Vratite se na mobilnu verziju sajta
Kastracija pasa Kastracija pasa - ove veterinarske ambulante nude kastraciju pasa. Saznajte kako se izvodi ova intervencija, kao i cene i akcije za kastraciju pasa. www.navidiku.rs Kastracija pasaKASTRACIJA PASA Beograd cena KASTRACIJA PASA Šabac cena KASTRACIJA PASA Novi Sad cena KASTRACIJA PASA Novi Beograd cena KASTRACIJA PASA Čukarica cena KASTRACIJA PASA Palilula cena KASTRACIJA PASA Rakovica cena KASTRACIJA PASA Savski venac cena KASTRACIJA PASA Voždovac cena KASTRACIJA PASA Zemun cena KASTRACIJA PASA Surčin cena KASTRACIJA PASA cena

Kastracija pasa

U kuću je stiglo malo, slatko, veselo i razigrano štene. I sve je divno, deca ga obožavaju, ništa manje ni vi, pas postaje pridruženi član porodice. Sve je u redu, do trenutka kada je potrebno doneti odluku – da li kastrirati psa?
 
 
U našem narodu, iz neznanja, uvreženo je mišljenje da je kastracija nešto nehumano, čime se uskraćuje polni nagon psu i on se lišava svojih potomaka. U daljem tekstu pokušaćemo da objasnimo koji su razlozi za, a koji eventualno protiv kastriranja psa.

Kastracija pasa – da ili ne?

Potrebno je naglasiti, da odgovorno vlasništvo i odnos prema životinjama podrazumeva i donošenje odluka koje su ključne za kvalitetan život naših ljubimaca. Takva odluka je i odluka o kastraciji.
Ono što je istina, jeste da kastracija ograničava polni nagon psa. Sa druge strane, ovaj postupak nosi značajne zdravstvene prednosti, kao što je smanjenje ili otklanjanje određenih zdravstvenih rizika, pozitivne promene u ponašanju psa, i rešavanje veoma važnog pitanja reprodukcije. 
Statistike govore da kastrirane životinje žive znatno duže od nekastriranih, upravo iz gorenavedenih razloga.

Postupak kastracije psa

Sama kastracija znači hirurško odstranjivanje testisa mužjaka. Ovo je rutinski zahvat koji se obavlja u opštoj anesteziji. Sam operativni zahvat veoma kratko traje, najčešće oko 15 minuta. 
Kada se operacija obavi i pas probudi, biće ostavljen neko vreme u ordinaciji, da bi se veterinar uverio da je sve u redu. Kada to i potvrdi, možete odvesti vašeg psa kući. 
Oporavak od kastracije
Kada se pas dovede kući, potrebno mu je obezbediti mir i tišinu, kako bi se stvorio osećaj sigurnosti, te eliminisao stres kod psa.
Najčešće je za oporavak dovoljno nedelju dana, posle čega se pas vraća svim svojim normalnim i uobičajenim aktivnostima.
Idealno vreme za kastraciju psa
Ovo je takođe jedna od čestih dilema. Savremena veterinarska praksa preporučuje kastraciju u uzrastu od šest meseci, odnosno pre aktivacije polnih hormona mužjaka. Mlade životinje mnogo lakše podnose narkozu i samu operaciju. Ako se kastracija ne obavi na vreme, povećava se rizik od pojave raznih oblika tumora i drugih bolesti polnih organa u kasnijem životu psa.

Prednosti kastracije

Uklanjanjem testisa, rizik za razvoj raznih oblika tumora, sveden je na minimum. Takođe, smanjuje se rizik od raznih poremećaja, infekcija i proširenja prostate. 
 
 
Važno je otkloniti nedoumicu koja muči mnoge vlasnike pasa, a to je da li će se pas promeniti, izmeniti svoju narav i svoje ponašanje, nakon kastracije? 
Odgovor je – ne, kastracija ni na koji način ne utiče na raspoloženje i karakter vašeg psa, ni na njegove radne i ostale sposobnosti. Istaći ćemo činjenicu, da su u zemljama zapadne Evrope, svi psi koji rade u vojsci i policiji – kastrirani. To je dokaz da se radna sposobnost usled kastracije uopšte ne menja.
Dalje, kastracija smanjuje nagon za obeležavanjem prostora, zatim neće dolaziti do lutanja, i do toga da vas pas napusti u potrazi za partnerkom, a takve avanture često se završe najgorim mogućim ishodom, pod točkovima nekog automobila.
Smanjuje se agresivnost, jer kada mužjaci osete miris ženke koja je u teranju, često dolazi do sukoba dva ili više mužjaka, međusobnog povređivanja sa veoma ozbiljnim posledicama. 
Na kraju, zaključićemo da su dobrobiti kastracije brojne, te da će kastriran pas imati jednako kvalitetan i srećan život. Jer, ipak, za njegovu sreću najvažniji ste upravo – vi.

Kastracija pasa – cena:

Za ovu hiruršku intervenciju, potrebno je izdvojiti od 5000 do 6500 dinara.
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teskta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od ordinacija gde mozete naci ponudu za KASTRACIJU PASA

Kastracija pasa :

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na KASTRACIJU PASA

Kastracija psa - mala i srednja rasa

popust 31%

Kastracija psa - mala i srednja rasa

Kastraciju psa - male ili srednje rase po ceni od 3.800 din samo u Veterinarskoj...Pročitajte više

Cena kupona: 5.500din./3.800din.

Firma: Veterinarska ambulanta Palvet
Bulevar JNA 34, Jajinci,

19d:14h:35m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Kastracija pasa
Napišite komentar:
Lea Stankovic

Utorak, 09.05.2017. 10:09

Naravno da je ovde kvalitet i vise nego jasan i dobar.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:43

Sigurno je samo to da kastracija pasa i nije bas nesto previse jeftina.

Simona Vucinic

Utorak, 11.04.2017. 01:52

U svakom slucaju ona sigurno da i nije bas jeftina. Mada, nije ni toliko mali utrosak materijala od strane veterinara koji treba kastraciju da uradi.

Todor Markovic

Ponedeljak, 27.03.2017. 01:53

problem je pre svega u tome sto ona nije ni malo jeftina.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:11

Nikada svom psu ne bih mogao ovako nesto da uradim.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:34

Kako god da okrenete ovo je poseban vrsta kastracije. Pri tome, zaista je veoma bitno da se na vreme odlucite za kvalitet.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 08:16

Kastracija pasa je nesto sto u svakom slucaju mora debelo da se platiti veterinaru. Generalno su u nasoj zemlji veterinarske usluge dosta skupe.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:02

Osnovni je problem u tome sto vecinu muskaraca u danasnje vreme vredja upravo ovakav jedan zahvat.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 07:56

Ovo u svakom slucaju ne treba da se radi dok je pas suvise mlad kako mu ne biste naneli vise stete nego koristi.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:32

Ako mene licno pitate, najbolje je da ovo uradi ili kada je pas jos jako mlad ili tek kasnije, kada napuni nekih primera radi 2 - 3 godine.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 10:14

Mislim da je ubedljivo najbolje da po pitanju kastracije pasa posetite veterinsku ambulantu Pet Land i vise se nista po tom pitanju ne biste trebali pokajati.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:23

Ovo je definitivno osetljivo pitanje za svakog muskarca. Pre tome, posetite neku ordinaciju u koju u Beogradu mozete da imate puno poverenje. Primer je ordinacija Savic.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 12:38

Ne znam koliko vam je zapravo svima toliko bitno ali veterinar mi je rekao da po pitanju kastriranja muzjaka, potrebno je da sacekate bar da napuni dve godine.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 07:04

Ukoliko svog psa ne planirate da koristite u priplodu, onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da svog psa katrirate. Pri tome, to je postupak koji je najbolje sprovesti kada je pas jako mlad, odnosno do godinu dana zivota.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 10:39

Ukoliko ste vlasnik muzjaka i kasnije planirate da ga koristite u reprodukciji onda svakako opcija kastrcije nije namenjena vama. Ona se pre svega odnosi na one pse koje vlasnici nece dalje koristiti u priplodu.