Kurs za kozmetičara jako je popularan medju razlicitim generacijama. Možda je vaša davnašnja želja da svakodnevno budete u svetu lepote, odnosno da postanete kozmetičar? Ti snovi veoma lako i brzo mogu postati stvarnost, i to zahvaljujući posebnim kursevima na kojima stičete sva neophodna znanja i veštine, koje su neophodne za samostalan rad.

Pročitaj više

Izaberite neku od škola gde možete naći ponudu za KURS ZA KOZMETIČARA

Beograd

Kozmetički i estetsko edukativni centar studio lepote First Lady
Kozmetički i estetsko edukativni centar studio lepote First Lady
Vojvode Stepe 254
Voždovac Pozovi

First Lady kozmetički salon nalazi se na Voždovcu. U ovom salonu možete dobiti profesionalnu uslugu iz oblasti tretmana lica, maderoterapije, medicinskog i estetskog manikira i pedikira....
Pročitaj više

Academia Educativa
Academia Educativa
Simina 21a, III sprat
Stari grad Pozovi

...
Pročitaj više

AKCIJE koje možete iskoristiti za POPUST na KURS ZA KOZMETIČARA

Kurs za kozmetičara jako je popularan medju razlicitim generacijama. Možda je vaša davnašnja želja da svakodnevno budete u svetu lepote, odnosno da postanete kozmetičar? Ti snovi veoma lako i brzo mogu postati stvarnost, i to zahvaljujući posebnim kursevima na kojima stičete sva neophodna znanja i veštine, koje su neophodne za samostalan rad.

Obuka za kozmetičare

Kozmetičar je osoba koja se brine o tome da nam lice i telo budu lepi i negovani. Kurs za ovo zanimanje podrazumeva stručno osposobljavanje i to kroz programe anatomije, dermatologije, fizikalne medicine, kozmetologije, zaštite na radu i organizacije rada.

Primera radi, obuka može da traje tri meseca i da sadrži 102 časa. Nastava je grupna i individualna. Ukoliko vas zanima koje predmete možete da očekujete, navešćemo: osnove struke, građu i funkciju kože, tehnologiju zanimanja, i naravno – praksu.

Kroz praksu se sva stečena znanja mogu primeniti na delu, pa tako vremenom stičete neophodno iskustvo i postajete vrstan kozmetičar.

Nakon završenih tri meseca učenja i praktičnog rada, sledi završni ispit. To bi značilo da je nastavni plan realizovan do kraja, tako da se svim polaznicima koji polože završni ispit izdaju uverenja i sertifikati za obavljanje delatnosti.

Po Zakonu o privatnim preduzetnicima, uz posebne i opšte uslove, možete samostalno obavljati delatnosti za koje ste obučeni.

Sve što smo do sada naveli u tekstu, odnosi se na osobe koje nikada ranije nisu radile na pružanju kozmetičarskih usluga. Međutim, ponekad se događa da lice radi na pružanju usluga, ali da ne poseduje odgovarajući sertifikat. Takođe, može biti potrebno da se steknu dodatna znanja ili da se postojeće veštine usavrše.

Provera znanja se organizuje pred odgovarajućom ispitnom komisijom, ali je u ovom slučaju potrebna potvrda da osoba radi na tim poslovima najmanje tri meseca.

Kada položite potrebne ispite, biće vam izdat sertifikat, koji potvrđuje da ste osposobljeni za samostalno obavljanje delatnosti.

Kurs za kozmetičara iskustva

Ukoliko vas je naš tekst zainteresovao, zasigurno želite da znate više o tome šta vas očekuje na praktičnim obukama. Naime, obuke se obavljaju u kozmetičkim salonima, gde ćete učiti o sastavu i funkciji kože, zatim o kozmetičkim sirovinama; bićete upoznati sa promenama na koži, kako da obavite stručan pregled lica i vrata, kako da kozmetički tretirate ove delove tela; naučićete da kožu dubinski očistite, da koristite maske za lice, ali i kako da pravilno rukujete alatom i priborom, te kako da isti sterilišete i održavate.

Naveli smo primer obuke koja traje tri meseca, ali je potrebno da znate da se organizuju i obuke koje traju šest ili devet meseci, a to je uslovljeno starošću polaznika. Na primer, deca od sedamanest do osamnaest godina pohađaju obuku u trajanju od šest meseci, dok mlađi, od 15-17 godina, ovaj lep zanat uče devet meseci.

Međutim, i ukoliko imate preko 18 godina, takođe se možete odlučiti da vaše osposobljavanje traje duže od pomenutih 90 dana.

Na prvu praksu bićete upućeni najkasnije petnaest dana od dana upisa obuke, i tom prilikom ćete imati svog mentora, što je zapravo lice koje ima višegodišnje iskustvo i predaje praktičnu nastavu.

Kurs za kozmetičara - cena:

Cena kursa za kozmetičare najviše zavisi od vremenskog trajanja, ali se može reći da se u proseku kreće oko 40000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zeljana Jeremic
  11.12.2018 12:46

  Kozmetičar je osoba koja se brine o tome da nam lice i telo budu lepi i negovani. Kurs za kozmeticara podrazumeva stručno osposobljavanje i to kroz programe anatomije, dermatologije, fizikalne medicine, kozmetologije, zaštite na radu i organizacije rada.

  Nikolina Pantelic
  09.05.2017 12:06

  Sigurno je samo to da ovaj kurs debelo treba i mora da se plati. Druge stvari sigurno nisu bas toliko skupe.

  Ivan Stojanovic
  09.05.2017 12:00

  Moje je licno misljenje takvo d su svi kursevi za kozmeticare jako skupi i da moraju da se debelo plate.

  Jana Stankovic
  25.04.2017 07:05

  Po pravilu, mora ovo da bude i vise nego kvalitetan kurs.

  Marko Petrovic
  24.04.2017 01:55

  U svakom slucaju bi ovaj kurs trebao nekako posebno da se plati. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Biljana Brankovic
  12.04.2017 07:22

  U svakom slucaju koliko mi se samo cini, ovaj kurs je nesto sto treba i mora da se plati kako pre tako i kasnije.

  Dusan Markovic
  11.04.2017 02:18

  Sto se kursa za kozmeticara tice, sigurno se necete pokajati kako pre tako i kasnije. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.