Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Krema za masnu kožu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Krema za masnu kožu

Kada kažemo masna koža, prvo nam na pamet padne problematično lice koje je sklono pojavi bubuljica. Da li ste se ikada zapitali, zbog čega je masna koža takva? Zato što proizvodi mnogo više sebuma nego što je to neophodno.

krema za masnu kozu

 

U našem tekstu možete da pročitate korisne i zanimljive informacije o kremama za masnu kožu, na koji način one deluju, koliko koštaju, gde možete da ih nabavite i slično.

Kreme za masnu kožu

Na veću proizvodnju sebuma utiče dosta faktora:

  • Stres
  • Genetika
  • Hormonske promene
  • Nezdrave životne navike...

Nezdrave navike osobe zapravo stimulišu lojne žlezde što dovodi do promena na koži. Tako je javljaju i bubuljice, koje su karakteristične za ovaj tip kože.

U sloju kože koji se naziva dermis se nalaze lojne žlezde, i one su direktno povezane sa folikulom dlake. To bi praktično značilo – ako lojne žlezde luče previše sebuma, folikula dlake se zapuši jer se napunila, pa to vodi ka tome da se pojavi bubuljica.

Zbog te hiperprodukcije sebuma, ugrožena je ravnoteža kiselog omotača kože. To bi značilo da bakterije mogu da prodiru u pore, i zbog svega toga dolazi do upale na koži.

krema za masnu kozu cena

 

Sada se postavlja pitanje, ako već imamo takvu, masnu kožu, kako da je pravilno negujemo i da izbegnemo neželjene posledice?

Masnoj koži mora da se posveti naročita pažnja i nega, što bi značilo da treba kontrolisati proizvodnju sebuma, a sve da bi koža manje sijala, i da bi se izbegli mitiseri i bubuljice. Nemojte da mislite da ako imate masnu kožu, da tada ne možete da imate lep ten – to nije tačno!

Da biste imali čistu kožu lica, pre svega bi trebalo da se očiste pore. Sprovedite temeljno čišćenje. Ovde se ne preporučuje upotreba sapuna, jer će oni bespotrebno isušiti kožu lica, i stimilisaće još veću proizvodnju masnoće u samoj koži.

Upotrebite piling gel za problematičnu kožu lica, koji će intenzivno očistiti kožu, otvoriti pore i matirati je. Ovako se efikasno kontrolišu i bakterije, pa koža lica deluje svežije i lepše. Posle čišćenja bi trebalo da se nanese tonik.

Krema za masnu kožu – iskustva

Potrebno je da obratite pažnju na T zonu lica, i da sa te zone efikasno uklonite sve nečistoće i mitisere. Naš savet je da upotrebite više proizvoda iz linije za negu masne kože, jer se oni međusobno nadopunjuju.

Masna koža „voli“ hidratantne kreme, pošto i takav tip kože treba da se zaštiti od hladnoće, toplote i drugih uticaja koji dolaze iz spoljašnje sredine. Koristite gelove i lagane fluide, a hidratantna krema bi morala da ima u sebi umirujuće i antibakterijske sastojke.

Krema za masnu kožu – cena:

Cene su veoma različite i kreću se od 500 din. do 2000 dinara, u zavisnosti od aktivnih sastojaka i veličine pakovanja kreme.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene na ovoj stranici.

 

Iskustva i komentari posetilaca

Nikolija Milojevic
Kada je krema za masnu kozunu pitanju ja koristim lakme kremu koja je fenomenalana i ovim putem bih je preporucila svima. Vrlo sam zadovoljna njom i dugo je vec koristim.