Dodaj firmu

Najbolji recept za Mimoza salatu

; Ažurirano 16.01.2024.
Najbolji recept za Mimoza salatu

Jedna od salata koja se izuzetno lako i brzo sprema, a ujedno je i jako efektna kada se poslužuje jeste i takozvana Mimoza salata.

Svakako treba imati na umu da postoji jedan originalan recept, a da ima sasvim dovoljno njegovih varijacija, pa u principu možete i sami odabrati kako želite da pripremate ovu fenomenalnu salatu.

Ono što je posebno dobro kod nje jeste što se priprema od rendanih sastojaka, tako da nećete izgubiti puno vremena, što nije slučaj kod mnogih drugih salata.

Kako se pravi Mimoza salata?

Od sastojaka vam je potrebno sledeće:

  • 6 do 8 krompira srednje veličine
  • 8 jaja
  • 400 grama tvrdog belog sira
  • 1 tegla kiselih krastavčića
  • 300 g praške šunke ili druge šunke po želji
  • 800 g majoneza
  • so

I svakako sastojci za ukrašavanje salate. Obično se za ukrašavanje koristi peršunov list, koji se pospe preko salate, ali vi možete odabrati i neki drugi način za ukrašavanje.

Trebalo bi da znate i to da bez obzira koji ketering Beograd da odaberete, kako bi vaše slavlje bilo što bolje organizovano, Mimoza salatu možete dobiti i u nekoj drugačijoj varijanti, prosto zato što se recepti za nju umnogome razlikuju.

Inače je to takozvana ređana salata, jer se u principu stavlja red svakog od sastojaka, između koga dolazi po sloj majoneza.

Kako se priprema Mimoza salata?

Najpre bi trebalo da krompir obarite u ljusci, pa nakon što se progladi da trećinu količine izrendate na dno činije. Idealno bi bilo ako Mimoza salatu pripremate u providnoj staklenoj činiji, jer će tako bolje doći do izražaja na trpezi. Takođe je potrebno da obarite i jaja i to tako da budu tvrdo kuvana. Izrendajte krompir, blago da posolite, pa premažite sa malo majoneza. Zatim ide preko red kuvanih jaja, pa opet malo majoneza, pa red belog sira, pa majonez, pa rendana šunka i opet majonez. Na kraju bi trebalo da stavite red rendanih kiselih krastavčića i da celokupan postupak ponovite. Poželjno je da na vrhu bude rendani krompir, preko čega treba da bude stavljen deblji sloj majoneza.

Imajte na umu da se Mimoza salata služi dobro ohlađena, pa bi trebalo o tome da vodi računa ketering kompanija, koju budete odabrali da naručite posluženje ili vi, ako odlučite da je samostalno pripremite.

Idi na vrh strane