Krečenje stana ili – sa malo para do novog stana! Ovo je veoma istinita šala, jer renoviranje vašeg životnog prostora može vam doneti osećaj da ste u nekom drugom, lepšem domu. A to je i dalje vaš „dom, slatki dom“. Angažujte profesionalne molere i priuštite sebi nov enterijer.

Molerski radovi

Molerski radovi spadaju u završne radove u građevinarstvu. Neka istraživanja pokazuju, da kada ljudi prvi put uđu u neki prostor, prvo primete boje a tek onda različite oblike. Pored estetike, koja je jako važna svima nama, boje utiču i na našu psihu. Tople, nežne, umirujuće boje, svakako će uticati da se osećamo opušteno i prijatno u svom domu, ili poslovnom prostoru. Belo okrečeni zidovi svakako pružaju neprijatan osećaj hladnoće i sterilnosti. 

Pored ovih sofisticiranih potreba čoveka, postoje i one sasvim praktične, kao što je značaj redovnog renoviranja zbog urednosti prostora u kome živimo, odnosno uklanjanje raznih nečistoća nastalih u svakodnevnom životu – dečije „slikarske umetnosti“, otisci prstiju svih ukućana, kuhinjske nezgode...

Krečenje stana – kako se radi?

Naravno, sve je potrebno pažljivo isplanirati i pripremiti se. Verujte da je to pola obavljenog posla. Pre početka krečenja stana, izabrani moler će najpre zaštititi vaš nameštaj, zaštititi pod najlonima; kompletno zaštititi prozore i vrata, lajsne na podovima krep trakama... Potom sledi grubo čišćenje zida od prašine da bi se nanela podloga. Podloga je izuzetno bitna da bi boja lepo prianjala na zidove vašeg stana. 

Boje za krečenje stana

Spomenućemo najpre poludisperziju. Ovo je veoma ekonomična varijanta, jer za malo para možete dobiti osvežen životni prostor. Drugačiji naziv joj je EKO boja za krečenje. Disperzija je vodoperiva boja. Sama reč disperzija znači – fina raspodela. Vezivna sredstva se ne tope u vodi i nakon što voda ispari formiraju površinu sličnu plastičnoj masi. Otporne su na vlažno brisanje i zgodne su za održavanje. Spomenimo i akrilne boje. One se primenjuju kada želimo da postignemo efekat punih tonova i visokog sjaja.

Računanje cene krečenja

Mnoge ljude zanima ova stavka iz ekonomskih razloga, da odnos cena spram kvaliteta bude sasvim zadovoljavajući. Profesionalni moleri najčešće ne naplaćuju izlazak na teren i procenu cene rada i cene materijala. Možete birati boje od preko 1000 nijansi. Majstori će obezbediti kompletan materijal, boju za krečenje, najlone, krep trake za zaštitu prozora, vrata i poda. Vi možete i sami nabaviti materijal, ali razlika u ceni nije velika, dok sa druge strane, mnogo ćete više vremena i truda uštedeti ako i taj deo posla za vas odrade profesionalci. 

Krečenje stana – iskustva

Za krečenje dnevne sobe, preporučuju se tople i nežne boje, kao što su boja kajsije, maslinasta, bež, toplo žuta, narandžasta...

Kod krečenja dečije sobe, boje bi trebalo da budu vesele, poput jarko ružičaste, vesele narandžaste, zelene, žute...

Za spavaću sobu, odaberite boje koje umiruju, najbolje ćete se osećati uz hladne tonove srebrne, plave, ljubičaste u kombinaciji sa belom...

Vaša kuhinja će biti idealna ako odaberete nežno zelenu, boju breskve, žutu, bež...

Kupatilo, tirkizna ili boja lavande, zelena, plava, boja breskve, sve je veoma prikladno da se u ovom intimnom kutku osećate zadovoljno.

Krečenje stana – cena

Za vaš stan, potrebno je izdvojiti za: krečenje poludisperzijom, od 2 do 2,5 evra po kvadratnom metru, krečenje akrilnim bojama, od 2,80 do 3, 50/m2, gletovanje i krečenje poludisperzijom, od 4,5 do 5,5 e/m2, dok za tu uslugu uz korišćenje akrilnih boja trebalo bi izdvojiti od 7 do 10 evra po kvadratnom metru. Impregniranje zidova, odnosno nanošenje podloge za krečenje, od 0,5 do 1,5 e/m2. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Krecenje stana
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

02.11.2018
Andriajana Simic

Krecenje stana bi po meni trebalo praktikovati jednom godisnje. Pre svega ukoliko redovno krecite stan on ce vam na primer izgledati uvek sredjeno i uredno. Takodje, zivecete u stanu koji odise cistocom i zdravljem.

10.05.2017
Milen Jovanovic

Mora da ono moze da ima neke relativno povoljne cene

25.04.2017
Marta Dencevic

Po pravilu, moze krecenje stana da se uradi bez nekih vecih problema.

14.03.2017
Filip Milutinovic

Sto se krecenja stana tice, naravno da je kvalitet veoma vazan. Pri tome. ako vec imate novca onda ne treba da skrtarite vec zaista da preduzmete nesot kako treba.

22.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene tice, ako vec radite krecenje stana, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

06.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Osnovni je problem u tome sto svako krecenje stana mora debelo da se plati, posebno kada govorimo o Beogradu.

25.01.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi je samo poznato, sto e ovoga tice, veoma je vazno da se opredelite za kvalitet.

06.01.2017
Todor Markovic

Ukoliko mene pitate, ovo je nesto sto odrzava higijenu u skoro svakoj kuci.

19.12.2016
Jana Stankovic

Po pitanju krecenja stana, samo treba da znate da je veoma bitno da se po ovom pitanju opredelite za kvlaitet i za nekgo bas proverenog molera.

01.12.2016
Janko Zivanovic

Ovo po pravilu moze da bude veoma znacajna aktivnost. Pri tome, veoma je vazno da zivotni prostor u kojem zivite bude oplemenjen i kvalitetan.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju krecenja stana, ubedljivo je najbolje resenje da posetite molera Ivana i da se bas tamo raspitate licno o kvalitetu.

25.10.2016
Petar Jankovic

Nije bas da je toliki trosak ali zapravo i jeste. Mogu slobodno da kazem da je krecenje stana nesto sto debelo kosta.

26.08.2016
Ivan Stojanovic

Licno, praktikujem da minimum jendom godisje okrecim ceo stan. Smatram da je to najbolje resenje za vas ukoliko odlucite da drzite do higijene u svom stanu.

22.07.2016
Marko Petrovic

Krecenje stana bi po meni trebalo praktikovati jednom godisnje. Pre svega ukoliko redovno krecite stan on ce vam na primer izgledati uvek sredjeno i uredno. Takodje, zivecete u stanu koji odise cistocom i zdravljem.

24.06.2016
Dusan Markovic

Ovo je vrsta radova, u kojoj po meni moze slobodno da bude ukjlucena cela porodica (muz, zena, deca itd.) Beoma lako moze da se pretvori u neko kvalitetno druzenje. Taj vid druzenja svima toplo preporucujem.