Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kompresori
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kompresori

Reč kompresor potiče od latinske reči compressus, što bi značilo stisnut, i to je zapravo uređaj ili mašina koji vrše kopresiju pare ili plina.

kompresori

 

Odnos između početnog i konačnog pritiska stručno se naziva odnos ili stepenom kompresije.

Prodaja kompresora

Kompresore možete pronaći kod firmi koje su oglašene na ovoj stranici, i bave se prodajom pneumatskog, hidrauličnog i drugog alata.

Kompresori za vazduh

Kompresor vazduha je pneumatska mašina, čija je uloga da pretvori mehaničku energiju u energiju vazduha pod pritiskom. U pneumatskim motorima, odvija se pretvaranje energije u smeru koji je suprotan od opisanog.

Vijčani kompresori za vazduh

Prednost vijčanih kompresora za vazduh je pre svega, veoma dug vek trajanja, kao i niski troškovi održavanja. Mehanizam za pritisak su spregnuti zavrtnji, koji se okreću u međusobno suprotnim smerovima.

kompresori prodaja

 

Kompresori za farbanje

Ako želite da kupite kompresor za farbanje, u setu možete da dobijete sam kompresor, crevo, pištolj, posudu. Moguće je izabrati električne mini kompresore za farbanje.

Kompresori za gume

U pitanju su kompresori koji služe za naduvavanje guma, i drugo ime im je vazdušni kompresori. U ponudi se nalaze kompaktni mobilni kompresori za vazduh, koji poseduju precizni manometar. Kapacitet im može biti 11 lit/min. Priključuju se na mesto za upaljač u autu.

Prodaja polovnih kompresora

Umesto da kupujete nov kompresor, dobra odluka takođe može biti i nabavka polovnog, očuvanog kompresora, koji je redovno održavan, čija je ispravnost u radu testirana i proverena, i čije su sve funkcije sasvim očuvane.

Polovni klipni kompresori

Ako je u pitanju jednoradni klipni kompresor, njegov cilindar se prazni i puni samo sa jedne strane klipa. Postoji takt usisa i takt pritiska. Kada klip ide prema dole, kroz usisni ventil cilindar se puni, a kada se klip kreće u suprotnom smeru, vazduh se pritiska kroz ventil pritiska, što se naziva i takt pritiska.

Polovni vijčani kompresori

Kod vijčanih kompresora, radne komore stvaraju se između statora i zavrtnja. Na jednoj strani vijaka, vazduh se kontinuirano usisava, što znači da se komore otvaraju, a na suprotnoj strani, dolazi do pritiska vazduha, odnosno, komore nestaju.

Ovakvi modeli kompresora su nešto skuplji, i zbog toga se dosta ljudi odlučuje da kupi polovne vijčane kompresore. Kao što smo već naveli, troškovi održavanja ovakvih vrsta kompresora su dosta niski, a i veoma su dugog radnog veka.

Kompresori – cena:

Cena kompresora zavisi od više faktora, kao što su vrsta kompresora, zatim da li je nov ili polovan, ko je proizvođač i slično. Zbog toga predlažemo da pozovete firme koje su oglašene na ovoj stranici, i da se direktno raspitate o kompresoru koji vas zanima, pa ćete dobiti preciznu cenu.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

 

Iskustva i komentari posetilaca

Zeljana Jeremic
Kompresor vazduha je pneumatska mašina, čija je uloga da pretvori mehaničku energiju u energiju vazduha pod pritiskom. U pneumatskim motorima, odvija se pretvaranje energije u smeru koji je suprotan od opisanog.