Dečija soba je svakako najradosnije i najbezbrižnije mesto u vašem domu. Tu se sanjaju najlepši snovi i pričaju se najlepše priče. To bi trebalo da bude mesto iz bajke za vaše dete, u kome će se ono osećati sigurno, ušuškako i srećno. Adekvatno okrečena soba je jedan od načina da to i postignete.

Krečenje dečije sobe za devojčice

Ovu sobu bi trebalo pretvoriti u mesto iz dvorca u kome žive princeze. Upotrebite maštu i kreativnost, i vašoj devojčici obezbedite prostor u kome će moći da se igra, uči i druži sa svojim prijateljicama.

Na raspolaganju vam je zaista bezbroj mogućnosti, jer upravo toliko ima ideja za uređenje dečije sobe. Preporuke stručnjaka su da sobe za devojčice budu vesele i životne sa različitim detaljima, jer se u takvim ambijentima deca najbolje snalaze. Vesele boje pozitivno utiču na njihovu kreativnost i stvaraju pozitivnu energiju. 

Svi već znamo da devojčice najviše vole roze, crvenu ili pink boju. Ovakve boje, u kombinaciji sa belom, stvoriće divan kutak za vaše dete. Moderne dečije sobe podrazumevaju neku tematsku celinu, naročito ako je reč o mlađem uzrastu deteta. 

Ukoliko soba nema dovoljno svetla, preporuka je da se sobe oplemene žutim i oker tonovima. Na ovaj način prostorija će vizuelno izgledati većom, a kod vašeg deteta će se stvoriti osećaj topline.

Mogu se koristiti detalji u zelenkastim tonovima, kako bi prostor delovao dinamičnije i osvežavajuće. Neki ljudi vole da koriste u sobi za devojčice kombinaciju toplo-hladno, na primer roze i zelena boja. 

Evo jedne zanimljive činjenice: devojčice uzrasta od deset godina, vole napadne i jarke boje, pa njih možete iskoristiti za po neki detalj na zidu ili za bordure. Koristite boje na bazi vode jer su manje štetne i ekološke.

Krečenje dečije sobe za dečake

Dečaci svoju narav i karakter menjaju tokom odrastanja, pa se tako menja i njihova soba. Na primer: dok su još bebe i sasvim mali, soba dečaka biće ukrašena likovima iz raznih crtaća, bajki... Kasnije, vaš dečak će se zaljubiti u nekog super heroja, poput Spajdermena ili Betmena, a kada bude ušao u pubertet, možda u Rihannu... Sportski automobili, fudbaleri... neizostavni detalji uređenja sobe za vašeg dečaka.

Sve ovo govori da ćete dečiju sobu morati krečiti mnogo puta, i menjati njen izgled kako vaše dete sazreva i menja interesovanja.

Mi ćemo navesti, da se neke stvari ipak nikada ne menjaju, pa su nijanse plave i zelene boje i crvena i bela, kao i njihove kombinacije, uvek dobar izbor za enterijer sobe za dečake. Najobičnija soba može vašom maštovitošću postati stadion ili pećina, na primer. Recimo, zidovi mogu postati tribine, ukoliko angažujete profesionalnog  molera koji će od zidova sobe vašeg dečaka napraviti svaki željeni enterijer. 

Pošto velika većina dečaka voli plavu boju, mi vam savetujemo da odaberete svetlije nijanse, jer teget plava boja će vizuelno smanjiti i zatvoriti prostoriju. Svetlije nijanse svakako povećavaju budnost neophodnu za učenje. 

Vaš mališan u svojoj sobi provodi najviše vremena, pored igre i učenja, tu dolaze njegovi drugari, pa je veoma važno da ambijent sobe bude veseo i sa dosta detalja. Raznorazni stikeri ili foto tapet, svakako će razbiti monotoniju i učiniti vaše dete srećnim.

Na kraju, možda je najbolje da poslušate mišljenje svog deteta, jer vaš dečak ili devojčica sigurno imaju najbolju ideju? Zna se da dečija mašta i kreativnost nemaju granica, pa iskoristite tu mogućnost i uz pomoć profesionalnih molera učinite dečiju sobu najlepšim delom vašeg doma.

Krečenje dečije sobe – cena

Potrebno je izdvojiti, u proseku od: cene za krečenje poludisperzijom, od 2 do 2,5 evra po kvadratnom metru, krečenje akrilnim bojama, od 2,80 do 3, 50/m2, gletovanje i krečenje poludisperzijom, od 4,5 do 5,5 e/m2, dok za tu uslugu uz korišćenje akrilnih boja trebalo bi izdvojiti od 7 do 10 evra po kvadratnom metru.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Krecenje decije sobe
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

02.11.2018
Katarina Perisic

Po pitanju krecenja decije sobe, jedno od najboljih resenja za vas bi bili molersko farbarski radovi Ukras. Kazem to iz iskustva svoje prijateljice, koja je njih angazovala za krenje decije sobe i na kraju je bas bila zadovoljna sa onim kako je ispalo.

10.05.2017
Stojance Ristovski

U svakom slucaju, kako god da okrenete, krecenje decije sobe nije ni malo naivno. Sve drugo je samo gubljenje vremena po meni.

10.05.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju krecenje decije sobe jeste nesot sto bi samo po sebi trebalo da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

25.04.2017
Milen Jovanovic

Meni je samo vazno da se ovo pedantno uradi.

25.04.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, sigurno ono mora da se dosta plati.

14.03.2017
Filip Milutinovic

Kako god da okrenete, ovo nisu mali troskovi. To je uvek bio prvi i osnovni problem.

22.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, u svakom slucaju je ovo nesto sto je i vise nego posebno. Ukoliko se za njega odlucite, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.

06.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Zaista ne mogu da shvatim pojedine roditelje koji dopuste da im se decija soba zapusti.

25.01.2017
Nikolina Pantelic

Decija soba uvek treba da bude onako nova i sveza ako mislite da vam dete zivi u nekim normalni uslovima.

06.01.2017
Todor Markovic

Najbolje bi bilo kada biste sami napravili radnu akciju i sve oko toga zavrsili.

19.12.2016
Jana Stankovic

Deca uvek treba da zive u bas proverenim i kvalitetnim uslovima. Naravno, sve zavisi od toga za sta je potrebno da krecite dnevnu sobu tacno.

01.12.2016
Janko Zivanovic

realno govoreci, po pitanju krecenja decije sobe, veoma je vazno da svi zidovi budu dobri i kvalitetni.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Smatram da je po pitanju krecenja decije sobe, jedon od najboljih resenje da posetite molersku radnju ASV Malteks i da se bas tamo dogovorite oko svega.

25.10.2016
Petar Jankovic

Iako mozda ne izgleda kao neka narocito bitna radnja, krecenje decije sobe je veoma vazno zbog zdravlja dece. Zbog toga treba da anagzujete nekog vrhunskog profesionalca kao sto je primera radi moler Dragan.

26.08.2016
Ivan Stojanovic

O uslovima u kojima deca zive i borave strogo treba da se vodi racuna. Pri tome, decija soba je svakako bitna i potrebno je da joj se posveti adekvatna paznja, najmanje jednom godisnje.

22.07.2016
Marko Petrovic

Po pitanju krecenja decije sobe, jedno od najboljih resenja za vas bi bili molersko farbarski radovi Ukras. Kazem to iz iskustva svoje prijateljice, koja je njih angazovala za krenje decije sobe i na kraju je bas bila zadovoljna sa onim kako je ispalo.

24.06.2016
Dusan Markovic

Uglavnom, kada krecim deciju sobu vodim racuna da to bude boje koje su nekako umirujuce i relaksirajuce. Takodje, bitno mi je da su i dovoljno zivahne i zivotopisne.