O nama - JAZZ CLUB MIHAILO MIŠA BLAM


NAJAVA DOGADJAJA:
31.03. Institute Jazz improvizacija od 21:30 do 00:30.
Za sve sledeće dogadjaje naplaćuje se muzicki dinar.
01.04. Raw hide ( Sirova koža bluz bend ) od 22:30 do 00:30.
05.04. Sorabi bend ( 15 izvodjača ) od 21:30 do 00:30.
07.04. Dodela plakete za najperspektivnijeg mladog muzičara ,, Plaketa Mihailo Miša Blam ".
Od 21:30 do 00:30.
28.04. Matine za novinare uz jazz.
30.04. Obelezavanje svetskog dana Jazz-a ( učestvuje više bendova ). Od 22:30 do 00:30.

Sve naše dogadjaje mozete pratiti i na našoj facebook stranici.

Jazz club Mihailo Miša Blam nalazi se u samom centru Beograda i otvoren je u čast jednog od najvećih džez umetnika sa ovih prostora. Smešten u prelepom prostoru Jevrejske opštine, klub je zamišljen kao kulturno-edukativni centar u kome se pored svirki u džez maniru, održavaju muzičke izložbe, radionice i školice za sve uzraste.

Klub Mihailo Miša Blam prostire se na 500 kvadrata i sadrži dve koncerte sale sa 3 klavira, kao i opušteni kafić u kome svakodnevno možete uživati u tihim zvucima džez muzike. U jedinstvenom ambijentu koji stvaraju 5m visoki plafoni i ornamenti različitih geometrijskih oblika po zidovima i vratima, sve miriše na džez. Našim gostima namenjena je i mala letnja bašta koja predstavlja idealno mesto za beg od gradske buke i vreve.

U posebnoj prostoriji izložene su fotografije na kojima se vidi kako su džez svirke bile popularne pre 70 godina, kao i unikatni plakati koji najavljuju nastupe pre i posle II svetskog rata, koje je Miša Blam godinama sakupljao. Neke od predmeta je nasledio od svog oca Rafaela koji je, takođe, bio džez muzičar i osnivač Narodnog orkestra Radio Beograda. U planu je i otvaranje džez muzeja koji bi sadržao mnoge materijale koje je Miša Blam sakupio, a koji su vezani za razvoj džeza kod nas posle 1945. godine.

Svi ljubitelji džez muzike tri puta nedeljno (sreda, petak i subota) mogu da uživaju u džez svirkama i koncertima vodećih umetnika iz zemlje i inostranstva. Pored najlepših jazz nota, u našem klubu zastupljene su i tematske večeri: latino, rok, bluz, evergrin, etno. Svi nastupi počinju u periodu od 21:30h do 22:30h, a ulaznice se naplaćuju u vidu muzičkog dinara koji je namenjen isključivo muzičarima.

Jazz club Mihailo Miša Blam organizuje i jedinstvene muzičke radionice za decu uzrasta od 5 godina pa naviše, koje imaju za cilj da najmlađe na zanimljiv i prihvatljiv način edukuju o džezu. Posebno naglašavamo porodične dane roditelji-deca koji se održavaju nedeljom. Takođe, nudimo i mogućnost organizacije jedinstvenih dečijih jazz rođendana.

Pored najmlađih, naše muzičke radionice organizuju se i za starije sugrađane, a vode ih istaknuti umetnici poput Ružice Ćirić, Katarine Kačunković, Papa Nika, kao i dugogodišnji članovi ansambla Pozorišta na Terazijama, Madlenijanuma i Bitef teatra. Posebno izdvajamo zanimljive radionice koje će držati dugogodišnji alumnisti Džejkobs Piloa koji su se usavršavali kod Čet Vokera, jednog od najznačajnijih pedagoga džez baleta. Tokom ove radionice polaznici će imati priliku da se upoznaju sa osnovima mjuzikla, džez baleta, kabare programom, pevanjem, glumom...

Posetite nas i otkrijte čudesni svet džeza!

Radno vreme:
ponedeljak, utorak i četvrtak od 07:30-22:30h
sreda i petak 08:30-01:00h
subota od 17:00-01h
nedelja od 17:00-22:15h

Jazz club Mihailo Miša Blam, Kralja Petra 71, Jevrejska opština, Stari grad, Beograd

Iskustva i komentari posetilaca

15.03.2017 09:10
Zoran Josipovic
Stvarno akustican klub za prave poznavaoce muzike.Svi ljubitelji dzez muzike tri puta nedeljno,sreda,petak i subota,mogu da uzivaju u dzez svirkama i koncertima vodecih umetnika iz zemlje i inostranstva.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Ugostiteljstvo Klubovi
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Jazz club MIHAILO MISA BLAM
  • jazz club mihailo misa blam,
  • jazz club mihailo misa blam radno vreme,
  • mihailo misa blam,
  • jazz club,
  • jazz club beograd,
  • jazz muzika,
  • jazz klub misa blam,
  • klub jazz muzike,
  • dzez svirke,
  • dzez koncerti