Dodaj firmu

Zašto je važno da servis klime radite jednom godišnje?

; Ažurirano 15.05.2024.
Zašto je važno da servis klime radite jednom godišnje?

Glavni razlog redovnog servisiranja klime je zbog jeste njena efikasnost. U letnjim mesecima, klima nam je posebno značajna i mnogi od nas ne mogu da zamisle  da borave u stanu gde je vruće i gde je unutrašnja temperatura jednaka spoljašnjoj.

Vremenom delovi klime, kao što su filteri mogu se zaprljati i zapušiti i tada je već poslednji trenutak za servis klime. Redovnim servisiranjem, filteri se čiste, delovi se podmazuju, a eventualni problemi se rešavaju, čime se postiže  optimalno funkcionisanje uređaja i maksimalna efikasnost u hlađenju prostorije.

Redovan servis klime - duži vek trajanja

Ako se pridržavate svih pravila i na vreme zakažete redovni servis klime jednom godišnje, tim ćete sprečiti nagomilavanje prljavštine, oštećenje delova i preopterećenje sistema. Redovan servis klime je investicija, a ne trošak jer će vas poštedeti naknadnih  skupih popravki ili čak zamene celog uređaja.

Redovan servis klime – kvalitetniji vazduh

Kvalitet vazduha u prostoriji direktno utiče na naše zdravlje, pre svega na respiratorni sistem. Prljavi filteri i začepljeni delovi klime, kao i grinje i virusi koji se talože u klima uređaju,  mogu dovesti do zagađenja vazduha unutar prostorije, što može izazvati respiratorne probleme i alergijske reakcije. Redovnim servisiranjem klime, filteri se čiste i zamenjuju, a vazduh ostaje čist i bez alergena. Servis klime nije važan samo zbog efikasnosti uređaja, već na prvom mestu zbog vašeg zdravlja, što je još jedan od razloga da zakažete redovan godišnji servis.

Redovno servisiranje klime-manja potrošnja energije

Efikasno funkcionisanje klime znači i manju potrošnju energije. Kada klima uređaj radi na ispravan način, potrebno je manje naprezanje sistema za postizanje željene temperature. Rezultat je manja potrošnja električne energije i niži računi za struju. Kada budete osetili koliko su vam računi za električnu energiju manji, sigurni smo da ćete redovno raditi servis klima uređaja.

Redovan servis klime- vaša bezbednost u domu

Redovni servis klime je na prvom mestu važan za efikasniji rad i veću bezbednost za vas. Godišnje, nekoliko desetina požara izbije zbog neispravnih klima uređaja, a to je nešto što sigurno ne želite. Stručnjaci za klimatizaciju mogu uraditi dijagnostiku kvarova, kada izađu na teren, odnosno dođu kod vas i na vreme sprečiti veće posledice rada neispravnog klima uređaja. Ovo ne samo da štiti uređaj od oštećenja, već i vas i vašu porodicu od potencijalnih opasnosti.

Redovno servisiranje klime utiče na nivo buke klima uređaja

Pored drugih važnih stvari, redovan servis klime može uticati na smanjeni nivo buke prilikom rada klima uređaja. Neophodno je da izaberete kvalitetan ovlašćeni servis, je nestručna montaža i popravka klime, može povećati nivo buke kod klima uređaja, što je jedan  od glavnih problema, zbg čega klijenti zovu servisere. Nivo buke u radu klima uređaja zavisi i od modela klime. Novije inverter klime imaju nizak nivo buke. Na tržištu postoje i modeli koji imaju noćni režim rada. Visok nivo buke može nastati i od nestručne montaže, kada se prilikom montiranja između nosača i spoljne jedinice ne postavi gumena zaštita. Nestručna montaža se može prepoznati i po tome što su vibracije koje se čuju kada se upali kompresor, jako velike. Zato uvek birajte servis klima uređaja sa licencom i iskustvom.

    

Firme povezane sa tekstom

Alfa Cool servis klima uredjaja

Sinđelićeva 28
Vračar, Beograd
Idi na vrh strane