Pekara Goronja nalazi se na Novom Beogradu preko puta Instituta za majku i dete. Porodična pekara sa domaćim receptima po kojima prave ukusna slatka i slana peciva.
Pročitaj više
Pekara "Kesten" se nalazi u ulici Akademska 2, Beograd, Zemun, pored zgrade Doma vazduhoplovstva, u samom centru Zemuna. Pekara Kesten se pored proizvodnje klasičnih pekarskih proizvoda bavi i proizvodnjom sitnog slanog i slatkog peciva.
Pročitaj više
Zapitajte se, da li postoji bolja užina od kroasana? Kroasani su sjajan izbor kada razmišljate šta biste mogli da spakujete deci za školu ili da ponesete na fakultet ili na posao.
Posebno je dobro što ima mnogo vrsta kroasana, tako da vam ta odluka neće biti teška, a možda ni tako laka, jer od mnogo toga lepog, treba izabrati najbolje. Predlažemo kompromis – svakoga dana počastite sebe nekom drugom vrstog ovog sjajnog peciva!
Kroasani sa sirom nekako su uvek najtraženiji. Razlog je što testo i sir čine izvanrednu kombinaciju, koja je draga milionima ljudi širom sveta. Kroasani se prave od mekog testa, tako da se sir idealno uklapa i uživaćete u tome kako vam se na nepcima topi prelepo testo i rastapa aromatičnost kvalitetnog sira.
Lisnato testo je obično u upotrebi kod izrade kroasana. Ono čini da kroasan ima oblik i ukus koji poseduje, i da je tako neodoljiv. Lisnato testo je mekano, ima divnu aromu. Kroasani se mogu napraviti, kupiti smrznuti pa kod kuće samo ispeći, ili je još bolja odluka da nabavite gotove i sveže u svojoj omiljenoj pekari.
Kroasani sa eurokremom će biti omiljeni najmlađima, jer oni uživaju u svim slatkišima. Ako možda pripremate rođendan za dete i pitate se šta bi to još moglo da se doda na meni, tada razmislite baš o kroasanima sa eurokremom. Sigurni smo da će deca biti oduševljena!
Mekanost kroasana je upravo ono što privlači i mlađe i starije, jer svako voli kad mu se divna aroma rastapa na nepcima i u ustima. Posebno je lepo kada kroasan ima svoj nadev, a to može da bude džem, eurokrem, sir ili bilo šta drugo što preferirate.
Hrono ishrana je obuzela svet, jer ljudi žele da se hrane zdravo. Ako ne odustajete od proizvoda iz pekare, naprosto zbog toga što su tako lepi i praktični za svaki obrok, kod kuće i na poslu, u školi i na fakultetu, tada birajte hrono kroasane.
I na kraju, kroasan koji u sebi sadrži šunku i sir, možda je i najlepši, ali opet za onaj deo ljudi i dece koji više preferiraju slano nego slatko. Šunka koja se koristi je veoma kvalitetna, kao i razne vrste dobrog, domaćeg sira, tako da se na kraju dobija vrhunski proizvod koji može da vam ulepša svako jutro svojim ukusom i učini vas spremnim za dan koji dolazi.
Cena kroasana može da bude zaista različita i kreće se u proseku od 50 do 170 dinara za komad. Od čega to zavisi? Pre svega, bitno je kakav kroasan je u pitanju, i koji sastojci su korišteni kod njegove izrade. Bitna je i gramaža. Takođe, treba uzeti u obzir da li kupujete kroasane na kilo, ako na primer, spremate dečiji rođendan, ili uzimate samo jedan komad, za užinu na poslu, recimo. Od toga zavisi i cena kroasana.
*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.