Kakva su vaša prava i obaveze ako sklopite Ugovor o dopunskom radu?

Ugovor o dopunskom radu uređuje Zakon o radu.Ukoliko je lice već zaposleno kod drugog poslodavca sa punim radnim vremenom a želi da sklop Ugovor o dopunskom radu kod drugog poslodavca, to može učiniti ali najviše do jedne trećine punog radnog vremena.

Naknada zarade (bolovanje) zbog nege obolelog odnosno povređenog člana uže porodice

Zakon o zdravstvenom osiguranju predviđa naknadu za slučaj bolovanja radi nege užeg člana porodice kada je on teško bolestan ili povređen i nije sposoban da se stara o sebi, kao i radi nege maloletnog deteta.

Porez na imovinu nasleđe i poklon

Porez na imovinu različito se tretira od slućaja do slučaja. U određenim slučajevima fizičko lice koje dobija novac od strane drugog lica nije u obavezi da isplati naknadu ili porez koji je za to predviđen.

Minimalna zarada za period januar-decembar 2021. godine

Minimalna cena rada iznosi 183.93 inara po radnom času. U skladu sa Zakonom o radu, svako ko je zaposlen ima pravo na minimalnu zaradu. Za standardni učinak i vreme provedeno na radu.

Otvarate firmu i pokrećete svoj biznis?

Ukoliko otvarate svoju firmu, na pravom ste mestu! Na samom početku će Vam biti potrebna pomoć prilikom otvaranja preduzeća ili radnje, a agencije posebno specijalizovane za to pripremile su fenomenalne akcijske ponude na knjigovodstvene usluge i osnivanje privrednog društva ili preduzetničke radnje.

Kako da uspešno delegirate posao!

Vaš hobi ste pretvorili u posao? Onda je sasvim sigurno da spadate u onu grupu srećnika koji su uspeli da pronađu način da se bave stvarima koje zaista vole. Istina je da vođenje sopstvenog posla ima bezbroj prednosti, ali kao što to obično biva, sve ima dve strane medalje.

Kako da otvorite i vodite firmu u Srbiji?

Odlučili ste se da zaplovite u preduzetničke vode, a niste sasvim sigurni šta Vam je sve potrebno za otvaranje firme? Naišli ste na određene administrativne prepreke i dileme i ne znate kako da ih rešite?

Zašto je važno da verujete knjigovodstvenoj agenciji Beograd koju ste odabrali?

Bez profesionalnog knjigovođe nijedna kompanija ne može da funkcioniše kako bi trebalo i toga su vlasnici firmi i te kako svesni. Upravo iz tog razloga se trude da odaberu vrlo pažljivo koja će knjigovodstvena agencija u Beogradu da bude angažovana za vođenje dokumentacije.

Na koji način vam knjigovodstvene agencije Beograd štede vreme i novac?

U trenutku kada se svako trudi da zaradi što više novca, sasvim je razumljivo i što poseže za nekim uslugama, koje će mu pomoći da maksimalno uštedi novac, ali i vreme. Na prvom mestu mislimo na knjigovodstvene usluge, za koje se angažuje eksterna agencija, to jest stručnjaci koji su u njoj zaposleni.

Evo kako najlakše da otvorite svoju firmu!

Ako imate poslovnu ideju, hteli biste da otvorite firmu, na pravom ste mestu. Portal Navidiku.rs je pripremio kupone za knjigovodstvene agencije koje će Vam pomoći da ostvarite svoj plan bilo da osnivate preduzetničku radnju ili privredno društvo.

Knjigovodstvena agencija Beograd je vaš najvažniji partner u biznisu

Ako želite zaista da poslujete kvalitetno i uspešno, koliko je važno da imate kvalitetne zaposlene, toliko je važno i da knjigovodstvena agencija u Beogradu koju odaberete bude maksimalno profesionalna.

Mnoge knjigovodstvene agencije Beograd pružaju besplatno uslugu osnivanje firme i savetovanje oko odabira pravne forme. Iskoristite tu priliku!!!

Peripetije koje sa sobom nosi osnivanje firme danas vrlo lako mogu da budu rešene. Većina knjigovodstvenih agencija nudi i tu uslugu, pa čak klijentima omogućuje i savetovanje u vezi sa tom temom, kako bi klijenti pronašli najbolji u pravnu formu.