Vratite se na mobilnu verziju sajta
Kastracija mačora Kastracija macora - ove veterinarske ambulante nude kastraciju macora. Saznajte kako se izvodi ova intervencija, kao i cene i akcije za kastraciju macora. www.navidiku.rs Kastracija mačoraKASTRACIJA MACORA Beograd cena KASTRACIJA MACORA Šabac cena KASTRACIJA MACORA Novi Sad cena KASTRACIJA MACORA Novi Beograd cena KASTRACIJA MACORA Čukarica cena KASTRACIJA MACORA Palilula cena KASTRACIJA MACORA Rakovica cena KASTRACIJA MACORA Savski venac cena KASTRACIJA MACORA Voždovac cena KASTRACIJA MACORA Zemun cena KASTRACIJA MACORA Surčin cena KASTRACIJA MACORA cena

Kastracija mačora

Svaki mačor, veliki je švaler. To je, prosto, tako. Svi oni vole da švrljaju, a kada dođe februar, „mačiji mesec“, od mjaukanja čitav komšiluk ne može da spava. Mace znaju da im je tada vreme da vode ljubav, pa žele da ga valjano iskoriste.
 
 
Možda ne želite razmjaukanog i neobuzdanog, nemirnog mačora, na koga se žale komšije da ima gomilu vanbračnih mačića? Šalu na stranu, razloga za kastraciju vašeg mačora ima dosta, pa u nastavku teksta, saznajte koje su prednosti ove metode.

Kastracija mačora – da ili ne?

Posle izvođenja ove hirurške metode, nestaju u potpunosti ili se gube nagoni koji su jače izraženi kod nekastriranih životinja. Ti nagoni mogu biti: agresija prema drugim životinjama, karakteristično obeležavanje teritorije, pronalaženje partnera.
Današnja veterinarska praksa preporučuje da se kastracija obavi što ranije i to upravo u periodu polnog sazrevanja. Kastrirane životinje znatno duže žive od nekastriranih, upravo iz razloga prevencije od raznih bolesti, govore mnoge statistike.

Kada se radi kastracija mačora?

Kod mužjaka, kod kojih se u skrotalnu vreću, nije spustio jedan ili oba testisa; ukoliko mačor ima oboljenje prostate, ili oboljenje samih testisa, trebalo bi ljubimca podvgnuti kastraciji. 
Kastracija ima i preventivni smisao, odnosno sprečavaju se oboljenja na čiji nastanak imaju uticaja muški polni hormoni. Takođe, ako je životinja obolela od neke hronične, polno prenosive bolesti, kao što je bruceloza, obavezno bi je trebalo podvrgnuti ovoj intervenciji. 

Prednosti kastracije mačora

Veoma je interesantan „rezultat“ kastracije, a to je da, pored dužeg i zdravijeg života vašeg mačka, on svu svoju energiju preusmerava na čoveka i odnos sa njim; u protivnom, kod reproduktivno aktivnih životinja, oni tu energiju rasipaju prilikom pronalaženja partnera.
 
 
Dakle, ako želite mačka koji će biti vezaniji za vas, dugovečniji i boljeg zdravlja, kastracija je zahvat koji se svakako preporučuje.
Kastracija mačora – kako se radi?
Najpre, napomenimo da je ovo jedna sasvim rutinska operacija, koja se izvodi u gotovo svakoj veterinarskoj ambulanti. Operacija se radi u opštoj anesteziji, a pre intervencije, mačak mora da gladuje dvanaest sati. 
Pre uvoda u  anesteziju, mačak će dobiti sedative, kako bi bio smiren i opušten, jer je strah sasvim prirodan u ovakvim situacijama. Sam zahvat kratko traje, a podrazumeva hirurško uklanjanje oba testisa.
Kada se završi i mačak se probudi, posle pregleda veterinara, vašeg ljubimca možete povesti kući.

Kastracija mačora – oporavak od operacije

Veoma je važno, posle intervencije, obezbediti mir i tišinu, kako bi se mačor osećao sigurnije i kako bi mu bio umanjen stres. 
Vaš ljubimac sada će postati mirniji, a postoji mogućnost da će se ugojiti ukoliko bude jeo istu količinu hrane kao i pre. Da bi se to sprečilo, potrebno je dnevni unos kalorija prilagoditi težini mačora, odnosno, sada ćete svog ljubimca hraniti hranom niže energetske vrednosti. 
Pravilna ishrana kastriranih mačora je veoma važna, stoga se posavetujte sa veterinarom o hrani za kastrirane mačore, koja će osigurati održavanje optimalne telesne težine, kao i dobre uslove u mokraćnom traktu koji sprečavaju formiranje mokraćnog kamenja.
Kastriran mačor, biće jače vezan za svoju ljudsku porodicu, neće više lutati, pa ne morate brinuti da će pobeći za devojkom i da se nikada više neće vratiti, ili završiti pod točkovima automobila; pored toga, sprečavaju se teritorijalne borbe sa drugim mačorima, odnosno agresivnost, kao i teritorijalno markiranje urinom.  

Kastracija mačora – cena:

Cena za ovu hiruršku intervenciju je u proseku 35 do 40 evra.
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od ordinacija gde mozete naci ponudu za KASTRACIJU MACORA

Kastracija mačora :

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na KASTRACIJU MACORA

Kastracija zdravog udomljenog mačka

popust 33%

Kastracija zdravog udomljenog mačka

Kastracija zdravog udomljenog mačka - 2.000 din! Veterinarska ambulanta Palvet...Pročitajte više

Cena kupona: 3.000din./2.000din.

Firma: Veterinarska ambulanta Palvet
Bulevar JNA 34, Jajinci,

21d:16h:59m

Kastracija mačora

popust 50%

Kastracija mačora

Kastracija mačora po ceni od 1.999 din samo u Vetvizija veterinarskoj ambulanti!...Pročitajte više

Cena kupona: 4.000din./1.999din.

Firma: Vetvizija veterinarska ambulanta
Vitanovačka 44,

07d:16h:59m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Kastracija mačora
Napišite komentar:
Lea Stankovic

Utorak, 09.05.2017. 10:08

U svakom slucaju mora ona da se debelo plati.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:42

Sigurno je samo to da ona moze da se uradi bez nekih vecih problema.

Simona Vucinic

Utorak, 11.04.2017. 01:51

Kako god da okrenete, ona mora da dosta kosta. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

Todor Markovic

Ponedeljak, 27.03.2017. 01:52

pre svega, kasracija macaora i nije bas toliko jeftina.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:10

Ovo po meni nije nesto narocito humano.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:33

Moje licno misljenje je da kada vec zelite da kastrirate macore da gledate da to uradi sto je pre moguce kako posle ne bi bilo kasno.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 08:15

Katracija macora je u svakom slucaju za mnoge vlasnike idealno resenje. Sve drugo je daleko manje vazno.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:01

Ovo je ipak posebna vrsta kastracije. Ako se ba sa nju odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 02:46

Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:31

Ako mene pitate, po ovoj problematici najbolj je da pustite macora prvo malo da se izduva pa da tek onda mu to uradite.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 10:13

Po pitanju kvalitetne kastracije macora, samo treba da posetite veterinarsku ambulantu Sapavet i bas se na tom mestu uverite sta je kvalitet.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:22

Ukoliko planirate kvlaitetno da kastrirate macora, ono sto treba pre vseg ada uradite je da izaberet pravi period za to. Takodje, to biste trebalid a uradite u ordinaciji Savic.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 12:37

Definitivno ni jednom macoru nije toliko lako oduzeti muskost. Pre svega su tu u igri emotivni razlozi, pogotovo ukoliko su vlasnici istovremeno i osobe muskog pola.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 07:01

Ukoliko imate macora koji ima snazan nagon za parenjem i vec je po komsiluku pravio ''probleme'' onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da se posavetujete sa nekim veterinarom i da ga na vreme kastrirate.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 10:33

Cena koju je potrebno platiti za kastraciju macora u veterinarskim ambulantama sirom Beograda, zavisi od slucaja do slucaja. U proseku se cena za ovu hirursku intervenicju krece oko 50 eura.