Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Krema za suvu kožu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Krema za suvu kožu

Suva koža može da bude vaš pravi pravcati neprijatelj koga je veoma teško pobediti. Ona deluje tako da izgledate kao „uvela ruža“, odnosno, starije nego što uistinu jeste.

krema za suvu kozu

 

U našem tekstu možete da saznate kakve kreme su vam saveznici u toj borbi, do mladalačkog, jedrog i svežeg izgleda lica i tela.

Kreme za suvu kožu

Mnoge žene se susreću sa ovim problemom, naročito preko toplijeg dela godine, jer su sunce, slana voda ili pesak, samo neki od faktora koji utiču na promene kože lica.

Ono što je najgore u celoj ovoj priči jeste da je suva koža sklona raznim iritacijama, i to što konstantno imate osećaj da vam je koža zategnuta. Pored nanošenja krema, bitno je i da čistite kožu na adekvatan način, kao i da se hidrirate iznutra – da unosite dovoljno tečnosti.

Kada čistite kožu, potrebno je da odaberete prirodne sapune koji ne poseduju antibakterijsko delovanje. Sapuni i gelovi za umivanje mogu da sadrže ceramide, pa se vraća vlažnost koži, kao i elastičnost.

Najefikasnije su kreme koje u sebi sadrže ureu, glicerin, shea maslac, staarinsku kiselinu, hijaluron... Zahvaljujući njima, koža će biti manje sklona borama, zategnutija i elastičnija. Svakoga jutra, nakon što pravilno očistite kožu, trebalo bi da nanesete kremu koju ste odabrali. Proizvod mora da sadrži hidrante.

Koža oko očiju ume da bude posebno suva, i pošto je mnogo tanja nego na drugim delovima tela, ona je i sklonija borama, upravo iz razloga što prima manje vlažnosti.

Kreme za suvu kožu iskustva

Uzroci iziritirane kože oko očiju su klimatski uslovi, dermatološki problemi, kontakt sa hemikalijama, stres kože oko očiju (to je na primer, previše šminke koja se ne skida pravilno).

krema za suvu kozu cena

 

Suva koža može da bude takva i zbog toga što joj nedostaju određeni vitamini. Vitamin C je veoma bitan, jer utiče na stvaranje kolagena, koji daje prirodnu elastičnost našoj koži. Njega možete da unesete preko krema i raznih seruma za lice, čiji je glavni sastojak. Osobama koje su starije od dvadeset i pet godina se preporučuje neki od preparata sa vitaminom C, jer od tih godina koža počinje prirodno da stari.

Da biste usporili proces starenja vaše kože, neophodno je da na vreme krenete sa upotrebom raznih krema za lice i telo.

Spomenimo i vitamin E, koji takođe štiti ćelije od prevremenog starenja i oštećenja. Tu je i vitamin D, koji se takođe nalazi u kremama, i koji je delotvoran i u borbi protiv strija.

Krema za suvu kožu – cena:

Cene su veoma različite, i zavise od aktivnih sastojaka u kremi, proizvođača, kao i gramaže, pa se u tom smislu kreću od 500-600 din, pa sve do 3500 dinara koliko je potrebno izdvojiti za noćnu kremu za gustinu kože.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene na ovoj stranici.

 

Iskustva i komentari posetilaca

Jelena Stanarevic
Najbolje kreme za suvu kozu mozete kupiti u parfimeriji Orhideja. Imaju zaista veliki izbor i odlicne cene. Sv pohvale i preporuke.