Kizomba ili kako je nazivaju drugačije angolski tango. Možda ste za ovaj ples čuli, a možda i niste, u svakom slučaju, u ovom tekstu saznaćete sve što je potrebno da biste se odlučili da zaplešete!

kizomba

 

Šta je kizomba?

Kizomba je poreklom iz Angole i smatra se jednim od veoma popularnih muzičkih pravaca, Kod kizombe je zanimljivo što muzika ima romantičan prizvuk, koji poseduje afrički ritam.

Kizomba ples

Ono što odlikuje kizombu je spor ritam, senzualan, intenzivan i ponekad pomalo čvrst. Ako govorimo o poreklu kizombe, onda se može reći da potiče od sembe, što je preteča sambe. Međutim, tu su se umešali i drugi ritmovi, kao što je zouk koji potiče sa Kariba.

Ples kizombe

Određeni koraci i pokreti kada se igra kizomba podsećaju na argentinski tango. Kizomba se pleše u paru, u kontinuitetu i prilično sporo. U zavisnosti od senzibiliteta, ne mora da bude isuviše prisno. Može da liči na bachatu i merenge, i ritam je jasan i ne previše brz.

Kizomba je veoma dobro prihvaćena u mnogim salsa klubovima, upravo zbog toga što je društvena, a postoje i kizomba klubovi gde se igra samo angolski tango.

Kizomba dance

Kizomba dance je mlad ples, koji sve više dobija na svojoj popularnosti. Ako govorimo o samoj reči kizomba i o tome šta ona znači, onda ćemo navesti da u bukvalnom prevodu označava druženje prijatelja, zabavu, žurku i potiče iz starog angolskog dijalekta.

kizomba cena

 

Kizomba je nastala davnih osamdesetih godina dvadesetog veka, i to na taj način što su muzičari ublažili zvuk sembe, odnosno, usporili su ritam tog plesa. Igrati kizombu zaista je jedan jedinstven doživaljaj, pošto se stvara posebna komunikacija između partnera. To podrazumeva vođenje, praćenje, blizak kontakt... Takođe, kizomba je i sporo i talasasto kretanje tela, konekcija i prisnost.

Kizomba koraci

Ukoliko gledate plesne parove koji plešu kizombu, videćete da je to veoma senzualno, zavodljivo. Bonga je najpoznatiji kizomba muzičar, i on vodi poreklo iz Angole, a njegov značaj se ogleda u tome što je pomogao popularizaciji kizombe u Portugaliji i Angoli, a sve se to dešavalo sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka.

Kada je o Srbiji reč, kizomba se pojavljuje pre svega četiri godine i polako stiče sve veću popularnost. Često možemo videti plesne parove koji izvode ovu senzualnu igru na salsa žurkama, kao i na raznim plesnim večerima.

Ukoliko želite da naučite da igrate kizomba ples, dovoljno je da upišete časove u plesnim školama, tako da ćete verovatno vrlo brzo, postati glavni u društvu, i jedini koji znaju da pravilno izvedu korake i pokrete angolskog tanga.

Cena kizombe

Cena po jednom času je oko 500 dinara u proseku.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate plesne škole koje su oglašene na ovoj stranici.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kizomba
Pitaj firme