Kastracija mačora Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kastracija mačora
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kastracija mačora

Akcija -50% 1999 Din.
Kastracija mačora po ceni od 1.999 din samo u Vetvizija veterinarskoj ambulanti!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kastracija mačora

Akcija -50% 2000 Din.
Kastracija mačora - 2.000 din! Veterinarska ambulanta VetKomplet!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kastracija mačora

Akcija -38% 2500 Din.
Kastracija mačora - 2.500 din! Veterinarska ambulanta VetHome!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kastracija mačora

Svaki mačor, veliki je švaler. To je, prosto, tako. Svi oni vole da švrljaju, a kada dođe februar, „mačiji mesec“, od mjaukanja čitav komšiluk ne može da spava. Mace znaju da im je tada vreme da vode ljubav, pa žele da ga valjano iskoriste.

 

 

Možda ne želite razmjaukanog i neobuzdanog, nemirnog mačora, na koga se žale komšije da ima gomilu vanbračnih mačića? Šalu na stranu, razloga za kastraciju vašeg mačora ima dosta, pa u nastavku teksta, saznajte koje su prednosti ove metode.

Kastracija mačora – da ili ne?

Posle izvođenja ove hirurške metode, nestaju u potpunosti ili se gube nagoni koji su jače izraženi kod nekastriranih životinja. Ti nagoni mogu biti: agresija prema drugim životinjama, karakteristično obeležavanje teritorije, pronalaženje partnera.

Današnja veterinarska praksa preporučuje da se kastracija obavi što ranije i to upravo u periodu polnog sazrevanja. Kastrirane životinje znatno duže žive od nekastriranih, upravo iz razloga prevencije od raznih bolesti, govore mnoge statistike.

Kada se radi kastracija mačora?

Kod mužjaka, kod kojih se u skrotalnu vreću, nije spustio jedan ili oba testisa; ukoliko mačor ima oboljenje prostate, ili oboljenje samih testisa, trebalo bi ljubimca podvgnuti kastraciji. 

Kastracija ima i preventivni smisao, odnosno sprečavaju se oboljenja na čiji nastanak imaju uticaja muški polni hormoni. Takođe, ako je životinja obolela od neke hronične, polno prenosive bolesti, kao što je bruceloza, obavezno bi je trebalo podvrgnuti ovoj intervenciji. 

Prednosti kastracije mačora

Veoma je interesantan „rezultat“ kastracije, a to je da, pored dužeg i zdravijeg života vašeg mačka, on svu svoju energiju preusmerava na čoveka i odnos sa njim; u protivnom, kod reproduktivno aktivnih životinja, oni tu energiju rasipaju prilikom pronalaženja partnera.

 

 

Dakle, ako želite mačka koji će biti vezaniji za vas, dugovečniji i boljeg zdravlja, kastracija je zahvat koji se svakako preporučuje.

Kastracija mačora – kako se radi?

Najpre, napomenimo da je ovo jedna sasvim rutinska operacija, koja se izvodi u gotovo svakoj veterinarskoj ambulanti. Operacija se radi u opštoj anesteziji, a pre intervencije, mačak mora da gladuje dvanaest sati. 

Pre uvoda u  anesteziju, mačak će dobiti sedative, kako bi bio smiren i opušten, jer je strah sasvim prirodan u ovakvim situacijama. Sam zahvat kratko traje, a podrazumeva hirurško uklanjanje oba testisa.

Kada se završi i mačak se probudi, posle pregleda veterinara, vašeg ljubimca možete povesti kući.

Kastracija mačora – oporavak od operacije

Veoma je važno, posle intervencije, obezbediti mir i tišinu, kako bi se mačor osećao sigurnije i kako bi mu bio umanjen stres. 

Vaš ljubimac sada će postati mirniji, a postoji mogućnost da će se ugojiti ukoliko bude jeo istu količinu hrane kao i pre. Da bi se to sprečilo, potrebno je dnevni unos kalorija prilagoditi težini mačora, odnosno, sada ćete svog ljubimca hraniti hranom niže energetske vrednosti. 

Pravilna ishrana kastriranih mačora je veoma važna, stoga se posavetujte sa veterinarom o hrani za kastrirane mačore, koja će osigurati održavanje optimalne telesne težine, kao i dobre uslove u mokraćnom traktu koji sprečavaju formiranje mokraćnog kamenja.

Kastriran mačor, biće jače vezan za svoju ljudsku porodicu, neće više lutati, pa ne morate brinuti da će pobeći za devojkom i da se nikada više neće vratiti, ili završiti pod točkovima automobila; pored toga, sprečavaju se teritorijalne borbe sa drugim mačorima, odnosno agresivnost, kao i teritorijalno markiranje urinom.  

Kastracija mačora – cena:

Cena za ovu hiruršku intervenciju je u proseku 35 do 40 evra.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

09.05.2017
Lea Stankovic
U svakom slucaju mora ona da se debelo plati.
24.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Sigurno je samo to da ona moze da se uradi bez nekih vecih problema.
11.04.2017
Simona Vucinic
Kako god da okrenete, ona mora da dosta kosta. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
27.03.2017
Todor Markovic
pre svega, kasracija macaora i nije bas toliko jeftina.
13.03.2017
Marta Dencevic
Ovo po meni nije nesto narocito humano.
21.02.2017
Janko Zivanovic
Moje licno misljenje je da kada vec zelite da kastrirate macore da gledate da to uradi sto je pre moguce kako posle ne bi bilo kasno.
03.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Katracija macora je u svakom slucaju za mnoge vlasnike idealno resenje. Sve drugo je daleko manje vazno.
24.01.2017
Petar Jankovic
Ovo je ipak posebna vrsta kastracije. Ako se ba sa nju odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.
05.01.2017
Nikolina Pantelic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet.
16.12.2016
Ivan Stojanovic
Ako mene pitate, po ovoj problematici najbolj je da pustite macora prvo malo da se izduva pa da tek onda mu to uradite.
30.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju kvalitetne kastracije macora, samo treba da posetite veterinarsku ambulantu Sapavet i bas se na tom mestu uverite sta je kvalitet.
14.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko planirate kvlaitetno da kastrirate macora, ono sto treba pre vseg ada uradite je da izaberet pravi period za to. Takodje, to biste trebalid a uradite u ordinaciji Savic.
24.10.2016
Marko Petrovic
Definitivno ni jednom macoru nije toliko lako oduzeti muskost. Pre svega su tu u igri emotivni razlozi, pogotovo ukoliko su vlasnici istovremeno i osobe muskog pola.
24.08.2016
Dusan Markovic
Ukoliko imate macora koji ima snazan nagon za parenjem i vec je po komsiluku pravio ''probleme'' onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da se posavetujete sa nekim veterinarom i da ga na vreme kastrirate.
20.07.2016
Lea Stankovic
Cena koju je potrebno platiti za kastraciju macora u veterinarskim ambulantama sirom Beograda, zavisi od slucaja do slucaja. U proseku se cena za ovu hirursku intervenicju krece oko 50 eura.