Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kravate
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kravate

Gotovo da nema muškarca koji barem ponekad ne nosi kravatu, jer je ona jednostavno nezaobilazni modni detalj prilikom mnogih svečanih prilika, ali takođe i na svakodnevnim poslovnim sastancima. Ostavlja utisak elegantnosti i ozbiljnosti, pa je pripadnici jačeg pola rado koriste u svojim odevnim kombinacijama.

 

 

Naravno, kravate nisu isključivo modna privilegija muškaraca, često ćete je sresti i na damama, koje žele da budu različite od drugih, zapažene i primećene zbog svog stila. 

Muške kravate

Ono što modni stilisti savetuju, jeste da kroj košulje treba prilagoditi građi tela, a kravatu uskladiti sa okovratnikom, jer od njega zavisi i način vezivanja. Široki, masivni okovratnici zahtevaju bogat čvor, a tanji, uže kravate.

Neko voli jednobojne, dok drugi više preferiraju dezenirane kravate. Na super sređenom muškarcu, sve je tip-top, od cipela koje su se usijale od glancanja, do čvora na kravati koji je perfektno centriran. 

Za to kako ćete vezati kravatu, postoji deset načina, uključujući dijagonalni, Šelbi ili Onazis stil. Ipak, najpopularnija su tri čvora i to četvorka, poluvindzor i vindzor. 

Prilikom vezivanja kravate uvek bi trebalo stajati ispred ogledala kako biste dobro videli šta radite. Širi kraj kravate uvek treba da visi dva puta duže nego tanji kraj. Pošto širim krajem manipulišete, stavite ga da visi sa one strane sa koje vam je lakše da njime baratate. 

Vezana kravata dodiruje šnalu na kaišu pantalona. Ukoliko je kravata kraća od toga, moraćete da ponovite postupak.

Kada je u pitanju čvor četvorka, on najbolje uspeva sa širokim kravatama i sa onima od debljih materijala. Smatra se klasičnim čvorom za svaku priliku. 

Ukoliko želite nešto agresivnije od toga, probajte poluvindzor čvor. Kao što mu i ime kaže, on predstavlja nešto umereniju varijantu vindzora. Možete ga nositi u bilo kojoj prilici, a preporučuje se uz klasičnu košulju. Najbolje će pristajati na širim kravatama od tanjeg materijala.

Vindzor čvor se naziva i dupli vindzor, i to je deblji i puniji čvor koji odiše jačinom i uliva poverenje. Da biste vezali svoju kravatu na ovaj način, ona mora biti nešto duža a vaš okovratnik širi. 

Sa vindzor čvorom ćete izazivati dodatnu pažnju, pa ako je to ono što želite, slobodno ga izaberite. 

Najvažnije pravilo kod kombinovanja košulja i kravata glasi da ako je na košulji krupan dezen, na kravati je sitan i obrnuto.

 

 

Ukoliko se kombinuju dva ista motiva, oni bi trebalo da se razlikuju što više po veličini šare. Ako je razmak između pruga na košulji ili odelu dva centimetra, razmak između pruga na kravati treba da bude minimalan. Sa košuljom na sitne pruge, uklopite kravatu na široke. Isto pravilo važi i za pepito i karo dezene. Na primer, dva odevna predmeta sa krupnim karoom, neće nikako lepo stajati zajedno.

Za dezenirane košulje, karo košulje i košulje na pruge, nije lako odabrati odgovarajuću kravatu. Neko generalno pravilo glasi, da ako košulja „vrišti“, kravata mora da je smiri. U suprotnom, delovaćete neukusno i haotično. Univerzalne uske pruge, sa samo nekoliko boja najbolje će pristajati uz klasične boje odela i košulja. 

Ženske kravate

Iako su nekada kravate bile rezervisane kao modni detalj samo za jači pol, dame su počele sve više da je koriste, kada žele da se izdvoje iz mase i privuku pažnju na sebe. Sa kravatom oko vrata, na svakoj svečanosti, u svakom društvu, bićete primećene i ostaćete upamćene.

Možda se pitate kako da odaberete željenu kravatu za sebe, pa jedan od saveta stilista jeste da ovaj deo garderobe birate prema boji svoje kose. Morate delovati harmonično i u tonu. 

Kravate prodaja

Verujemo da smo vas našim tekstom zainteresovali, ukoliko ste već stigli do ovih redova. Pošto planirate da kupite kravatu za sebe, možete je potražiti u nekom od butika koji su oglašeni ispod redova koje čitate. U pitanju su bogati asortimani, pa vođeni pravim savetima, od kojih smo neke naveli u tekstu, sasvim sigurno ćete odabrati pravi model za sebe.

Kravate – cena:

Za jednobojne kravate je potrebno izdvojiti u proseku 1500 dinara, do 3200 din. za kravate koje imaju odgovarajući dezen. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

30.03.2019
Svetlana Milosevic Svetlana Milosevic
Da li imate kravate sa staklicims
04.10.2018
Miroslav Jagnjic
Muskarac sa kravatom uvek izgleda otmeno. Ukoliko se muskarci odlucite da kupite kravatu, treba da vodite racuna da vam se u potpunosti uklopi u odevnu kombinaciju. Cene su razlicite i do 2500 dinara sigurno se moze naci elegantna.
16.05.2017
Ivana Petrovic
Da sam musko zaista bih vodila racuna o tome kako biram kravate. Zaista bih gledala da na nesto lice.
03.05.2017
Petar Jankulovski
problem je pre svega u tome sto kako god da okrenete, kravate nisu ni malo jeftine.
28.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Sto se kravaa tice, pre ili kasnije cete sigurno doci do kvaliteta.
19.04.2017
Stojance Ristovski
Po pravilu, sto se kravata tice, sigurno je kvalitet nesto sto cete kad tad upoznati. Za sve je narocito potrebno vreme.
05.04.2017
Todor Markovic
Naravno da je po pitanju kravati, kvalitet nesto sto je i vise nego bitno. Sve drugo je samo gubljenje vremena po meni i nista vise od toga.
03.04.2017
Milen Jovanovic
Po pravilu, sto se kravata tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise nego posebno. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena.
20.03.2017
Marina Zivkovic
Sto se njih tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise nego vazno.
17.03.2017
Filip Milutinovic
Sto se kravati tice, veoma je vazno da se na vreme uklope po pitanju dezena.
28.02.2017
Jovana Milinkovic
Sto se mene licno tice, naravno da je po pitanju kravata, kvalite ti vise nego vazan. Nema sta tu ko vise oko toga da vas laze.
09.02.2017
Mihajlo Nastasovic
Licno smatram da je vreme kravata u danasnje vreme odavno proslo. Mada, mozda mogu da se pronadju neke malo jefitnije varijante a da se opet dovoljno dobro uklope.
13.01.2017
Lea Stankovic
Mislim da je realno ocekivati da je po pitanju kravata pozeljno da se opredelite za kvalitet. Oko neceg drugog vec ne morate da brinete.
12.01.2017
Janko Zivanovic
Mislim da je po ovom pitanju samo realno da se opredelite za kvalitet. Ako to budete uradili sigurno se necete pokajati.
23.12.2016
Simona Vucinic
Ako mene pitate, najvaznije od svega je da samo kravatu uklopite sa odelom. Ako to budete uradili onda se sigurno necete pokajati.
07.12.2016
Petar Jankovic
Kravate su ipak veoma bitan sastavni deo odece. To se narocito odnosi na cinjenicu ako govorimo o svecanoj odeci. Ako to tamo budete kupili, onda se sigurno necete pokajati.
22.11.2016
Marta Dencevic
Ukoliko su vam potrebne kvalitetne kravate, samo treba da posetite radnju Zid 2. Tamo se definitivno mozete potpuno kompletirati i t po veoma povoljnim cenama.
21.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Neka dobra kravata je po meni zaista i vise nego idealno resenje, ukoliko se vec odlucite da posetite butik Matex posto u njemu zaista imaju i vse nege kvalitetne primerke.
02.11.2016
Nikolina Pantelic
Ukoliko trazie da kupite veoma dobre i kvalitetne kravate, takva kravata treba da vam se u potpunosti uklopi uz odelo.
01.11.2016
Jana Stankovic
Jao samo ljuid moji, koliko ima salo lepih kravata u butiku Indonezija. Pa to je prosto da skaces od srece.
12.09.2016
Ivan Stojanovic
Ukoliko planirate da kupite kvalitetne kravate, ondea je u svakom slucaju potrebno da izdvojite najmanje 500 dinara.
09.09.2016
Marko Petrovic
Ukoliko plairate da kupite neku lepu i kvalitetnu kravatu, onda je definitivno najbolje resnje za vas da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem.
05.08.2016
Biljana Brankovic
Po meni kravata u svakomslucaju treba da bude sastavni deo neko odela. Ukoliko se odlucte da kupite kvalitetnu kravatu treba da budete spremni da izdvojite od 30 eura pa na vise.
04.08.2016
Dusan Markovic
Po pitnju kravata se situacija u pogledu ukupne zastupljenosti u modi nije preterano promenila. U svakom slucaju, sada kravate generalno izgledaju nesto lepse. Nisu vise toliko siroke, vec su nesto uze i mogu poprilicno lepo da stoje.
06.07.2016
Todor Markovic
Muskarac sa kravatom uvek izgleda otmeno. Ukoliko se muskarci odlucite da kupite kravatu, treba da vodite racuna da vam se u potpunosti uklopi u odevnu kombinaciju. Cene su razlicite i do 2500 dinara sigurno se moze naci elegantna.