Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kreativni centar
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kreativni centar

Ako želite da vaši klinci i klinceze budu deo jedne velike i vesele porodice, tada je prava odluka da ih upišete u kreativne centre. To jednostavno nikada ne može da bude pogrešna odluka, iz prostog razloga što dete, uz stručnu pomoć vaspitača, razvija sve svoje potencijale, intelektualne, kreativne i socio-emotivne, i postaje pravi mali istraživač sveta oko sebe.

kreativni centar

 

Kreativni centar za decu

U kreativni centar su dobro došla sva deca, uzrasta od dve do četrnaest godina, dok predškolci čine najveće grupe. Svakodnevno se može ostajati i do deset časova, koji su sasvim ispunjeni igrom, zabavom, ali i učenjem, tako da će se vaše dete svakoga dana vratiti puno utisaka i novih saznanja.

Deca najpre uče da budu deo velikog kolektiva, i to da u njemu postoje različitosti, te kako da drugačije od sebe prihvate na pravi način. To se postiže tako što mališani pomažu i brinu jedni o drugima, pri čemu postaju svesni i svojih i tuđih vrednosti i potreba.

Kreativni centri

Vaspitači rade na razvijanju samosvesti deteta, kao i samopoštovanja, jer ako ne volimo i ne cenimo sebe, nismo u mogućnosti ni uspostaviti pravilan odnos sa drugima. U kreativnim centrima razvijaju se raznorazne socijalne veštine, kao i tolerancija i strpljenje.

Ukratko rečeno – kreativni centri omogućavaju kvalitetno i srećno detinjstvo i odrastanje vašeg deteta, u čemu će najviše uživati ono samo, a ni vaše zadovoljstvo svakako neće izostati.

Koji su programi kreativnih centara?

Svaki kreativni centar ima svoj program po kome radi, i svaki dan je osmišljen na najbolji mogući način. Kod deteta je vrlo bitno razviti socijalizaciju, odnosno osećaj da pripadaju kolektivu. U svaodnevnom kontaktu sa vršnjacima, mališani razvijaju komunikacijske veštine – kulturu govora, stvaraju emotivne odnose, podstiče se radoznalost i buđenje raznih novih interesovanja...

Kada je reč o programima kreativnih centara, oni se pored navedenog, baziraju na muzičkom, fizičkom i likovnom vaspitanju, zatim na upoznavanju prvih matematičkih pojmova, razvoju pravilnog govora i dikcije te proširenju vokabulara-rečnika, a ne zapostavlja se ni učenje stranih jezika; deci je posebno zanimljivo upoznavanje okoline, to jest pojava u životinjskom svetu, prirodi i ljudskom društvu.

Šta sve deca mogu da nauče u kreativnim centrima?

Verovatno ćete svakoga dana, kada se vratite sa posla, biti prijatno iznenađeni kada vam vaše dete prepriča utiske i nova saznanja koje je steklo. Primera radi, možete zapaziti da mališani imaju pravilnije držanje, bolju koordinaciju pokreta i osećaj za ravnotežu – jer su to sve stvari na kojima se radi u kreativnim centrima.

kreativni centar za decu

 

Osim toga, motorika deteta postaje bolja, ono je okretnije, spretnije, brže, izdržljvije, preciznije, snažnije i gipkije.

Dete će vam sa radošću otpevati pesmicu koju je toga dana naučilo, jer kreativni centri posebnu pažnju posvećuju muzičkom izražavanju, tako da će mališani savladati pravilne tehnike pevanja, kako da to čine uz pratnju nekog instrumenta ili uz pokret-igru.

Nakon toga, mališani vas mogu prijatno obradovati svojim umećem, to jest, igračkama i lutkicama koje su napravili uz pomoć sopstvenih ruku.

Koje su prednosti kreativnih centara?

Prednosti kreativnih centara ima toliko puno, da to u ovom tekstu nije moguće nabrojati, već je prava odluka da upišete dete kako biste se u to sami uverili. Zbog toga ćemo samo reći da je svaki dan u kreativnom centru ispunjen smehom, igrom i pesmom, zabavom, kreativnim radom, druženjem, crtanjem, igranjem tradicionalnih dečijih igrica...

Verovatno da vaše dete neće ni poželeti da ode kući, i da će jedva čekati sutrašnji dan da se priključi svojoj ogromnoj porodici, koju čine njegovi vršnjaci i vaspitači, koji najmlađima nesebično pružaju svu svoju ljubav i znanje.

Za koji uzrast je najpreporučljivije poslati dete u kreativni centar?

U kreativnim centrima ćemo najčešće susresti decu od dve do četrnaest godina, od čega je najviše predškolaca. Starija deca su više usmerena ka umetničkom radu, dok manja uče znanja i veštine koje su primerene njihovom razvoju.

Da li se u kreativnim centrima uči strani jezik?

Kao što smo naveli u dosadašnjem tekstu, kreativni centri organizuju kolektivnu i grupnu nastavu, koja se može odvijati svakoga dana, a uče se obično engleski, francuski i nemački jezik.

kreativni centar cena

 

Da li postoje logopedski tretmani u kreativnim centrima?

Dosta dece ima određene poteškoće pri govoru, i veoma je važno da se one koriguju na vreme. U kreativnom centru se pažnja posvećuje receptivnom i ekspresivnom govoru, odnosno stimuliše se govorno-jezički razvoj.

Logopedski tretman ima i druge benefite, kao što je obogaćivanje rečnika, usmeravanje i razvoj pažnje, deca uče da sačinjavaju rečeničke strukture i koriguju se izgovoreni glasovi... Pored toga, razvijaju se sposobnosti koje su neophodne da bi dete u školi brzo i lako naučilo da čita i piše. Podiže se motivacija za komunikacijom, odnosno deca se uče da na najbolji način upotrebljavaju reči i da njima izraze sve što žele.

Kreativni centri – iskustva

Kada vaše dete jednom zaviri u kuću iz bajke, to jest, kada kroči u carstvo kreativnog centra i spozna čari i draži koje se tamo nalaze, verovatno će to postati njegova druga kuća, gde je smeštena druga velika porodica sačinjena od veselih vršnjaka i ljubaznog osoblja-vaspitača.

Sve vreme koje mališani provode u kreativnom centru, korisno je ispunjeno do poslednjeg minuta, pri čemu se stiču neiscrpna znanja, veštine, i to sve kroz kreativnost i igru, odnosno na način koji je najprijemčiviji za najmlađe.

Kreativni centar – cena:

Cene zavise od broja termina, pa se tako mogu kretati u proseku oko 9500 dinara za 20 termina mesečno, odnosno prosečno oko 500-600 dinara za jedan dan.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate kreativne centre oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

15.09.2018
Kristina Milojevic
U kreativni centar su dobro došla sva deca, uzrasta od dve do četrnaest godina, dok predškolci čine najveće grupe. Svakodnevno se može ostajati i do deset časova, koji su sasvim ispunjeni igrom, zabavom, ali i učenjem, tako da će se vaše dete svakoga dana vratiti puno utisaka i novih saznanja.
08.08.2017
Petar Jankovic
Nekako mi ti kreativin centri zvuce nekako lose i ne bas preterano zabavno. Smatram da se pre svega ti kreativni centri mogu opredeliti po pitanju kvlaiteta na jedan veoma dobar nacin.
08.08.2017
Jana Stankovic
Kreativnih centara ne postoji previse u Beogradu. Medjutim, oni koji postoje su ipak dovoljno kvalitetni, toliko da se osecate potpuno sigurni da svoje dete mozete da prepustite u sigurne ruke. Sa cenama su ipak po meni ovi centri nesto skuplji.
13.05.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi se samo cini, mora on dobro da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
10.05.2017
Biljana Brankovic
Moje licno misljenje je da on u svakom slucaju treba da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
10.05.2017
Dusan Markovic
Po mnogo cemu je on koliko samo mogu da vidim i vise nego dobro resenje.