Kokarde su deo nase slavne proslosti. U našem gradu postoje mesta koja odišu duhom nekih starih vremena, i ona se nazivaju antikvarnice. Tu možete da pronađete razne skupocene stvari koje su odolele modernim trendovima i zubu vremena, i kao takve predstavljaju pravu dragocenost za ljubitelje antikviteta.

Pročitaj više

Izaberite neku od antikvarnica koje u svojoj ponudi imaju KOKARDE

Beograd

Antikvarnica Gadafi
Srđana Aleksića bb (Okretnica autobusa 75)
Novi Beograd Pozovi

Antikvarnica Gadafi se bavi otkupom sledećih vrsta predmeta: vojni predmeti, umetničke slike, satovi, i ostalih predmeta (markice, stari novac, penkala, ogledala)...
Pročitaj više

Pre 58 min poslednji put pozvana firma

Kokarde su deo nase slavne proslosti. U našem gradu postoje mesta koja odišu duhom nekih starih vremena, i ona se nazivaju antikvarnice. Tu možete da pronađete razne skupocene stvari koje su odolele modernim trendovima i zubu vremena, i kao takve predstavljaju pravu dragocenost za ljubitelje antikviteta.

U našem tekstu možete da saznate razne korisne i zanimljive informacije o tome šta su kokarde, gde ih možete dati u otkup, a gde kupiti, po kojim cenama i slično. Zbog toga nastavite da nas čitate.

Šta su kokarde?

Kada se kaže kokarda, tada se misli na reč koja ima francusko poreklo, i zapravo je u pitanju okrugla značka koja se nosi na kaputu ili na kapi.

Ovakva značka, predstavlja pripadnost nekom pokretu, grupi, vojsci, staležu ili socijalnoj, kulturnoj, političkoj, sportskoj organizaciji i dr.

Jedna od poznatih kokardi je iz vremena Francuske revolucije, i izgledala je tako što je bila u trima bojama francuske zastave.

Otkup kokardi

Ukoliko posedujete kokarde koje su pripadale vašim precima, ali iz nekog razloga želite da ih prodate, to možete da učinite na najlakši način tako što ćete ih dati u otkup.

Antikvarnice uvek imaju potrebu za ovakvim predmetima, i takve trgovine su zapravo most između ljudi kojima određeni antikviteti nisu potrebni i onih drugih, strastvenih kolekcionara, koje uzbuđuje svaki dodir sa predmetima koji su pripadali nekom drugom vremenu ili prostoru.

U svakom slučaju, neophodno je da donesete da antikvar pogleda kokardu koju nudite u otkup i da proceni njenu vrednost, to jest, da vam saopšti koliko biste novca mogli da dobijete za taj predmet.

Prodaja kokardi

Kada je antikvar otkupio kokardu, on je sređuje (ukoliko je to potrebno) i stavlja je ponovo u prodaju, gde čeka ljubitelja ove vrste antikviteta.

U ponudi antikvarnica u gradu, nalaze se razne vrste kokardi, koje potiču iz razičitih vremenskih perioda, i simboli su određenih grupa, pokreta, zajednica...

Takođe, putem interneta, možete da pogledate na web prezentacijama firmi koje se bave ovom vrstom trgovine, izbor koji trenutno imaju. Artikli su predstavljeni u slici i kroz kratki tekstualni opis.

Isto tako, naznačena je cena za svaku kokardu, pa se kupac lako može odlučiti za antikvitet kojim želi da obogati svoju kolekciju.

Koliko mogu koštati kokarde?

Kokarde se mogu pronaći po cenama od pet do deset evra u proseku, mada postoje primerci koji su dosta skuplji, a sve zavisi od samog predmeta i njegovih karakteristika.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, savetujemo da lično kontaktirate antikvarnice koje se nalaze oglašene ispod teksta koji ste upravo pročitali.

Ostavite komentar
Ocenite tekst