Dodaj firmu

Refurbished laptopovi, ušteda i do 70 posto

Refurbished laptopovi, ušteda i do 70 posto

Laptop je za modernog čoveka postao jedno od glavnih oruđa za rad, a cena kvalitetnih laptopova u Srbiji i dalje je izuzetno visoka. Za dobar laptop vam treba velika količina novca koju nije uvek lako izdvojiti pa se alternative u vidu kupovine refurbished laptopova pojavila kao idealno rešenje za veliki broj kupaca.

U svetu vrlo popularan koncept refurbished laptopova doneo je mogućnost da nabavite uređaj najviše klase uz čak 70 posto uštede. Umesto da trošite pare na preskupe uređaje, kupovinom refurbished laptopova rešavate sve problem i pri tom dobijate najveći mogući kvalitet uz maksimalnu garanciju i sigurnost.

Ako vam i dalje nije jasno kako je to moguće, onda za početak treba da razumete šta je to zapravo refurbished laptop i zašto su toliko povoljni.

Šta je to refurbished laptop?

Postoji nekoliko varijanti refurbished laptopova, ali je svima suština zajednička. U pitanju su uređaji koji su nakon minimalnog korišćenja i laptopovi koji su nakon što su samo izvađeni iz pakovanja vraćeni u fabriku na testiranja i proveru i onda ponovo vraćeni u prodaju, samo pod drugačijim uslovima.

Šta to konkretno znači?

Ukoliko je na primer uređaj stajao u radnji kao izložbeni model, on se više ne može prodavati kao nov.

Takav laptop se vraća u fabriku i posle provere i testova može ponovo biti prodat kao refurbished laptop samo po drastično manjoj ceni.

Varijante u kojima se laptop vraća jesu i kada kupac nije zadovoljan proizvodom jer ne ispunjava njegove zahteve, pa ga vrati u zakonskom roku ili kada se pakovanje laptopa ošteti prilikom transporta, ili uređaj tom prilikom bude minimalno ogreban.

U svakom od tih slučajeva, laptop se vraća na dodatnu proveru i testiranje i kasnije prodaje pod oznakom refurbished po mnogo manjoj ceni.

Sama reč refurbished u prevodu znači da je uređaj refabrikovan i da je prošao ponovnu proveru i sređivanje kod samog proizvođača koji ponovo isti laptop vraća u prodaju.

Ono što svaki kupac refurbished laptopova treba da razume jeste da su u pitanju potpuno ispravni laptopovi uz koje ide garancija koja vam donosi sigurnost prilikom kupovine.

Razlika odnosu na nove uređaje najčešće bude samo u pakovanju i naravno u mnogo manjoj ceni.

Da bi ste bolje razumeli kako sve to funkcioniše, bitno je da shvatite razliku između nekoliko kategorija refurbished laptopova od kojih zavisi i cena uređaja.

U zavisnosti od tipa oštećenja i korišćenja, možemo razlikovati tri kategorije koje se određuju na osnovu uzroka refabrikacije i kvaliteta uređaja.

Ocena A

Laptopovi koji imaju ovu ocenu su u perfektnom stanju i spadaju u najviši tip refabrikovanih laptopova. U pitanju su uređaji koji su korišćeni kao izložbeni modeli koji su samo bili upaljeni ili laptopovi kojima je samo oštećena kutija pa se samim tim više ne mogu prodavati kao novi. Ovi refurbished laptopovi su perfektno ispravni i pritom nemaju nijedno vidljivo fizičko oštećenje.

Ocena B

I u ovu kategoriju spadaju uređaji koji su perfektni kada su u pitanju performanse. Laptopovi iz ove kategorije su radili minimalno ili čak nisu uopšte paljeni, ali na sebi poseduju minimalne tragove oštećenja. U pitanju su najčešće uređaji koji su doživeli sitnu ogrebotinu prilikom transporta ili izlaganja, ali su jedva vidljive, dok su sam uređaj i sve komponente u perfektnom stanju.

Ocena C

U ovu kategoriju spadaju laptopovi savršene ispravnosti, ali nešto vidljivijim tragovima korišćenja. U pitanju je poneka sitna ogrebotina, ali sam uređaj, tastatura, touchpad, ekrani baterija su u perfektnom stanju.

Uređaji iz svake od kategorija prošli su detaljna fabrička testiranja i u prodaju su vraćeni kao potpuno ispravni.

Biznis klasa laptopova

Sve prednosti refurbished laptopova dolaze kada biramo uređaje iz takozvane biznis klase.

Najpoznatiji svetski brendovi poput HP-a, Lenova, Della svoje laptopove prave kako za široku potrošnju i svakodnevno korišćenje, tako i za najzahtevniju poslovnu upotrebu.

I dok su laptopovi za svaki dan nižeg kvaliteta izrade i lošijih performansi i osim surfovanja i multimedije nisu upotrebljivi u ozbiljnijim zadacima, biznis klasa laptopova pruža mogućnost da radite najzahtevnije poslove i zadatake.

Biznis laptopovi prolaze više nivoa testiranja i pravljeni su da izdrže najzahtevnije uslova rada, bilo da se radi u kancelariji ili negde na terenu u lošijim vremenskim uslovima.

Pored toga, biznis laptopovi poseduje komponente koje mogu da pokrenu najzahtevnije programe i zato je njihova cena izuzetno visoka.

Mogu da traju godinama i najvećem broju slučajeva se menjaju ne zbog kvarova, nego zbog nabavke novog laptopa.

Glavna karakteristika im je izuzetna izdržljivost i otpornost na udarce, grebanje kvarove i komponente visokog kvaliteta koje omogućavaju rad na najzahtevnijim stvarima.

Samo, prilikom kupovine potrebno je izdvojiti ogroman novac kako bi nabavili biznis laptop.

Tu na scenu stupaju refurbished laptopovi.

Za neuporedivo manje novca dobijate vrhunsku mašinu sa kojom možete raditi sve najzahtevnije stvari bez straha da ćete ih oštetiti ili pokvariti.

Neke od najpoznatijih serija iz ove klase su Lenovo Thinkpad serija, HP Elitebook i Probook i Dell Latiude serija.

Ovi laptopovi predstavljaju ultimativne mašine koje dolaze sa vojnim specifikacijama što znači da su otporni na prolivanje tečnosti, grebanje, udarce, prašinu i brojna druga oštećenja.

Uz to poseduju vrhunske komponente – procesore za najzahtevnije zadatke, sjajna grafičke karte, ekrane najviše rezolucije, najbrže i najkvalitetnije memorije i tastature na kojima je moguće raditi po ceo dan, a da se godinama ne pohabaju.

Po ceni novog laptopa za svaki dan sa kojim možete raditi samo osnovne stvari, sada možete nabaviti refurbished biznis laptop sa garancijom.

Refurbished laptopovi postali su izuzetno popularni u svetu poslednjih godina, a Konovo donosi priliku da se i sami uverite zašto je ovo najisplativija kupovina.

Veliki izbor refurbished laptopova sada je na dohvat ruke.

Firme povezane sa tekstom

Konovo – Servis laptop i desktop računara

Kompanija Konovo može se pohvaliti izuzetnim IT stručnjacima. Nalazi se na Čukarici i na jednom mestu ima i prodaju i servis laptopova, različitih modela.
Pročitaj više

Ratka Mitrovića 134
Čukarica, Beograd
Idi na vrh strane