Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lasersko graviranje kristala
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Lasersko graviranje kristala

Ako želite da budete IN, da pratite trendove kod nas i u svetu, tada bi trebalo da iskoristite uslugu laserskog graviranja unutar kristala. Mnogo naših čitalaca zapravo ne zna o kakvoj tehnici se radi, pa ćemo se potruditi u nastavku teksta da pružimo više korisnih i zanimljivih informacija.

lasersko graviranje kristala

 

Šta je lasersko graviranje kristala?

Kao što iz samog naziva vidimo, reč je o jednoj potpuno novoj tehnologiji. Svi znamo šta je to graviranje, ali je ovde poenta da se ono može obaviti u svim optički providnim materijalima. Intenzitet lasera je podešen za graviranje u KT9 optičkom kristalu i on se radi u više formi.

Kako se radi lasersko graviranje unutar kristala?

Uz pomoć specijalnih laserskih sočiva, zrak lasera se lomi, a potom prodire kroz površinu kristala. Potom se fokusira u jednu tačku unutar kristala, i u njoj izaziva mikroskopsko topljenje. To se sve dešava više miliona puta i na taj način se formira 2D ili 3D fotografija, što sve zavisi od pripreme.

Kada je reč o grafičkoj pripremi, ona se uradi na računaru za bilo koji 2D ili 3D model, i potom se ugravira u željenom kristalu.

Firme koje se bave ovom vrstom delatnosti koriste lasere poslednje generacije, zahvaljujući čemu se postiže izuzetan kvalitet i brzina graviranja.

Graviranje likova osoba u tri dimenzije

Zvuči kao scena iz naučno fantastičnog filma, ali upravo su sve ove mogućnosti razlog što je lasersko graviranje unutar kristala postalo pravi hit u svetu.

lasersko graviranje kristala cena

 

Navedimo sledeći primer: vi želite da se izgravira lik neke vama drage osobe u tri dimenzije. Prvo je potrebno da se ta osoba fotografiše uz pomoć 3D kamere i to se obavlja u prostorijama radnje koja pruža uslugu. 3D kamera generiše sliku u tri dimenzije i ta slika se kasnije može gravirati u kristalu.

Postoje 2D fotografije koje se mogu generisati uz pomoć određene tehnologije u 3D modele, ali ipak imajte na umu da taj model neće biti precizan kao slika koje je urađena uz pomoć 3D kamere.

Lasersko graviranje kristala iskustva

Verujemo da vam sve što smo napisali zvuči veoma originalno i zanimljivo, a naročito ako ranije niste imali prilike da se susretnete sa ovom tehnikom. Na ovaj način, dobijate veoma originalan poklon za nekog vama dragog, što će predstavljati divnu uspomenu.

3D fotografije ne morate da radite sami, ova usluga se pruža u firmi koja će raditi graviranje i najčešće se ne naplaćuje, ali se o tome ipak više informišite kod firmi koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ljudi često imaju lepe zamisli da se uradi graviranje u kristalu fotografija njihove dece, a česti klijenti su i zaljubljeni parovi koji na ovaj način žele da dobiju realni 3D prikaz, što će dati specifičnu fotografiju koja nikada ne može izbledeti.

Lasersko graviranje kristala cena:

Cena kristala se kreće od 800 dinara (privesci), preko 2000 dinara pa sve do 9300 dinara, što zavisi od karakteristika kristala. Usluga fotografisanja se najčešće ne naplaćuje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

05.09.2017
Marta Dencevic
Ono je u svakom pogledu veoma zahtevno. O drugim stvarima i ne biste trebali onda u tom slucaju nesto previse da brinete. Mada, za ovo je potrebna da se poseduje neka bas ozbiljna masina a ne neka koja je kupljena polovna.
04.05.2017
Ljubinka Sreckovic
Svako lasersko graviranje jeste nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena o nista vise sem toga.
20.04.2017
Ivan Stojanovic
Sto se tice lekarskog uverenje odmah treba da znate da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je daleko manje vazno i bitno.
06.04.2017
Nikolina Pantelic
Po meni je ono uvek bilo bas onako ozbiljno kako god da okrenete.
21.03.2017
Marko Petrovic
Nikada do sada nisam imao cast da se upoznam bas sa ovom tehnikom.
13.02.2017
Jana Stankovic
U svakom pogledu je ovo poseban vrsta graviranja. Mada, sigurno nije bas toliko jednostavan posao da se zapocne.
17.01.2017
Biljana Brankovic
Ovo je posebna vrsta graviranja za koju je zaista potrebno imati i vise nego dovoljno novca.
27.12.2016
Dusan Markovic
Ovo je po pravilu jdno veoma posebno graviranje. Ukoliko se bas za njega odlucite onda se sigurno necete pokajati.