Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lampa za ronjenje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Lampa za ronjenje

Milioni ljudi širom sveta čitali su roman Žila Verna „20000 milja pod morem“ i ostali impresionirani lepotama podvodnog sveta, za koje nisu ni slutili da postoje. Još veća draž je u tome što je svet „under the sea“ skriven, i ljudskom oku nevidljiv, sve dok se ne osmelimo, obučemo ronilačko odelo i zaronimo duboko...

 

Lampe za ronjenje

Svako ko se bavi ronjenjem, rekreativno ili profesionalno, mora imati opremu namenjenu za taj ekstremni sport. Da biste se lakše i brže kretali kroz vodu, biće vam potrebna peraja; da možete videti svet oko sebe potrebna vam je maska; uz disalicu, to su tri osnovna elementa ronilačke opreme, ili ABC oprema.

 

 

Hajde da se vratimo temi našeg teksta, a to je gledanje prelela ispod vode. Vi možete imati masku, koja će sprečavati ulazak vode u prostor oko očiju, ali to ipak nije dovoljno da biste istražili sve lepote podvodnog sveta.

Voda je gušća od vazduha i svetlost se prelama na drugi način, pa iz tog razloga, bez maske, sve što vidimo, bilo bi mutno i nejasno. Maska ima prostor između vode i očiju, koji simulira prirodno okruženje, pa nam sve to omogućava jasan i oštar vid.

Međutim, ako ronite noću, ili obilazite pećine, i pored maske nećete biti u mogućnosti da vidite normalno. Tu na scenu stupa ronilačka lampa.

Zaljubljenici u ovaj ekstreman sport ponekad koriste lampu, da bi videli realne i žive boje pod vodom, čak i po danu. 

Takođe, lampe se mogu smatrati osnovnim delom ronilačke opreme, ali to zavisi od uslova u kojima ronimo. Kao što smo naveli, pri uslovima loše vidljivosti, noćnih zarona i slično, one postaju obavezan deo koji ćete poneti sa sobom. 

Kod noćnih ronjenja moramo imati primarnu i sekundarnu lampu.

Vrste lampi za ronjenje

Može se reći da postoje razne vrste lampi, od malih, koje ronioci koriste kao pomoćne, pa sve do velikih kanisterskih lampi koje pružaju snažnu jačinu svetlosti i omogućavaju veliku autonomiju.

Ronilačke lampe mogu biti sa izmenljivim baterijama, ili onima koje su punjive. 

Uz nabrojane, postoje i specijalne vrste lampi, koje se upotrebljavaju kao dodaci podvodnim fotoaparatima i kamerama, kao i lampe koje se koriste za obeležavanje. 

Kako se održava ronilačka lampa?

Pošto ste uz pomoć ovog dela ronilačke opreme uspeli da vidite verne boje podvodnog sveta, trebalo bi da je pravilno održavate, sve do sledećeg zarona. To bi značilo da, kada izađete iz vode, lampu morate isprati u slatkoj vodi, a potom osušiti, ali na taj način da je ne izlažete direktnom izvoru toplote. Posle toga ćete je ostaviti da se osuši, a zatim odložiti na suvo mesto.

Vreme provedeno pod vodom, svakako je vrhunski adrenalinski događaj, a to će vam potvrditi svi oni koji su se osmelili da zarone u dubine morskog sveta. 

Lampa za ronjenje – cena:

U zavisnosti od karakteristika, lampe za ronjenje možete pronaći po cenama u rasponu od 9200 din. sve do 37300 dinara, za najmoćnije lampe za noćno ronjenje. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice sportske opreme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

04.12.2018
Snezana Aleksic

Sada se bukvalno svuda mogu pronaci kvalitetne lampe za ronjenje. Veoma kvalittne i dobro ocuvane lampe se mogu pronaci na raznim sastovima po veoma povoljnim cenama

16.05.2017
Milen Jovanovic

U svakom slucaju nije ni malo naivna kako god da okrenete.

28.04.2017
Lea Stankovic

Po pravilu, sto se ove lampe tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.

18.04.2017
Filip Milutinovic

Po pravilu, svaka lampa za ronjenje je nesto sto debelo treba i mora da se plati. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

31.03.2017
Simona Vucinic

Ovo je po meni i vise nego kvalitena lampa. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

16.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Po svakom pitanju kada govorimo o ovoj lampi kvalitet je nesto sto treba uvek da izbije u prvi plan.

27.02.2017
Marta Dencevic

Moje licno misljenje je sto se ovih lampi tice, da je kvalitet i vise nego vazan.

08.02.2017
Todor Markovic

Koliko mi je samo poznato, lapma za ronjenje je ipak nesto sto mora posebno da se plati. To jednostavno tako funkcionise.

30.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Ona je narocito potrebna kada ronite na velike dubine, kako biste nesto zapravo i mogli da vidite.

11.01.2017
Janko Zivanovic

Licno mislim da sto se tice ove lampe, samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako se po tom pitanu ne pokajete, sigurno da nista niste uradili.

22.12.2016
Nikolina Pantelic

Ako mene licno pitate, veoma je vazno da lapma za ronjenje bude sa bas dobrom baterijom koja bi mogla da traje nekoliko sati.

05.12.2016
Petar Jankovic

Ako vec imate problem sa lampom za ronjenje, zaista ne treba nesto puno da se brinete. Po tom pitanju je ipak najbolje da onda posetite neko strucno i provereno mesto.

18.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vec idete na tako velike dubine, iedalon je resenje da posetite ronilacki klub Alfa Diving Team.

31.10.2016
Biljana Brankovic

U danasnje vreme se kvalitetne lapme za ronjenje zaista mogu kupiti po vise nego povoljim cenama.

07.09.2016
Marko Petrovic

Iz licnog iskustva mogu da kazem da ukoliko planirate da kupite kvalitetne lampe za ronjenje da odmah budete spremni da izdvojite oko 50 eura.

02.08.2016
Dusan Markovic

Nisam bas siguran da li se u danasnje vreme bas lampe za ronjenj mogu pronaci po tako povoljnim cenma. Mislim pre svega, ne da se samo ne mogu pronaci po veoma povoljnim cenama vec je i veoma tesko da se pronadju kvalitetne lampe.

01.07.2016
Ivan Stojanovic

Sada se bukvalno svuda mogu pronaci kvalitetne lampe za ronjenje. Veoma kvalittne i dobro ocuvane lampe se mogu pronaci na raznim sastovima po veoma povoljnim cenama