Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Laparoskopska sterilizacija mačaka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Laparoskopska sterilizacija mačaka

Svi znamo koliko mace vole da vode ljubav. Onda dobijemo mačiće, koji su neodoljivi, ali često ne znamo šta ćemo sa njima: ne možemo ih zadržati, sem eventualno jednog, a veoma ih je teško i pokloniti ili prodati ako naša maca nije rasna. 

 

 

Problem se javlja zbog toga što mace vole da “švrljaju”, baš upravo u potrazi za partnerom mačkom; ovakvu ponudu nijedan mačak neće odbiti, pa mi za vrlo kratko vreme dobijamo prinove. I tako u krug. 

Rešenje za ovakve probleme jeste sterilizacija mace, a ona se može izvesti i na drugi način od standardnog.

Šta je laparoskopska sterilizacija?

Verovatno među našim čitaocima ima dosta ljudi koji nisu čuli za ovu metodu. Ukratko ćemo je objasniti. 

Dakle, laparoskopija je direktno posmatranje trbušne duplje, jajnika, spoljašnje strane jajovoda, materice, kao i svih ostalih trbušnih organa, ukoliko se ovakav zahvat ne izvodi u ginekološke svrhe. 

Laparoskopija se izvodi zahvaljujući malom instrumentu koji se naziva laparoskop, koji pomoću optičkih vlakana dovodi svetlost u trbušnu šupljinu.

Kako se izvodi laparoskopska sterilizacija mačaka?

Najpre, u trbušnu duplju se ubacuje ugljendioksid, kako bi bilo lakše posmatranje organa, jer se oni na taj način odvoje jedni od drugih. Vaša maca će biti uspavana, znači zahvat se izvodi pod opštom anestezijom.

 

 

Napravi se rez na koži, kroz koji se uvodi igla, i ubacuje se ugljendioksid. Posle toga se uvodi laparoskop, na koji je priključena video-kamera. Ispod osnovnog reza, mogu se napraviti manji rezovi, i tim putem uvoditi i ostali potrebni instrumenti. Posle operacije, koža se zatvara hirurškim šavovima. 

Sama sterilizacija mačke podrazumeva odstranjivanje jajnika, jajovoda i materice.

Prednosti laparoskopske sterilizacije mačaka

Vaša maca će se mnogo brže oporaviti, a bolovi će biti zanemarljivi. Ovakvi zahvati povoljno utiču i na funkciju srca, pa je broj kardiovaskularnih komplikacija znatno manji u odnosu na klasičnu hirurgiju. Odmah nakon buđenja iz narkoze, mačka će se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Na početku teksta naveli smo neželjeno potomstvo vaše mace kao razlog za sterilizaciju, ali su razlozi brojni: sterilisane životinje duže žive od nesterilisanih, redukovana je pojava tumora mlečnih žlezda, sprečava se pojava gnojne upale materice, onemogućen je nastanak tumora materice i jajnika…

Jedina negativna strana sterilizacije jeste što se maca može ugojiti posle intervencije, ali se to lako redukuje odgovarajućom ishranom. Zaključićemo da je mnogo više razloga za laparoskopsku sterilizaciju mačaka.

Laparoskopska sterilizacija mačaka – cena:

Prosečna cena ove usluge je između 100 do 150 evra.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

23.11.2018
Uros Vukicevic

Sustina i razlozi za sterilizaciju se bitno ne razlikuju od onih na koje se pozivaju oni koji odluce da sterilisu pse. Problem je sto mnogi to urade kod nekog priucenog veterinara. Zbog toga vam je potreban neki profesionalac koji sterilizaciju vrsi iskljucivo sa laparoskopskom tehnikom.

09.05.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, problem je u tome sto pre svega ova sterilizacija mora da se dosta plati kako god da okrenete.

24.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju je ova sterilizacija nesto sto i nije bas toliko jeftino.

11.04.2017
Simona Vucinic

Po pravilu, sto se ove sterilizacije tice, kvalitet je nesto sto je i vise nego vazno kako pre tako i kasnije.

27.03.2017
Todor Markovic

Po mnogo cemu su macke i vise nego dobro resenje. Mada, kada krenu pojedini problemi onda ce to finansijski da vas bas zaboli.

13.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju kako god da okrenete, ovo nije bas toliko jednostavan zahvat.

21.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se tice macaka, tu je bar situacija jednostavna posto su inace macke poprilicno zahvalne za drzanje.

03.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Ovo je veoma osetljivo pitanje za vecinu vlasnika zivotinja. Bas iz tog razloga je veoma vazno da znate koliko treba odgovorni da budete prema sopstvenoj ali i tudjoj maci.

24.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta sterilizacije. Ako se za nju odlucite, siguron da treba da zante i to da nije bas jeftina.

05.01.2017
Nikolina Pantelic

Verujet meni, ako imate macku i volite je bas onako iskreno, onda ovo nemojte da joj radite.

16.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako mene pitate, ovo bi svaki odgovoran vlasnik trebao da uradi svojoj macki.

30.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju sterilizacije macaka ove vrste, samo treba da posetite veterinarsku ambulantu Bozovic Torro i vise nista oko toga nemate da se brinete.

14.11.2016
Biljana Brankovic

Ona bez problema moze da se uradi u ambulanti Doki Vet i pri tome nemate sta previse po tom pitnaju da brinete.

24.10.2016
Marko Petrovic

Sustina i razlozi za sterilizaciju se bitno ne razlikuju od onih na koje se pozivaju oni koji odluce da sterilisu pse. Problem je sto mnogi to urade kod nekog priucenog veterinara. Zbog toga vam je potreban neki profesionalac koji sterilizaciju vrsi iskljucivo sa laparoskopskom tehnikom.

24.08.2016
Dusan Markovic

To je u svakom slucaju najbolje resenje za vas. Macke se veoma lako pare tako da u svakom slucaju je laparoskopska sterilizacija najbolje resenje za vas.

20.07.2016
Lea Stankovic

To je jedan jako bitna stvar. U svakom slucaju bih svim vlasnicima macaka preporucila da ukoliko ih ne planiraju koristiti u priplodu, da je onda najbolje da ih na vreme sterilisu.