Dodaj firmu

Kako da brzo pripremite odlične kiflice?

; Ažurirano 16.01.2024.
Kako da brzo pripremite odlične kiflice?

Ono čime se mnoge domaćice hvale jeste kako znaju da naprave vrlo ukusan domaći hleb ili kiflice u većini slučajeva, a kada je u pitanju testo. Nije čudno ni to što se ketering kompanije u Beogradu prosto utrkuju i koja će ponuditi interesantnije kiflice, pa tako klijenti mogu naručiti prazne kiflice, sa sirom ili mesom, odnosno šunkom, ali i slatke.

Recept za odlične i brze kiflice

Najbitnije je da dobro zamesite testo, a zato će vam biti potrebni sledeći sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 pakovanje svežeg kvasca
  • 250 - 300 ml mleka
  • 2 pakovanja margarina
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice šećera
  • malo ulja (za premazivanje testa)
  • 2 žumanceta (za premazivanje kiflica pre pečenja)

Najpre je potrebno da razmutite u malo tople vode pakovanje svežeg kvasca, te da u njega dodate dve kašičice soli i malo šećera, pa da ostavite da naraste.

Zatim pripremate testo od nešto manje od kilograma brašna, u koje dodajete prethodno narasli kvasac, a onda i 1 pakovanje margarina i blago zagrejano mleko.

Ukoliko primetite da se testo ne mesi baš kako očekujete, onda možete dodati i manju količinu mlake vode, sve dok ono ne postane glatko.

Svakako kada zamesite testo, potrebno je da ga premažete uljem i prekrijte krpom, pa ostavite kratko vreme na toplom da naraste.

Možete izabrati da li ćete i vi i kao gotovo svaki ketering Beograd izrađivati različite kiflice ili ćete se opredeliti samo za one koje ćete filovati sirom, odnosno šunkom i kačkavaljem ili mesom, te prazne. Podrazumeva se da možete pripremate i slatke kiflice sa različitim filovima.

Drugo pakovanje margarina ćete koristiti za pečenje kiflica, jer je potrebno da tu količinu utrošite, tako što ćete stavljati po listić margarina između kiflica. Svakako bi valjalo i da ih pečete na specijalnom masnom papiru, kako se ne bi lepile za podlogu.

A da bi vaše kiflice bile još ukusnije, trebalo bi da svaku od njih ponaosob premažete prethodno umućenim žumancetom i tek onda stavite u dobro zagrejanu rernu.

Idi na vrh strane