Verovatno ste vec vidjali lamelni parket. Ukoliko smo odlučili da uradimo renoviranje životnog ili poslovnog prostora, podovi će biti jedna od važnijih stavki. Možda ljudi misle da prvi utisak, kada se uđe u neku prostoriju, ostavljaju zidovi, ali je istina da podne obloge nimalo ne zaostaju za lepo okrečenim površinama. 

 

 

Postoji mnogo načina da vaš pod bude kvalitetan, dugotrajan, ali i estetski dopadljiv. Jedan od vaših mogućih izbora može biti lamelni parket. 

Osobine lamelnog parketa

Možda se pitate, zašto izabrati baš lamelni parket, kada postoji više vrsta? Za one ljude, kojima je veoma bitan odnos cene spram kvaliteta, reći ćemo da lamelne parkete odlikuje relativno niska nabavna cena, u odnosu na klasične ili ostale parkete. To bi značilo da kupovinom ove podne obloge, štedite značajna materijalna sredstva koja možete upotrebiti u neku drugu svrhu prilikom renoviranja stana.

Može se reći da je lamelni parket specifičan parket koji se veoma često upotrebljavao kod stanogradnje. Njegove letvice su debljine osam milimetara, i vodoravno su postavljene na mrežici kao mozaik parket. 

Kada kupite ovu vrstu parketa, biće vam isporučen u kockama koje su spremne za postavu. Najčešće je postavljen kao engleski vez, a jedna od dobrih osobina ove podne obloge je u tome što se može postavljati na površine koje nisu idealno ravne. 

Sama ugradnja je relativno laka i jednostavna. U trgovinama koje se bave prodajom parketa, pronaći ćete lamelni parket od jasenovog, bukovog i hrastovog drveta. 

Hrastov lamelni parket

Kao što smo naveli u tekstu iznad, lamelni parket se postavlja lepljenjem na mrežicu. Kada govorimo o hrastu, istaći ćemo da se radi drvetu izuzetnog kvaliteta, koji posebno dolazi do izražaja kada se izrađuje veoma otporan i estetski privlačan hrastov parket.

 

 

Ako želite moderan izgled svog poda, sa hrastovim lamelnih parketom to ćete i postići. Pri tome, svima nama je važno da podna obloga bude otporna na habanje, da se jednostavno postavlja a domaćicama će biti bitno da čuju da hrastov lamelni parket nije teško održavati. 

U tom smislu, ako se odlučite za ovu varijantu, vi ste odabrali dugoročno i kvalitetno rešenje, za objekte koji mogu biti različite namene, dakle ne isključivo stambeni prostori. Hrastovina ima svoju reputaciju, to jest, dokazan kvalitet, pa vam to pruža garanciju da u skorije vreme nećete morati ponovo da ulažete novac u opremanje podova, pri čemu će hrastov lamelni parket biti i veoma atraktivan. 

Lamelni parket – iskustva

Ako ste se odlučili da svoj dom ili kancelarije opremite lamelnim parketom, zanimaće vas da isti možete naći po različitim cenama, što zavisi od toga kojoj klasi parket pripada. Tako ćete pronaći prvu, drugu i treću klasu, koje se razlikuju po nekim detaljima. Na primer, kod lamelnog parketa prve klase, tekstura drveta je ujednačena, sa vidljivim godovima ujednačene boje.

Ako se odlučite za drugu klasu lamelnog parketa, ovakav pod će biti malo šareniji u odnosu na prvu klasu, uz mogućnost sitnijih čvorića, mada se to javlja veoma retko. A ako je vaš izbor lamelni parket treće klase, u tom slučaju, može postojati diskoloracija, čvorići od 10-15 mm, ali je bitno istaći da je svaka letvica ugradiva i cena je veoma pristupačna.

Lamelni parket – cena:

Kao što se vidi iz teksta, cena lamelnog parketa zavisi od klase kojoj pripada. U tom smislu, kreće se u rasponu od 950 din. sve do 1750 dinara za parket prve klase. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lamelni parket
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

01.08.2018
Zeljana Jeremic

Po meni lamelni parket moze da bude nesto poprilicno lepo. Naravno, mora na kvalitetan nacin da se uklopi sa ostatkom enterijera u kuci. Pri tome, cene su poprilicno razlicite i zavise od toga od kog drveta je parket i uradjen.

06.09.2017
Lea Stankovic

Po meni je lamelni parket odlican parket koji postoji. Ako se vec za njega odlucite, sigurno cete moci veoma brzo da dodjete do neog proverenog kvaliteta. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, po pitanju lamelnog parketa je bar situacija jasna. Nije on bas toliko skup kao sto se mozda prvo cini.

07.04.2017
Simona Vucinic

Koliko samo mogu da se setim, ovo je nekada bilo jako popularno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

22.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju je on nesto sto je posebno i zanimljivo.

08.03.2017
Marta Dencevic

Sto se tice ovog parketa, naracito je bitno da svaki kvalitet bude veoma bitan. Sve drugo je manje vazno.

02.03.2017
Janko Zivanovic

meni je licno ova vrsta parketa u svakom slucaju potpuno izasla iz mode.

13.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, ovo je posebna vrsta parketa. Ako se za njega odlucite sigurno je samo to da se necete pokajati.

17.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se cini, lamelni parket moze da se bez problema uklopi u vecinu enterijera, tako da je po tom pitanju uvek problem.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Meni se licno postavljanje parketa bas na ovakav jedan nacin ni malo ne svidja.

09.12.2016
Ivan Stojanovic

Skoro sam gledao lamelni parket i samo mogu da kazem da mi se nije bas svidelo.

24.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vam je potreban lamelni parket, zaista jedno od najboljih resenja za vas je da posetite firmu Sana parket i da tamo pitate da li mozda imaju u ovom trenutku u ponudi kvalitetne lamelne parkete.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Nikada do sada nisam postavljala lamelni parket ali zato imam po tom pitanju da vam preporucim parketara Magic Price.

14.09.2016
Marko Petrovic

Nekada je ova vrsta parketa bila jako popularna. Sada je situacija nesto drugacija i pri tome lamelni parket je nesto na sta mozete u potpunosti da se oslonite.

11.08.2016
Dusan Markovic

Po meni lamelni parket moze da bude nesto poprilicno lepo. Naravno, mora na kvalitetan nacin da se uklopi sa ostatkom enterijera u kuci. Pri tome, cene su poprilicno razlicite i zavise od toga od kog drveta je parket i uradjen.