Internacionalni košarkaški kamp Zlatibor

  • 1
5.00 | 2 ocena

O nama - INTERNACIONALNI KOŠARKAŠKI KAMP ZLATIBOR


Internacionalni košarkaški kamp na Zlatiboru "Profesor Aleksandar Nikolić" idealno je mesto za treniranje, druženje i razvoj sportskog duha dece i mladih. Košarkaški kamp na Zlatiboru već dugi niz godina okuplja zaljubljenike u ovu jedinstvenu sportsku diciplinu.

Sportska organizacija, osnovana od strane mladih entuzijasta, predstavlja savršen spoj rekreacije, ozbiljnog treniranja, druženja i boravka na svežem vazduhu. Okružen Zlatiborskim šumama, naš kamp svake godine dočekuje veliki broj dece i trenera iz celog sveta.

Posebno nam zadovoljstvo predstavlja saznanje da mnogi tvrde, da smo poput starog dobrog vina, što stariji, to bolji. Čast i obaveza koju imamo, prema profesoru čije ime naš košarkaški kamp nosi, i svim drugim velikim imenima koja su utemeljila rad na kampu, motiviše nas da svojim znanjem, iskustvom i ugledom, opravdamo započeti posao.

Predstaviti deci i mladima, košarku kao vrhunski sport, koji podstiče na razmišljanje, timski rad, spretnost i pokretljivost, i način da se dobro zabave, primarni je zadatak našeg kampa. Unaprediti košarku za decu i omladinu i podići njihovu svest o važnosti sporta u životu, kroz internacionalni košarkaški kamp Zlatibor, ono je čemu težimo.

Tradicionalno okupljanje, decenijama unazad na Zlatiborskim padinama u cilju upoznavanja sa košarkom i treniranja u idealnim uslovima, uslovilo je činjenicom da smo do sada ugostili preko 40.000 dece i veliki broj trenera iz celog sveta.

Davne 1976. godine Bratislav Đorđević, Božidar Maljković, Borivoje Cenić, Svetislav Pešić, Željko Obradović i neizostavni profesior Aleksandar Nikolić, započeli su pisanje istorije internacionalnog košarkaškog kampa na Zlatiboru.

Veliki košarkaški majstori, ostavili su svoj trag u našem kampu poput Saše Đorđevića, Predraga Danilovića, Dejana Bodiroge, Saše Obradovića, Željka Rebrače, Nikole Lončara, Miroslava Radoševića i Igora Rakočevića.

Sa željom da koliko već sutra, neko novo ime zablista na košarkaskim terenima širom sveta, naš kamp vrši pripremu sportista na Zlatiboru. Pod vođstvom stručnih trenera priprema sportista u našem košarkaškom kampu, pretvoriće klasično treniranje u prijatno iskustvo.

Dečiji košarkaški kamp, želi da omogući mališanima različitih uzrasta da ispolje svoj potencijal i ostvare zadivljujuće rezultate. Pozitvini utisci koje sa sobom odnose naši gosti, pokazuju da smo uspeli u svojoj zamisli i stvorili jedinstveno okruženje za treniranje košarke.

Košarkaški kamp na Zlatiboru, za svoj rad može da zahvali hrabrim vizionarima koji su pre 4 decenije imali ideju i težili ka ostvarenju iste, u veoma teškim uslovima. Naš zadatak je da nastavimo tradiciju i ono što su oni započeli.

Dečiji košarkaški kamp pruža mogućnost svima, bez ozbira na fizičku sposobnost i predispozicije, da se zaljube u ovaj neverovatno lep sport i pronađu pobednika u sebi. Izmenili smo način selekcije učesnika, stavljajući akcenat na odsustvo eliminacije i aktivno učestvovanje sve dece.

Kroz brojne aktivnosti, igru, takmičenja, zabavu, učenje i rekreaciju, deci i mladima predstavićemo košarku u drugačijem svetlu.

Biće nam čast da budete naši gosti. Dođite do nas, da zajedno steknemo nove veštine i iskustva.

Internacionalni košarkaški kamp na Zlatiboru.

Iskustva i komentari posetilaca

12.08.2015 01:24
Ivan Stojmirović
Svake godine posećujem internacionalni kosarkaski kamp Zlatibor i odatle nosim najlepše uspomene. Jedva čekam da dođem opet!
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
SPORT I KULTURA Kosarkaski kampovi
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Internacionalni košarkaški kamp Zlatibor
  • internacionalni kosarkaski kamp zlatibor,
  • kosarkaski kamp na zlatiboru