavajuce.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Lassa je odlicna guam koja potice iz turske. Medjutim, ona ipak nije za svaciji dzep.

13.12.2016
Marko Petrovic

Po pitanju Lassa guma, samo treba da se opredelite za kvalitet i da se vise nista po tom pitanju ne brinete.

25.11.2016
Jana Stankovic

Mislim da bi najbolje bilo da po pitanju ovih guma posetite radnju tadic i da se po tom pitanju opredelite za kvalitet.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko trazite kvalitetne Lassa gume, onda je definitivno najubolje da posetite radnju Radial i da se bas u njoj licon uverite u kvalitet.

16.09.2016
Dusan Markovic

U svakom slucaju su ovo sve gume okje su vrhunskgo kvaliteta u koji se narocito mozete uveriti ukoliko posetite neko od ovih mesta tokom radnog vremena.