Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kormoran gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kormoran gume

Često zima zakuca na vrata i pre nego što je kalendarski stigla, tako da vozači posežu za nabavkom zimskih guma. Od čega to zavisi? Naime, temperaturna granica koja služi kao odrednica kada treba skinuti letnje i staviti zimske pneumatike je plus sedam stepeni Celzijusovih.

Letnje Kormoran gume

Interesantna je, ali u isto vreme i upozoravajuća činjenica, da se letnje gume ponašaju sasvim drugačije ispod navedene temperature, čak i kada je asfalt potpuno suv. One su izrađene od mešavine koja je prilagođena toploti, dok se na hladnoći stvrdnjavaju, što sve utiče na to kako ćete kočiti, na primer. 

Razlika između zimskih i letnjih Kormoran guma nije samo u vrsti i dubini šare, već i u materijalu od koga su napravljene. Iz toga ćemo zaključiti, da je neophodno imati pneumatike koji su prilagođeni godišnjem dobu.

Zimske Kormoran gume

Ima vozača koji se ogluše na ovu činjenicu, jer žele da uštede novac. Štednja je veoma lepa stvar, međutim, u ovom slučaju ona znači gubitak novca, a i potencijalno dovođenje u opasnost i sebe i drugih učesnika u saobraćaju. 

Jasno je da sa letnjim gumama ne možete da vozite po snegu, (što je i kažnjivo po zakonu), niti možete voziti sa zimskim gumama po užarenom asfaltu.

Kormoran gume od 13’

Sve što smo nabrojali, samo znači da skraćujete vek svojim gumama, koje tako gube odlične performanse koje ih krase, jer ih ne koristite na pravi način. Dakle, vaša zakonska obaveza je da po snegu, ledu i poledici imate zimske gume, dok šteta koja bude eventualno izazvana usled nepoštovanja propisa o korišćenju zimske opreme, pada na vaš teret.

Kormoran gume od 14’

Naime, osiguranje nije dužno da vam isplati novac, usled materijalne ili nematerijalne štete, tako da ćete biti u prilici da plaćate iznose koji premašuju čak i nekoliko miliona, u određenim slučajevima. To vam zaista nije potrebno. Jednostavno se odlučite za nabavku Kormoran zimskih guma i bezbrižno sedite za volan.

Kormoran gume od 15’

Činjenica koja ilustruje koliko je važno imati odgovarajuće pneumatike za sezonu, jeste da se tokom zime dešava čak šest puta više saobraćajnih nezgoda. Iz tog razloga, vozilo koje nema zimsku opremu se tretira kao teže tehnički neispravno i isključuje se iz saobraćaja, uz kaznu saobraćajne policije.

 

Kormoran gume od 16’

Pneumatici koji su namenjeni zimskim uslovima vožnje pored uobičajenih oznaka, imaju i dodatne specifične markere, po kojima se lako određuje njihova namena. (M+S), (MS), ili (M&S) u prevodu bi značilo Sneg i Blato – Mud and Snow. 

Kormoran gume od 17’

Pronaći ćete gume koje imaju simbol pahuljice i planine i u tom slučaju se radi o zimskim pneumaticima, koji svojim dezenom i smešom odgovaraju zimskim uslovima, odnosno, niskim temperaturama i padavinama.

Kormoran gume od 18’

Gume All season, ili za sve sezone, iako su odličnog kvaliteta, ipak ne poseduju performanse kao „prava“ zimska guma. Zimske pneumatike možete prepoznati i po komercijalnom nazivu za koji se upotrebljavaju reči kao što su Snow, Winter, Ice, ali ipak obratite pažnju da pneumatik, bez obzira na naziv ima utisnut znak pahulje.

Kormoran gume – cena:

Cena Kormoran guma zavisi od karakteristika samog pneumatika, kao što su prečnik, visina i širina. Takođe, na to koliko ćete platiti utiče i da li kupujete zimske ili letnje Kormoran gume. Za zimske pneumatike, trebalo bi izdvojiti od 38 do 70 evra. Za letnje Kormoran gume, cene su u rasponu od 30 do 60 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.  

Iskustva i preporuke posetilaca

23.10.2018
Nenad Pavlovic

Svi moji prijatelji mi kazu da su kormoran gume, gume vrhunskog kvaliteta. Ono sto mozda sa njima moze da bude problem je to sto se relativno tesko nalaze i sto do njih nije ni malo lako doci.

14.09.2017
Filip Milutinovic

Kod Kormoran guma je bitno samo da ih kupite u nekoj ovlascenoj radnji posto se veoma lako moze desiti da vam nesto previse lako uvale. Sve drugo je licno smatram cisto bacanje novca i jedno cisto gubljenje vremena.

05.05.2017
Jovana Milinkovic

Sto se ovih guma tice, samo treba da znate da je kvalitet ono sto ce manje vise svima da bude pristupacno.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ukoliko nesto valja u celoj prici onda su to kormoran gume. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

07.04.2017
Lea Stankovic

Po meni nesto da od ovih guma mozete da pronadjete nesto bolje. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

23.03.2017
Todor Markovic

Po meni od njih ne postoji nista bolje. Samo se dzabe lazete i zavaravate.

09.03.2017
Simona Vucinic

Ovo su oduvek biule gume narocito dobrog kvaliteta.

05.03.2017
Janko Zivanovic

Nikada ovo nisu bile gume koje su namenjene svacijem dzepu.

04.03.2017
Marta Dencevic

sto se ovih guma tie, kvaltiet je naravno i vise nego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

14.02.2017
Petar Jankovic

Ovo su zaista gume odlicnog kvaliteta. Ako se vec za njih odlucite, samo se ne trebate pokajati.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Ono samo sto je bitno je to da vas ove gume bas onako dobro posluze posto inace nisu ni malo jeftine.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Bar bi za pocetak ove gume trebale da budu relativno dobrog kvalitata, kada od samog pocetka vidite cenu i koliko ona zapravo kosta.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Licno mislim da su ovo gume odlicnog i vrhunskog kvaliteta.

13.12.2016
Marko Petrovic

Po pitanju ovih guma, samo treba da se opredelite za kvalitet i ukoliko mene budete pitali sigurno se necete pokajati. Licno mislim da je to bas onako dobro resenje.

25.11.2016
Jana Stankovic

Zaista, do sada nisam cula za ovaj tip guma ali uvek mozete da posetite radnju Gumex i tamo se raspitate da li ih imaju.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Do sada zaisat nisam imala iskustava sa Kormoran gumama ali zato smatram da po veoma povoljnim uslovima mogu da se kupe u Gaz promet.

16.09.2016
Dusan Markovic

Svi moji prijatelji mi kazu da su kormoran gume, gume vrhunskog kvaliteta. Ono sto mozda sa njima moze da bude problem je to sto se relativno tesko nalaze i sto do njih nije ni malo lako doci.