Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kiretaza
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kiretaza

Kiretaža materice je postupak koji se često sreće u ginekološkoj praksi. Postoji više razloga koji ženu mogu odvesti kod lekara radi ove intervencije:

  • ukoliko žena krvari nerednovno ili preobilno, a da bi se ispitali uzroci koji mogu biti hormonski, upale, tumorske izrasline...
  • da bi se zaustavilo jako krvarenje iz materice
  • da bi se lečila određena oboljenja unutrašnjosti materice, kao što su polipi, npr.
  • nakon porođaja, da bi se otklonili ostaci tkiva placente i sl.
  • evakuacija sadržaja iz materične šupljine, na primer, plod, zaostali delovi ovuluma kod nepotpunog pobačaja. 

Kiretaža materice – kako se izvodi?

U lokalnoj ili opštoj anesteziji, otklanja se sluznica materice jednim kašikastim instrumentom. Ukoliko je grlić materice preuzak da bi se ovaj postupak izveo, on se pre operacije pažljivo mora proširiti uz pomoć instrumenata. Nakon zahvata, tkivo koje se dobilo kiretažom pregleda se uz pomoć mikroskopa. Posle toga, vaš lekar će odlučiti o adekvatnim terapijskim merama.

Kiretaža materice – oporavak:

Ova operacija uglavnom protiče bez komplikacija. Međutim, retko može doći do povrede ili proboja zida materice, i oštećenja susednih organa (crevo, mokraćna bešika). Eventualne infekcije materične šupljine ili jajovoda mogu se sanirati upotrebom prepisanih lekova. Ako su se prilikom izvođenja kiretaže koristili lekovi za omekšavanje grlića materice, mogu se javiti, ali retko, nus pojave kao što su mučnina, povraćanje, proliv, kao i lagani bolovi u donjem delu stomaka. 

Kiretaža materice – krvarenje

Mnoge žene zabrinjava ovaj deo koji se tiče kiretaže materice. Odgovor bi bio da su lagana krvarenja koja traju nekoliko časova ili dana, sasvim očekivana. I kod najpažljivijeg izvođenja ovog zahvata mogu u materici zaostati ostaci tkiva. To može voditi produženom krvarenju kao i spontanom izbacivanju ostataka od strane vašeg organizma. U retkim slučajevima biće potrebna naknadna operacija da bi se višak tkiva sasvim otklonio. 

Eksplorativna kiretaža – iskustva

Iz svega napisanog, vidimo da je eksplorativna kiretaža intervencija na cervikalnom kanalu i materičnoj šupljini. Ova procedura je istovremeno i dijagnostička i terapijska. Najčešće se obavlja zajedno sa biopsijom grlića materice, a često zajedno sa kiretažom čitave materice bilo da se preparati za analizu šalju zajedno ili odvojeno. Kiretažom se odstranjuje sluzokoža materice koja se posle fiksiranja u 10% rastvoru formalina šalje na PH pregled. 

Neuredan Papa bris, nalaz dobijen kolposkopijom i ultrazvučno postavljena sumnja na patološke promene u kanalu – najvažniji su razlozi za ovu intervenciju. Dobra vest, na kraju, jeste da po obavljenoj intervenciji, istoga dana možete napustiti bolnicu.

Kiretaža materice – cene

Cene se kreću u rasponu od 7500 dinara za kiretažu cervikalnog kanala u sklopu biopsije grlića materice, do 34000 dinara za eksplorativnu kiretažu materice.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže i preciznije informacije predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

 

Iskustva i komentari posetilaca

Milen Jovanovic
Samo treba da znate da je ona nesto sto posebno treba i mora da se plati.
Jovana Milinkovic
Nije ona ni malo u svakom slucaju jeftina.
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, ova kiretaza je nesto sto bi pre ili kasnije sigurno trebalo da se plati.
Lea Stankovic
Po pravilu, sto se kiretaze tice, pre ili kasnije sigurno da mozete veoma brzo zapasti u problem.
Mihajlo Nastasovic
Po meni je kiretaza nesto sot je pre ili kasnije veoma skupo.
Simona Vucinic
Na meni su lekari primenjivali ovu tehniku i mogu slobodno da kazem da mi je bas uspela.
Todor Markovic
U svakom slucaju je ona nesto sto debelo kosta.
Marta Dencevic
Kiretaza je nesto sto sigurno dosta kosta i sto treba da se dosta plati.
Janko Zivanovic
Po pitanju kvaliteta, kiretaza je naravno i vise nego bitna. u to ne treba da sumnjate.
Ljubinka Sreckovic
Mislim da je u svakom slucaju nesto sto kiretaza moze da se uradi bez nekih vecih problema.
Petar Jankovic
Mislim samo da je ovde realno veoma bitno da se odlicite za kvalitet. Sve drugo onda i nije bas toliko vazno.
Nikolina Pantelic
Zaista ni u najludjhim snovima, ne bih mogla da pretpostavim sta stvarno kiretaza podrazumeva.
Ivan Stojanovic
Moje licno misljenje je da kvalitetna kiretaza u nekoj proverenoj ginekoloskoj ordinacija bas onako kvalitetno mora i da se plati.
Jana Stankovic
Kada pricamo o kvalitetnoj kiretazi, samo treba da posetite ordinaciju Intertim i da se na tom mestu odlucite za kvalitet.
Biljana Brankovic
Po pitanju kiretaze, ubedljivo je onda najbolje resenje za vas da se posavetujet sa nekim strucnim licem kao sto je primera radi ordinacija Mladenovic.
Marko Petrovic
Tipican primer takvog jednog ginekologa je dr Djordjevi. To je ginekoloska ordinacija koja se nalazi na Vozdovcu i stoji na raspolaganju svim svojim klijentima tokom radnog vremena.
Dusan Markovic
Koliko je meni poznato to jesta neka uobicajena cena, tako sam bar cuo. Licno, ne znam kako sam postupak izgleda i licno smatram da je potrebno da ga u svakom slucaju uradite kod nekog profesionalca.
Marina Zivkovic
Neka uobicajena cena po kojoj mozete dobiti kvalitetnu metodu kireteze materice, je oko 8000 dinara. Razlog za takve cene je u tome sto ovo nije neka uobicajena ginekoloska metoda, odnosno metoda koja se primewuje tokom redovnih ginekoloskih pregleda.