Kamini su sastvani deo svake fantazije o idealnom planinskom domu. Ako zamišljamo zimsku idilu, onda bi to bila neka brvnarica duboko u šumi, dok je okolo sve zavejano, a unutra, pucketa vatra iz toplog kamina.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju KAMINE

Beograd

Kamini na pelet i briket ELEKTIM
Kamini na pelet i briket ELEKTIM
Vojvođanska 342
Surčin Pozovi

Dajte poseban pečat Vašoj dnevnoj sobi, izaberite kamine na pelet i briket ELEKTIM. Sva grejna tela iz naše ponude uvoze se iz Italije i imaju mogućnost daljinskog upravljanja, tako da možete precizno da odredite vreme paljenja i temperaturu....
Pročitaj više

Rasadnik četinara Tores
Rasadnik četinara Tores
Vojvode Stepe 357
Voždovac Pozovi

Izložbeni prostor rasadnika Torro nalazi se na Voždovcu. Tamo možete pogledati gotove vrste različitih četinara. Takođem bave se dekoracijom dvorišta i vrtova izgradnjom fontana i kamina od prirodnog kamena....
Pročitaj više

Kamini su sastvani deo svake fantazije o idealnom planinskom domu. Ako zamišljamo zimsku idilu, onda bi to bila neka brvnarica duboko u šumi, dok je okolo sve zavejano, a unutra, pucketa vatra iz toplog kamina.

Kamin

Kamin je nešto što bi svako poželeo da ima u svom domu, zbog toga što ne postoji lepše uživanje od ispijanja kuvanog vina dok vas miluje prijatna toplina.

Kamini na drva

Reč je o kaminima na čvrsta goriva, gde prednja vrata imaju staklo otporno na temperature do 800 stepeni. Ložište je izrađeno od kotlovskog lima, dok je rešetka za loženje napravljena od livenog gvožđa. Vazduh za sagorevanje se dovodi na dva načina.

Električni kamini

Električni kamini su veoma praktični i vizuelno lepo izgledaju. Primera radi, možete da podešavate efekat plamena, a takođe, ovi kamini mogu da se zakače na zid. Poseduju daljinsku kontrolu, sigurno isključivanje...

Modeli kamina

Postoji više vrsta kamina i vi ćete se opredeliti za takav model koji najviše odgovara ostatku enterijera vašeg domaćinstva.

Spomenimo moderne kamine, koji su idealni za savremeno uređene prostore.

Druga varijanta su rustični kamini, koji su prikladni za kuće, vikendice i stanove u etno ili retro stilu.

Klasični kamini su možda najzastupljeniji, iz razloga što se lako uklapaju u svaki ambijent, zahvaljujući pre svega svom dizajnu.

Otvoreni kamini

Otvoreni kamini su verovatno najromantičniji, jer imate pravi osećaj topline vatre koja veselo pucketa ispred vas. Ovakvi modeli su u stvari nastali usavršavanjem nekadašnjeg ognjišta, koje se nekada se nalazilo u sredini prostorije, a sada je smešteno uza zid.

Kod ovih modela je odvođenje dima potpuno, tako da o tome ne morate da brinete.

Ugradni kamini

Ugradni kamini mogu biti izrađeni od livenih i limenih pozicija, a samo ložište je obloženo šamotnim pločama koje su zamenljive. Njihova uloga je da akumuliraju toplotu i da povećavaju temperaturu sagorevanja.

Na donjem delu vrata ložišta se nalazi regulator vazduha, što sve omogućava izbor toga koliko će vam vatra biti jaka. Za rukovanje vratima ložišta postoji poseban ključ.

Ložište za kamine na pelet

Pelet je u današnje vreme postao gorivo budućnosti, pre svega zato što je to ekološki prihvatljiv način grejanja. Pri tome je najvažnije da se uštedom energije štedi novac, stvara se odličan ugođaj i dobra atmosfera.

Kaminska ložišta na pelete su zgodna za ugradnju u već postojeće kamine.

Ugradnja kamina

Kada ugrađujete kamin, možete da zaželite da to bude prema vašim željama i potrebama, pa se firme koje rade taj posao mogu pohvaliti da nikada nisu ugradili dva identična kamina.

Ako ste u dilemi da li bi trebalo da se odlučite za to da imate kamin u svom domu, onda se setite raznih scena iz filmova i literature, na primer: majka čita pisma svoje dece pored kamina, stara baka priča bajke svojim unucima, na Badnje veče cela porodica se okuplja pored vatre, u hladnoj zimskoj noći pored kamina uživaju strastveni ljubavnici...

Dodatna oprema za kamine

Za kamine su potrebne dimne cevi, obloge za kamine, dekorativni okvir, postolje... Možete da nabavite i kolica za drva sa policama ili bez njih...

Cena izrade kamina:

Cene izrade kamina se kreću od minimalno 800 evra pa naviše, što zavisi od vrste ložišta, kao i od materijala kojim se radi ukrasna obloga, te od vrste obrade (na primer – mermer)... Na cenu utiče i transport i sl. Takođe, najveći broj kamina biva izrađen i ugrađen po ceni od 1200 do 2000 evra, mada ima i primera gde je taj posao koštao i preko 3000 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Zeljana Jeremic
    27.07.2018 09:00

    Kamini danas imaju siroku upotrebu. Pre svega jer su dobro grejno telo a posle toga jer estetski jako lepo izgledaju u prostoru u kojem se postave. U firmi Termonovitet mozete da kupite najbolje kamine u gradu po veoma povoljnim cenama.