Želite da sagorite veliki broj kalorija za kratko vreme? Ne tražite dalje, već pročitajte naš tekst do kraja, verujemo da ćete se već sutradan priključiti treningu pri kome se koristi ova neobična sprava. Šta je kettlebell?

Kettlebell na engleskom, ili girya na ruskom, je simpatičan mali teg sa ručkom, na prvi pogled obična kugla izlivena od gvožđa. Težište je pomereno i nalazi se u kugli, a ne u dršci, tako se mišići leđa i trbušni mišići nalaze u stalnom naponu, pošto treba da stabilizuju kuglu koja se njiše.

Kettlebell vežbe

Drugi naziv za ovu neobičnu spravicu je rusko zvono, i zapravo je tradicionalni ruski rekvizit. Trening sa girjama se može podeliti na dve vrste disciplina, a to je RKC ili Russian Kettlebell Challange – cilj je potrošiti što više kalorija, i Girevoy sport – cilj je za kratko vreme izvršiti što veći broj ponavljanja. 

Trening sa kettlebell kuglom, izuzetno je dinamičan, ali traje kratko, svega pola sata. Spada u grupu visoko intenzivnih treninga, koji ubrzavaju metabolizam i podstiču gubitak potkožne masti. 

Verovatno će vas zanimati koliko se to kalorija potroši prilikom jednog vežbanja? Prosek je oko 1500 kalorija na sat, što je zaista odlično! 

Vežbe sa girjama

Najznačajnije vežbe su sving (swing), sneč (snatch), klin (clean), pres, čučnjevi, ustajanje iz partera i slično. Girje su pravi izbor za vas ukoliko želite da poboljšate svoju izdržljivost, radni kapacitet, snagu, koordinaciju, skidanje masnih naslaga, želite se osloboditi se stresa, pojačati mentalnu čvrstinu; poboljšati zdravlje kičme, zglobova, tetiva, ligamenata; podići ukupnu vitalnost.

Rusko zvono – girja – kettlebell, jeste specifičan vid treninga, jer je istovremeno aerobni i anareobni proces, pri čemu se pored mišića jača istovremeno i kardiovaskularni sistem. 

Preporučena težina za početak treniranja za žene u dobroj kondiciji je 8 kilograma, kod muškaraca 12 kg. Za sportiste u dobroj kondiciji, ova brojka je 16 i 20 kilograma.

Kettlebell iskustva

Ako ste rekreativac koji želi da za kratko vreme popravi svoju kondiciju, kao i fizički izgled, kettlebell je pravi izbor za vas. Pošto je to kugla od gvožđa sa ručkom, ona je trajna i kada je jednom kupite, možete zauvek da vežbate sa njom. 

Nemojte oklevati, ako vas je tekst zainteresovao, malo dobre volje i malo vremena, uz pomoć ove „magične kugle“, napraviće sjajne rezultate na vašem telu!

Kettlebell – cena

Cene se kreću u proseku od 1500 do 10 000 dinara za 32 kilograma. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fitnes klubove ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kettlebell
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

28.04.2017
Ivana Petrovic

Kako god da okrenete, on u svakom slucaju treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga ako mene licno pitate.

18.04.2017
Petar Jankulovski

Sto se ove aktivnosti tice, sigurno je kvlaitet nesto bez cega se ne moze. Mada, samo treba da znate sta je to zapravo sto zelite. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

31.03.2017
Marina Zivkovic

U svakom slucaju je ovo program koji pre ili kasnije treba da se dosta plati. Sve drugo je mnogo losije resenje.

16.03.2017
Stojance Ristovski

U svakom slucaju su cene za njega koliko samo mogu da vidim i vise nego posebne.

27.02.2017
Jovana Milinkovic

Moje licno misljenje je da je ovo i vise nego dobra aktivnost. Sve drugo je mnogo losije resenje.

24.02.2017
Milen Jovanovic

Sto se tice ove aktivnosti, odmah treba da znate da je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

08.02.2017
Lea Stankovic

Sto se mene licno tice, ovo je odlican program ali iskljucivo za odredjene vrste misica.

30.01.2017
Filip Milutinovic

Ubedljivo je najbolje da kazete svom zdravlju jedno veliko da. Ukoliko to budete uradili, sigurno je samo to da cete pre ili kasnije biti na bas dobrom putu.

12.01.2017
Simona Vucinic

Koliko mi se samo cini, ovo je sprava koaj jako puno kosta. Mada nije samo to problem vec i to da je potrebno zbog nje da pronadjete bas dobru teretanu.

11.01.2017
Mihajlo Nastasovic

Moje licno misljenje je da je kettlebell odlicna sprava ali da ona u svakom slucaju puno kosta tako da ipak nije u nasem standardu.

22.12.2016
Marta Dencevic

Ukoliko se po ovom pitanju opredelite za kvalitet odmah treba da znate da je potrebno da se po tom pitanju bas opredelite za kvalitet. Ovo je sprva koja vam sigurno moze pomoci u sticanju fizicke kondicije.

21.12.2016
Todor Markovic

Po meni je ovo odlicna srapva za povecanje funkcionalnosti i fizicke izdrzljivosti.

06.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Po ovom pitanju samo treba da izaberete neku proverenu teretanu i nista vise po tom pitanju ne treba da se brinete.

05.12.2016
Janko Zivanovic

Siguran sam da je ovo sprava koja u svakom slucaju moze da doprinese vasem fizickom zdravlju i kondiciji.

18.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju ovog programa nisam do sada imala neko iskustvo. Medjutim, mozete da posetite moju teretanu Dream Gym i da se tamo kod mojih instruktora raspitate oko svega.

31.10.2016
Jana Stankovic

Pitanje je sad koliko neka vrsta fizicki spremnosti u sportskom smislu moze da ima upotrebu u stvarnom zivotu.

28.10.2016
Petar Jankovic

Nije po meni iskljucivo neka svrha u tome da imate izdrzljivost vec da sa tim zaista nesto mozete da uradite. To je po meni pravi posao.

07.09.2016
Marko Petrovic

Kettlebell je jedna posebna sprava koja u svakom slucaju moze da vam pomogne po pitnaju jedne opste fizicke izdrzljivosto. To je u svakom slucaju fizicka aktivnost u koju mozete da imate puno poverenje.

02.08.2016
Dusan Markovic

Pravo da vam kazem najvise od svega volim one vezbe u kojima covek moze nsto da uradi svom tezinom telo. Odnosno, na prvom mestu sam pristalica nekog proverenog nacina treninga koji podrazumeva vezbe snage i izdrzljivosti.

01.08.2016
Biljana Brankovic

Bitno je da se u danasnje vreme javljaju one prave i nekako zaboravljene vrednosti. Mislim da bi svakako trebao da vodi racuna o sebi, odnosno svom fizickom izgledu i zdravlju.

01.07.2016
Ivan Stojanovic

Koliko je meni poznato ova sprava je poznata i kao rusko zvono. Nekada sam je u mladosti dosta koristio. Onda je nekako pala u zaborav da bi se eto vidite ponova vratila sa u obliku neke moderne sprave.