Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Konizacija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Konizacija

Konizacija je minimalno invazivna i kratkotrajna hirurška intervencija na grliću materice. Radi se u dijagnostičke i terapijske svrhe. Način izvođenja ovog zahvata je kroz vaginu, odnosno, transvaginalno.

Konizacija – kada se radi?

Intervencija će biti izvedena u slučaju histološki verifikovanih prekanceroza, premalignih stanja grlića materice, zapravo, kada Papanikolau test pokaže sumnjive ćelije na karcinom, a citološki nalaz ukazuje da postoje atipične ćelije koje u nekom smislu odskaču od normalnog nalaza.

Zahvat će biti obavljen kada je nastanak karcinoma u početnoj fazi, a proceni se da za izvesno vreme može da se razvije invazivan tok i preraste u pravi rak. 

Konizacija – kako se izvodi?

Ova intervencija se uglavnom obavlja u kratkotrajnoj kombinovanoj intravenskoj anesteziji. Taj način najviše odgovara i pacijentkinji i lekaru. Kao tehnike pri operaciji biće korištene savremene metode, kao što su laserski i radiotalasni nož. U određenim situacijama, koristi se i klasična metoda skalpelom. 

Uzorak koji se uzima sa grlića materice kontroliše lekar koji radi zahvat na osnovu histološkog nalaza kao i anatomskih karakteristika grlića. Taj uzorak je obično dužine od 1,5 - 2cm, kupastog ili konusnog oblika. Zahvatom bi trebalo postići da resekcione ivice uzorka prolaze kroz zdravo tkivo, mada se to potvrđuje tek na histopatološkoj analizi. Histopatološkim pregledom odstranjenog dela grlića materice se tačno utvrđuje tip karcinoma i definiše stadijum bolesti.

Konizacija grlića materice – oporavak

Trajanje same hirurške intervencije je od 5 do 20 minuta. Krvarenje je minimalno. Pacijentkinja može kući otići sutradan, međutim, savetuje se bolovanje od 10-15 dana, kao i uzdržavanje od seksualnih odnosa do 6 nedelja. Na prvu kontrolu ćete otići osam nedelja nakon intervencije. 

Tegobe koje možete osetiti neposredno posle konizacije su bolovi nalik na menstrualne, a uzimanje blažih analgetika i antibiotika, par dana, svakako će vam pomoći. 

Konizacija – krvarenje

Kod svih hirurških intervencija su moguće komplikacije, pa tako i kod konizacije, međutim, uglavnom sve bude u najboljem redu. Ipak, može se desiti da imate krvarenje, nakon intervencije, međutim, i to je retko, i događa se kod svega 4% pacijentkinja.  Krvarenje se obično dešava petog dana od intervencije. 

Možete imati i komplikacije koje će se javiti naknadno, kao što je suženje kanala grlića materice, prevremeno otvaranje grlića materice tokom naredne trudnoće, dok je najteža komplikacija zatvaranje kanala grlića kada menstrualna krv ne može da otiče iz materice. 

Konizacija – cena

Cene se kreću u rasponu od 40 000 do 65 000 dinara.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ginekološke ordinacije ispod teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

12.11.2018
Andriajana Simic
Moja prijateljica je pre odredjenog vremena radila konizaciju. Platila je oko 350 eura i uradila ju je u ginekoloskoj ordinaciji Lovic. Kaze da je bila bas zadovoljna sa ukupnim tretmanom i odnosnom prema pacijentu u toj ordinaciji.
19.05.2017
Milen Jovanovic
Samo treba da znate da konizacija nije ni malo naivna.
08.05.2017
Jovana Milinkovic
Svaka konizacija je nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sve drugo je samo potencijalno gubljenje vremena.
24.04.2017
Filip Milutinovic
Po pravilu je ona nesot sto moze i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
11.04.2017
Lea Stankovic
Po pravilu, ako nesto u celoj prici valja onda je to konizacija. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
27.03.2017
Mihajlo Nastasovic
Ona jednostavno mora puno da kosta kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
24.03.2017
Simona Vucinic
Nije ona bas nesto puno jeftina. Vazno je samo da je ne platite skupo.
10.03.2017
Todor Markovic
Sto se ove vrste testa tice, naravno da je kvalitet veoma vazan. Mada i cenu su bitne a one u ovom slucaju i nisu bas pristupacne.
07.03.2017
Marta Dencevic
U svakom slucaju je ovo i vise nego dobra akktivnost.
20.02.2017
Janko Zivanovic
Licno smatram da je sto se nje tice, ovo bas onako dobar kvalitet u koji mozete da imate puno poverenje.
02.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, svaka konizacija je veoma vazan tretman. Pri tome, oko toga zaisat ne treba da se nesto posebno brinete.
23.01.2017
Petar Jankovic
Mogu samo da kazem da je sto se cene tice ovo i vise nego pristupacan test.
04.01.2017
Nikolina Pantelic
Ovo definitivno nije tretman koji je svakome namenjen.
15.12.2016
Ivan Stojanovic
Konizacija je veoma osetljiva metoda i bas iz tog razloga ne moze svako da je izvede na pravilan nacin.
29.11.2016
Jana Stankovic
Licno smatram da je jedno od najboljih resenja da se po pitanju konizacije odlucite da posetite ginekolosku ordinaciju Jevremova u ciji kvlaitet zaista nemate razloga da sumnjate.
10.11.2016
Biljana Brankovic
Smaram da je po pitanju konizacije, ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaicju Radojcic i onda vise nemate sta da brinete.
21.09.2016
Marko Petrovic
Najbolje bi bilo kada biste dosli negde da uradite konizaciju i da to uradite na preporuku. Evo povodom toga mogu da proporucim polikliniku Beograd.
19.08.2016
Dusan Markovic
To je jako bitno, da se zena prilikom ovih intervencija oseca sigurnom i da ima poverenje u svog ginekologa. Pri tome, stvarno je potrebno da se pre nego sto odlucite kome cete da ukazete svoje poverenje dobro unarped da se raspitate.
18.07.2016
Marina Zivkovic
Moja prijateljica je pre odredjenog vremena radila konizaciju. Platila je oko 350 eura i uradila ju je u ginekoloskoj ordinaciji Lovic. Kaze da je bila bas zadovoljna sa ukupnim tretmanom i odnosnom prema pacijentu u toj ordinaciji.