Da li ste vec koristili Kormoran gume? Često zima zakuca na vrata i pre nego što je kalendarski stigla, tako da vozači posežu za nabavkom zimskih guma. Od čega to zavisi? Naime, temperaturna granica koja služi kao odrednica kada treba skinuti letnje i staviti zimske pneumatike je plus sedam stepeni Celzijusovih.

Letnje Kormoran gume

Pročitaj više

Izaberite neku od vulkanizerskih radnji gde mozete kupiti KORMORAN GUME

Beograd

Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara Pozovi

Mutata Auto Bulevar se bavi prodajom guma za sve tipove vozila (putnička, teretna i građevinska). U ponudi ćete naći gume najboljih svetskih proizvođača: Michelin, Dunlop, Goodyear, Tigar, Lassa, Sava, Riken, Hankook, Pirelli, StarFire, Cordi...
Pročitaj više

Pilot sport pneumatici
Pilot sport pneumatici
Ustanicka 189, 1/16d
Voždovac Pozovi

Ukoliko tražite kvalitetne i pouzdane moto ili auto gume vodećih svetskih proizvođača, kompanija Pilot Sport je prava adresa za Vas. Kod nas možete naći najveći izbor letnjih i zimskih guma za putnička i teretna vozila. Takođe, jedini u Srb...
Pročitaj više

Pneumaster
Pneumaster
Zrenjaninski put 120/7 Pozovi

Pneumaster d.o.o je uvoznik i prodavac auto guma i opreme poznatih svetskih proizvođača: Nokian, Kumho, Bridgestone, Dunlop, Firestone, Goodyear, Kleber, Michelin, Pirelli, Sava, Tigar, Kormoran, AutoSock, WSP...
Pročitaj više

Da li ste vec koristili Kormoran gume? Često zima zakuca na vrata i pre nego što je kalendarski stigla, tako da vozači posežu za nabavkom zimskih guma. Od čega to zavisi? Naime, temperaturna granica koja služi kao odrednica kada treba skinuti letnje i staviti zimske pneumatike je plus sedam stepeni Celzijusovih.

Letnje Kormoran gume

Interesantna je, ali u isto vreme i upozoravajuća činjenica, da se letnje gume ponašaju sasvim drugačije ispod navedene temperature, čak i kada je asfalt potpuno suv. One su izrađene od mešavine koja je prilagođena toploti, dok se na hladnoći stvrdnjavaju, što sve utiče na to kako ćete kočiti, na primer. Razlika između zimskih i letnjih Kormoran guma nije samo u vrsti i dubini šare, već i u materijalu od koga su napravljene. Iz toga ćemo zaključiti, da je neophodno imati pneumatike koji su prilagođeni godišnjem dobu.

Zimske Kormoran gume

Ima vozača koji se ogluše na ovu činjenicu, jer žele da uštede novac. Štednja je veoma lepa stvar, međutim, u ovom slučaju ona znači gubitak novca, a i potencijalno dovođenje u opasnost i sebe i drugih učesnika u saobraćaju. Jasno je da sa letnjim gumama ne možete da vozite po snegu, (što je i kažnjivo po zakonu), niti možete voziti sa zimskim gumama po užarenom asfaltu.

Kormoran gume od 13’

Sve što smo nabrojali, samo znači da skraćujete vek svojim gumama, koje tako gube odlične performanse koje ih krase, jer ih ne koristite na pravi način. Dakle, vaša zakonska obaveza je da po snegu, ledu i poledici imate zimske gume, dok šteta koja bude eventualno izazvana usled nepoštovanja propisa o korišćenju zimske opreme, pada na vaš teret.

Kormoran gume od 14’

Naime, osiguranje nije dužno da vam isplati novac, usled materijalne ili nematerijalne štete, tako da ćete biti u prilici da plaćate iznose koji premašuju čak i nekoliko miliona, u određenim slučajevima. To vam zaista nije potrebno. Jednostavno se odlučite za nabavku Kormoran zimskih guma i bezbrižno sedite za volan.

Kormoran gume od 15’

Činjenica koja ilustruje koliko je važno imati odgovarajuće pneumatike za sezonu, jeste da se tokom zime dešava čak šest puta više saobraćajnih nezgoda. Iz tog razloga, vozilo koje nema zimsku opremu se tretira kao teže tehnički neispravno i isključuje se iz saobraćaja, uz kaznu saobraćajne policije.

Kormoran gume od 16’

Pneumatici koji su namenjeni zimskim uslovima vožnje pored uobičajenih oznaka, imaju i dodatne specifične markere, po kojima se lako određuje njihova namena. (M+S), (MS), ili (M&S) u prevodu bi značilo Sneg i Blato – Mud and Snow.

Kormoran gume od 17’

Pronaći ćete gume koje imaju simbol pahuljice i planine i u tom slučaju se radi o zimskim pneumaticima, koji svojim dezenom i smešom odgovaraju zimskim uslovima, odnosno, niskim temperaturama i padavinama.

Kormoran gume od 18’

Gume All season, ili za sve sezone, iako su odličnog kvaliteta, ipak ne poseduju performanse kao „prava“ zimska guma. Zimske pneumatike možete prepoznati i po komercijalnom nazivu za koji se upotrebljavaju reči kao što su Snow, Winter, Ice, ali ipak obratite pažnju da pneumatik, bez obzira na naziv ima utisnut znak pahulje.

Kormoran gume – cena:

Cena Kormoran guma zavisi od karakteristika samog pneumatika, kao što su prečnik, visina i širina. Takođe, na to koliko ćete platiti utiče i da li kupujete zimske ili letnje Kormoran gume. Za zimske pneumatike, trebalo bi izdvojiti od 38 do 70 evra. Za letnje Kormoran gume, cene su u rasponu od 30 do 60 evra. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Nenad Pavlovic
  23.10.2018 10:49

  Svi moji prijatelji mi kazu da su kormoran gume, gume vrhunskog kvaliteta. Ono sto mozda sa njima moze da bude problem je to sto se relativno tesko nalaze i sto do njih nije ni malo lako doci.

  Filip Milutinovic
  14.09.2017 07:44

  Kod Kormoran guma je bitno samo da ih kupite u nekoj ovlascenoj radnji posto se veoma lako moze desiti da vam nesto previse lako uvale. Sve drugo je licno smatram cisto bacanje novca i jedno cisto gubljenje vremena.

  Jovana Milinkovic
  05.05.2017 11:34

  Sto se ovih guma tice, samo treba da znate da je kvalitet ono sto ce manje vise svima da bude pristupacno.

  Mihajlo Nastasovic
  21.04.2017 01:45

  Ukoliko nesto valja u celoj prici onda su to kormoran gume. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Lea Stankovic
  07.04.2017 01:43

  Po meni nesto da od ovih guma mozete da pronadjete nesto bolje. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Todor Markovic
  23.03.2017 07:34

  Po meni od njih ne postoji nista bolje. Samo se dzabe lazete i zavaravate.

  Simona Vucinic
  09.03.2017 09:15

  Ovo su oduvek biule gume narocito dobrog kvaliteta.

  Janko Zivanovic
  05.03.2017 03:07

  Nikada ovo nisu bile gume koje su namenjene svacijem dzepu.

  Marta Dencevic
  04.03.2017 04:04

  sto se ovih guma tie, kvaltiet je naravno i vise nego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

  Petar Jankovic
  14.02.2017 02:13

  Ovo su zaista gume odlicnog kvaliteta. Ako se vec za njih odlucite, samo se ne trebate pokajati.

  Ljubinka Sreckovic
  01.02.2017 08:00

  Ono samo sto je bitno je to da vas ove gume bas onako dobro posluze posto inace nisu ni malo jeftine.

  Ivan Stojanovic
  18.01.2017 10:36

  Bar bi za pocetak ove gume trebale da budu relativno dobrog kvalitata, kada od samog pocetka vidite cenu i koliko ona zapravo kosta.

  Nikolina Pantelic
  29.12.2016 08:55

  Licno mislim da su ovo gume odlicnog i vrhunskog kvaliteta.

  Marko Petrovic
  13.12.2016 08:10

  Po pitanju ovih guma, samo treba da se opredelite za kvalitet i ukoliko mene budete pitali sigurno se necete pokajati. Licno mislim da je to bas onako dobro resenje.

  Jana Stankovic
  25.11.2016 07:29

  Zaista, do sada nisam cula za ovaj tip guma ali uvek mozete da posetite radnju Gumex i tamo se raspitate da li ih imaju.

  Biljana Brankovic
  08.11.2016 10:46

  Do sada zaisat nisam imala iskustava sa Kormoran gumama ali zato smatram da po veoma povoljnim uslovima mogu da se kupe u Gaz promet.

  Dusan Markovic
  16.09.2016 10:35

  Svi moji prijatelji mi kazu da su kormoran gume, gume vrhunskog kvaliteta. Ono sto mozda sa njima moze da bude problem je to sto se relativno tesko nalaze i sto do njih nije ni malo lako doci.