Konjicki klub Beograd

 • 2
5.00 | 3 ocena

O nama - KONJIČKI KLUB BEOGRAD


Konjički klub „Beograd“ nalazi se na Beogradskom hipodromu, na adresi Paštrovićeva broj 2. Sa svojim radom naš konjički klub započeo je davne 1973. godine, baveći se prvenstveno odgojem rasnih konja, kao i obukom ljubitelja jahanja, dece i odraslih za vešto savladavanje ove sportske discipline.

U našoj ponudi nalazi se profesionalno organizovana:

 • - ŠKOLA JAHANJA
 • - REKREATIVNO JAHANJE
 • - SPORTSKO JAHANJE


Škola jahanja

Obuka dece i odraslih poverena je našim školovanim trenerima sa višegodišnjim iskustvom. Za vreme trajanja obuke polaznici stiču osnovna saznanja o konjima, jahanju i svim pratećim lepotama ovog sporta. Putem upoznavanja sa konjima, informacija o pravilnom jahanju, opremi i sigurnosnim merama, nastojimo da probudimo u Vama ljubav prema jahanju.

Naglašavamo da su časovi jahanja za decu, početnike i odralse, pojedinačni, što znači da svaki polaznik ima svog trenera i da se isti održavaju u dva klubska manježa. Polaznici dobijaju svu neophodnu sigurnosnu opremu, u cilju što efikasnijeg savladavanja tehnika jahanja. Takođe učimo sve naše polaznike kako da se ophode prema konjima, odnosno kako da im prilaze, pripremaju ih za jahanje, hrane i timare.

Pored individualnih časova, moguće je organizovati i grupne časove kao i terapeutsko jahanje. Deca od 5 godina pa na više mogu se upisati u našu školu jahanja. Časovi jahanja se odvijaju tokom cele godine u dogovoru sa trenerom.

Termini i radno vreme:
- radnima danima od 14 – 19h
- vikendom od 10 – 14h

Rekreativno jahanje

Rekreativnim jahanjem mogu se baviti svi oni koji su prošli osnovnu obuku jahanja i savladali tehnike istog. Polaznici koji su završili 30 časova osnivne obuke, mogu preći na rekreativno jahanje. U našem konjičkom klubu „Beograd“ rekreativno jahanje podrazumeva jahanje na stazama Beogradskog hipodroma, kao i organizovanje jahanja u prirodi na Košutnjaku.

Sportsko jahanje

U okviru konjičkog sporta nalazi se više disciplina:

 • - preskakanje prepona, dresura, eventing, endurance, zaprege, voltizovanje i western jahanje.


Naime, navedene discipline osmišljene su kako bi se proverila sposobnost konja i jahača, od kojih prepone, dresura i eventing spadaju u Olimpijske discipline. Takođe među sportskim disciplinama nalazi se i polo, koji podrazumeva podelu igrača u dva tima i takmičenje u osvajanju pogodatak.

Preskakanje prepona, kako samo ime kaže zahteva od jahača preskakanje istih po određenom redosledu sa ciljem da ne obori ni jednu preponu. Ova disciplina se održava u ograđenom prostoru sa više različitih prepona. Po uspešnom završetku obavljenog zadatka, najbolji jahač prelazi na viši nivo koji najčešće ima vremensko ograničenje.

Dresura, kao konjička disciplina zahteva od takmičara da vodi svoga konja kroz niz propisanih koraka i figura pri čemu se lepota i pravilnost pokreta tretiraju kao važne stavke.

Konjički klub „Beograd“ je na usluzi i svima onima kojima je potreban smeštaj za njihove konje, a ujedno se bavi i iznajmljivanje konja za potrebe snimanja filmova, spotova i drugih dešavanja.

Gradeći iz dana u dan prepoznatljivo ime na našim prostorima, možemo se pohvaliti sa oko 150 aktivnih članova kluba od kojih je veliki broj takmičara zaslužno dobio nagrade na nacionalnim prvenstvima u preskakanju prepona i dresuri.

Kontakt telefoni:
011/ 355 35 50
063/ 763 63 87

Detaljnije informacije možete potražiti na našem sajtu:
www.jahanje.rs

Posetite nas na Facebook-u:
http://www.facebook.com/groups/41774648084

Beogradski hipodrom i konjički klub „Beograd“ Vas pozivaju da uživate u lepotama jahanja.
Škola jahanja, rekreativno jahanje i sportsko jahanje.
Jahanje za decu, početnike i odrasle.
Konjički klub „Beograd“ Beograd.

Iskustva i komentari posetilaca

27.09.2018 04:19
Marija Mladenovic
Skola jahanja,Rekreativno jahanje,sportsko jahanje sve to vas ceka u Konjickom klubu HIPODROM!Lepi i negovani konji vam stoje na raspolaganju,uz predivne ljude koji brinu o njima!!Sve pohvale!!
28.04.2017 04:57
Milos Topalovic
Preskakanje prepona,kako samo ime kaze zahteva od jahaca preskakanje istih po odredjenom redosledu sa ciljem da ne obori ni jednu preponu.Ova disciplina se odrzava u ogradjenom prostoru sa vise razlicitih prepona.
24.02.2017 02:45
Lazar Ristic
Skola jahanja se odrzava svakog dana u nekoliko termina tako da se uvek mozete uklopiti.Poseduju savrsene uslove a plemenite zivotinje ne treba ni spominjati.Neopisivo iskustvo,sve preporuke.
12.07.2016 01:35
Borislav Milic
Savresna skola jahanja za sve ljubitelje konja i konjickog sporta.Casovi su individualni sto znaci da svaki polaznik ima svog posebnog trenera tako da su rezultati vidljivi veoma brzo.
25.05.2016 12:06
Andrija Atanaskovic
Za vreme trajanja obuke stekao sam osnovna saznanja o konjima,jahanju i svim pratecim lepotama ovog sporta.Razvio sam ljubav prema konjima i rado ovu skolu preporucujem svima jer ce steci nesvakidasnja iskustva.
04.04.2015 11:27
Nikola Maksimovic
Konjicki klub Beograd su mi svi preporucili. Imam dvoje male dece, upisao bih ih samo ako mozete da mi pojasnite razliku, tj da li je bolja opcija jahanje za decu ili jahanje za pocetnike? Hvala
16.09.2014 01:00
Milica
Oduvek sam zelela da posetim hipodrom. Posto od skoro stanujem u Beogradu , a moje dete zeli da ide na jahanje, skola jahanja ce biti prvo sto cemo upisati.
12.06.2014 08:56
Milan S.
Jahanje je najlepsi sport na svetu.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Sport i kultura Konjički klubovi
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Konjicki klub Beograd
 • jahanje za pocetnike,
 • jahanje za decu,
 • hipodrom,
 • jahanje,
 • skola jahanja,
 • sportsko jahanje,
 • konjicki klub beograd radno vreme,
 • konjicki klub beograd,
 • jahanje na hipodromu