Kastracija pasa Beograd

Adresa: Crnotravska 13a
Beograd
Adresa: Radnička 37b
Beograd
Adresa: Pilota Mihaila Petrovića 5
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 385, ( Trošarina )
Beograd
Adresa: Slobodana Jovanovića 6, Višnjička Banja
Beograd
Adresa: Marijane Gregoran 34a, Karaburma
Beograd
Adresa: Lomina 41, lok 5
Beograd
Adresa: Bore Vukmirovića 12a
Beograd
Adresa: Orfelinova 21, Banovo brdo
Beograd
Adresa: Borska 9c, Miljakovac
Beograd
Adresa: Matije Gupca 3, Kosutnjak
Beograd
Adresa: Zrenjaninski put 30
Beograd
Adresa: Bulevar JNA 34, Jajinci
Beograd
Adresa: Gornjogradska 7m, Beograd
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 224
Beograd
Adresa: Gandijeva 115a, ( stari zanatski centar, blok 70 )
Beograd
Adresa: Susedgradska 26a
Beograd
Adresa: Vitanovačka 44
Beograd
Adresa: Vojvodjanska 228, Beograd
Beograd
Adresa: Patrijarha Joanikija 11a, Beograd
Beograd
Adresa: Omladinskih Brigada 7dj, Novi Beograd
Beograd
Adresa: Cvijićeva 73, Beograd
Beograd
Adresa: Norveška 6, Šabac
Beograd
Adresa: Nikole Dobrovica 44, lok1a
Beograd

Kastracija pasa Novi Sad

Adresa: Lilike Bem 1
Novi Sad
Adresa: Pasterova 18
Novi Sad
Adresa: Futoška 65
Novi Sad

Kastracija pasa Šabac

Adresa: Knez Mihajlova 22, Šabac
Šabac
Adresa: Stojana Novakovića 17, lok. 2
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kastracija pasa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kastracija pasa (mužjaka male i srednje rase)

Akcija -31% 3800 Din.
 Kastracija pasa (mužjaka male i srednje rase) po ceni od 3.800 din samo u Veterinarskoj ambulanti Palvet!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kastracija pasa (mužjaci)

Akcija -50% 4500 Din.
Kastracija pasa (mužjaci) - 4.500 din! Veterinarska ambulanta VetKomplet!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kastracija pasa (mužjaci)

Akcija -50% 4500 Din.
Kastracija pasa (mužjaci) - 4.500 din! Vetvizija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kastracija pasa

U kuću je stiglo malo, slatko, veselo i razigrano štene. I sve je divno, deca ga obožavaju, ništa manje ni vi, pas postaje pridruženi član porodice. Sve je u redu, do trenutka kada je potrebno doneti odluku – da li kastrirati psa?

 

 

U našem narodu, iz neznanja, uvreženo je mišljenje da je kastracija nešto nehumano, čime se uskraćuje polni nagon psu i on se lišava svojih potomaka. U daljem tekstu pokušaćemo da objasnimo koji su razlozi za, a koji eventualno protiv kastriranja psa.

Kastracija pasa – da ili ne?

Potrebno je naglasiti, da odgovorno vlasništvo i odnos prema životinjama podrazumeva i donošenje odluka koje su ključne za kvalitetan život naših ljubimaca. Takva odluka je i odluka o kastraciji.

Ono što je istina, jeste da kastracija ograničava polni nagon psa. Sa druge strane, ovaj postupak nosi značajne zdravstvene prednosti, kao što je smanjenje ili otklanjanje određenih zdravstvenih rizika, pozitivne promene u ponašanju psa, i rešavanje veoma važnog pitanja reprodukcije. 

Statistike govore da kastrirane životinje žive znatno duže od nekastriranih, upravo iz gorenavedenih razloga.

Postupak kastracije psa

Sama kastracija znači hirurško odstranjivanje testisa mužjaka. Ovo je rutinski zahvat koji se obavlja u opštoj anesteziji. Sam operativni zahvat veoma kratko traje, najčešće oko 15 minuta. 

Kada se operacija obavi i pas probudi, biće ostavljen neko vreme u ordinaciji, da bi se veterinar uverio da je sve u redu. Kada to i potvrdi, možete odvesti vašeg psa kući. 

Oporavak od kastracije

Kada se pas dovede kući, potrebno mu je obezbediti mir i tišinu, kako bi se stvorio osećaj sigurnosti, te eliminisao stres kod psa.

Najčešće je za oporavak dovoljno nedelju dana, posle čega se pas vraća svim svojim normalnim i uobičajenim aktivnostima.

Idealno vreme za kastraciju psa

Ovo je takođe jedna od čestih dilema. Savremena veterinarska praksa preporučuje kastraciju u uzrastu od šest meseci, odnosno pre aktivacije polnih hormona mužjaka. Mlade životinje mnogo lakše podnose narkozu i samu operaciju. Ako se kastracija ne obavi na vreme, povećava se rizik od pojave raznih oblika tumora i drugih bolesti polnih organa u kasnijem životu psa.

Prednosti kastracije

Uklanjanjem testisa, rizik za razvoj raznih oblika tumora, sveden je na minimum. Takođe, smanjuje se rizik od raznih poremećaja, infekcija i proširenja prostate. 

 

 

Važno je otkloniti nedoumicu koja muči mnoge vlasnike pasa, a to je da li će se pas promeniti, izmeniti svoju narav i svoje ponašanje, nakon kastracije? 

Odgovor je – ne, kastracija ni na koji način ne utiče na raspoloženje i karakter vašeg psa, ni na njegove radne i ostale sposobnosti. Istaći ćemo činjenicu, da su u zemljama zapadne Evrope, svi psi koji rade u vojsci i policiji – kastrirani. To je dokaz da se radna sposobnost usled kastracije uopšte ne menja.

Dalje, kastracija smanjuje nagon za obeležavanjem prostora, zatim neće dolaziti do lutanja, i do toga da vas pas napusti u potrazi za partnerkom, a takve avanture često se završe najgorim mogućim ishodom, pod točkovima nekog automobila.

Smanjuje se agresivnost, jer kada mužjaci osete miris ženke koja je u teranju, često dolazi do sukoba dva ili više mužjaka, međusobnog povređivanja sa veoma ozbiljnim posledicama. 

Na kraju, zaključićemo da su dobrobiti kastracije brojne, te da će kastriran pas imati jednako kvalitetan i srećan život. Jer, ipak, za njegovu sreću najvažniji ste upravo – vi.

Kastracija pasa – cena:

Za ovu hiruršku intervenciju, potrebno je izdvojiti od 5000 do 6500 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teskta.

Iskustva i komentari posetilaca

Lea Stankovic
Naravno da je ovde kvalitet i vise nego jasan i dobar.
Mihajlo Nastasovic
Sigurno je samo to da kastracija pasa i nije bas nesto previse jeftina.
Simona Vucinic
U svakom slucaju ona sigurno da i nije bas jeftina. Mada, nije ni toliko mali utrosak materijala od strane veterinara koji treba kastraciju da uradi.
Todor Markovic
problem je pre svega u tome sto ona nije ni malo jeftina.
Marta Dencevic
Nikada svom psu ne bih mogao ovako nesto da uradim.
Janko Zivanovic
Kako god da okrenete ovo je poseban vrsta kastracije. Pri tome, zaista je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet.
Ljubinka Sreckovic
Kastracija pasa je nesto sto u svakom slucaju mora debelo da se platiti veterinaru. Generalno su u nasoj zemlji veterinarske usluge dosta skupe.
Petar Jankovic
Osnovni je problem u tome sto vecinu muskaraca u danasnje vreme vredja upravo ovakav jedan zahvat.
Nikolina Pantelic
Ovo u svakom slucaju ne treba da se radi dok je pas suvise mlad kako mu ne biste naneli vise stete nego koristi.
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, najbolje je da ovo uradi ili kada je pas jos jako mlad ili tek kasnije, kada napuni nekih primera radi 2 - 3 godine.
Jana Stankovic
Mislim da je ubedljivo najbolje da po pitanju kastracije pasa posetite veterinsku ambulantu Pet Land i vise se nista po tom pitanju ne biste trebali pokajati.
Biljana Brankovic
Ovo je definitivno osetljivo pitanje za svakog muskarca. Pre tome, posetite neku ordinaciju u koju u Beogradu mozete da imate puno poverenje. Primer je ordinacija Savic.
Marko Petrovic
Ne znam koliko vam je zapravo svima toliko bitno ali veterinar mi je rekao da po pitanju kastriranja muzjaka, potrebno je da sacekate bar da napuni dve godine.
Dusan Markovic
Ukoliko svog psa ne planirate da koristite u priplodu, onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da svog psa katrirate. Pri tome, to je postupak koji je najbolje sprovesti kada je pas jako mlad, odnosno do godinu dana zivota.
Lea Stankovic
Ukoliko ste vlasnik muzjaka i kasnije planirate da ga koristite u reprodukciji onda svakako opcija kastrcije nije namenjena vama. Ona se pre svega odnosi na one pse koje vlasnici nece dalje koristiti u priplodu.