Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kurs za kozmetičara
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Škola za negu lepote - obuka za KOZMETIČARA (grupna nastava)

Akcija -20% 24000 Din.
Škola za negu lepote - obuka za KOZMETIČARA (grupna nastava) po ceni od 24.000 din samo u Akademiji Educativa! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Škola za negu lepote - obuka za MANIKIR I PEDIKIR (grupna nastava)

Akcija -20% 24000 Din.
Škola za negu lepote - obuka za MANIKIR I PEDIKIR (grupna nastava) po ceni od 24.000 din samo u Akademiji Educativa! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Škola za negu lepote - obuka za KOZMETIČARA (grupna nastava)

Akcija -20% 24000 Din.
Škola za negu lepote - obuka za KOZMETIČARA (grupna nastava) po ceni od 24.000 din samo u Akademiji Educativa! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kurs za kozmetičara

Možda je vaša davnašnja želja da svakodnevno budete u svetu lepote, odnosno da postanete kozmetičar? Ti snovi veoma lako i brzo mogu postati stvarnost, i to zahvaljujući posebnim kursevima na kojima stičete sva neophodna znanja i veštine, koje su neophodne za samostalan rad.

kurs za kozmetičara

 

Obuka za kozmetičare

Kozmetičar je osoba koja se brine o tome da nam lice i telo budu lepi i negovani. Kurs za ovo zanimanje podrazumeva stručno osposobljavanje i to kroz programe anatomije, dermatologije, fizikalne medicine, kozmetologije, zaštite na radu i organizacije rada.

Primera radi, obuka može da traje tri meseca i da sadrži 102 časa. Nastava je grupna i individualna. Ukoliko vas zanima koje predmete možete da očekujete, navešćemo: osnove struke, građu i funkciju kože, tehnologiju zanimanja, i naravno – praksu.

Kroz praksu se sva stečena znanja mogu primeniti na delu, pa tako vremenom stičete neophodno iskustvo i postajete vrstan kozmetičar.

Nakon završenih tri meseca učenja i praktičnog rada, sledi završni ispit. To bi značilo da je nastavni plan realizovan do kraja, tako da se svim polaznicima koji polože završni ispit izdaju uverenja i sertifikati za obavljanje delatnosti.

Po Zakonu o privatnim preduzetnicima, uz posebne i opšte uslove, možete samostalno obavljati delatnosti za koje ste obučeni.

Sve što smo do sada naveli u tekstu, odnosi se na osobe koje nikada ranije nisu radile na pružanju kozmetičarskih usluga. Međutim, ponekad se događa da lice radi na pružanju usluga, ali da ne poseduje odgovarajući sertifikat. Takođe, može biti potrebno da se steknu dodatna znanja ili da se postojeće veštine usavrše.

Provera znanja se organizuje pred odgovarajućom ispitnom komisijom, ali je u ovom slučaju potrebna potvrda da osoba radi na tim poslovima najmanje tri meseca.

Kada položite potrebne ispite, biće vam izdat sertifikat, koji potvrđuje da ste osposobljeni za samostalno obavljanje delatnosti.

Kurs za kozmetičara iskustva

Ukoliko vas je naš tekst zainteresovao, zasigurno želite da znate više o tome šta vas očekuje na praktičnim obukama. Naime, obuke se obavljaju u kozmetičkim salonima, gde ćete učiti o sastavu i funkciji kože, zatim o kozmetičkim sirovinama; bićete upoznati sa promenama na koži, kako da obavite stručan pregled lica i vrata, kako da kozmetički tretirate ove delove tela; naučićete da kožu dubinski očistite, da koristite maske za lice, ali i kako da pravilno rukujete alatom i priborom, te kako da isti sterilišete i održavate.

kurs za kozmetičara cena

 

Naveli smo primer obuke koja traje tri meseca, ali je potrebno da znate da se organizuju i obuke koje traju šest ili devet meseci, a to je uslovljeno starošću polaznika. Na primer, deca od sedamanest do osamnaest godina pohađaju obuku u trajanju od šest meseci, dok mlađi, od 15-17 godina, ovaj lep zanat uče devet meseci.

Međutim, i ukoliko imate preko 18 godina, takođe se možete odlučiti da vaše osposobljavanje traje duže od pomenutih 90 dana.

Na prvu praksu bićete upućeni najkasnije petnaest dana od dana upisa obuke, i tom prilikom ćete imati svog mentora, što je zapravo lice koje ima višegodišnje iskustvo i predaje praktičnu nastavu.

Kurs za kozmetičara - cena:

Cena kursa za kozmetičare najviše zavisi od vremenskog trajanja, ali se može reći da se u proseku kreće oko 40000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

  

Iskustva i preporuke posetilaca

11.12.2018
Zeljana Jeremic

Kozmetičar je osoba koja se brine o tome da nam lice i telo budu lepi i negovani. Kurs za kozmeticara podrazumeva stručno osposobljavanje i to kroz programe anatomije, dermatologije, fizikalne medicine, kozmetologije, zaštite na radu i organizacije rada.

09.05.2017
Nikolina Pantelic

Sigurno je samo to da ovaj kurs debelo treba i mora da se plati. Druge stvari sigurno nisu bas toliko skupe.

09.05.2017
Ivan Stojanovic

Moje je licno misljenje takvo d su svi kursevi za kozmeticare jako skupi i da moraju da se debelo plate.

25.04.2017
Jana Stankovic

Po pravilu, mora ovo da bude i vise nego kvalitetan kurs.

24.04.2017
Marko Petrovic

U svakom slucaju bi ovaj kurs trebao nekako posebno da se plati. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

12.04.2017
Biljana Brankovic

U svakom slucaju koliko mi se samo cini, ovaj kurs je nesto sto treba i mora da se plati kako pre tako i kasnije.

11.04.2017
Dusan Markovic

Sto se kursa za kozmeticara tice, sigurno se necete pokajati kako pre tako i kasnije. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.