Kamenorezačke radnje Orlovača

Kamenorezačke radnje Orlovača

 

Kamenorezačke radnje Orlovača nalaze se u neposrednoj blizini jednog od naših najvećih groblja. Zato su kamenorezačke radnje Orlovača najefikasniji izbor, kada je ugovaranje izrade nadgrobnih spomenika u pitanju.

Iako je jedna od glavnih aktivnosti kamenorezačkih radnji Orlovača izrada nadgrobnih spomenika po meri klijenta i od materijala po njegovom izboru, kamenorezačke usluge se bave i drugim vrstama obrade kamena i izrade elemenata od kamena, mermera, granita i prirodnog kamena.

Kamen ima široku primenu u uređenju enterijera, baš zbog svojih osobina. Kamen je izuzetno stabilan materijal trpi sva oštećenja, vremenske uslove i temperature.

Kada je uređenje enetrijera u pitanju od kamenih delova prvenstveno se rade kuhinje (mermer i granit), zatim stepenice, poločavanje kamina prirodnim kamenom, dekoracija zidova, i drugih elemenata u prostoru, kao i u uređenju dvorišta.

Ipak kamenorazačke radnje Orlovača budući da su u neposrednoj blizini groblja, najviše prihoda ostvaruju od izrade nadgrobnih spomenika. Nadgrobni spomenici mogu biti u različitim oblicima i od razliitog materijala, mermera, kamena granita. U zavisnosti od želje klijenta, kamenorezačke radnje Orlovača nude i druge usluge koje su usko povezane sa izradom i postavljanjem nadgrobnih spomenika, a to su uređenje grobnog mesta, postavljanje obeležja, klesanje slova i brojeva na spomeniku, pozlata, izrada slika na spomeniku i drugih detalja.

Takođe u većini kamenorezačkih radnji Orlovača u ponudi su i elemeti od mesinga koji su uglavnom prateći program pored spomenika. Spomenici se mogu pogledati u katalogu kamenorezačkih radnji Orlovača, a za sve detaljnije informacije možete se obratiti upravo ovim radnjama.

Trebalo bi da znate da je izrada nadgrobnog spomenika delikatan i dug proces, zat je potrebno planirati izradu ranije.

Kamenorezačke radnje bave se obradom kamena i drugih prirodnih materijala a njihovom kombinacijom mogu se dobiti zanimljivi elementi u dekorisanju prostora ali i nesvakidašnji nadgrobni spomenici, koji iako se prave tužnim povodom mogu i te kako izgledati otmeno i drugačije kao uspomena na dragu osobu.