Kajmak je jedan od srpskih brendova, tako da ne čudi što je rado viđen gost na mnogim trpezama i da ljudi uživaju u aromi i ukusu ovog mlečnog proizvoda.

Pročitaj više

Izaberite neku od prodavnica koje u svojoj ponudi imaju KAJMAK

Beograd

SB Babić Zlatiborsko užički delikatesi
SB Babić Zlatiborsko užički delikatesi
Vojvode Stepe 94b
Voždovac Pozovi

Užičko zlatiborski delikatesi nalaze se na Voždovcu. Najukusniji autentični zlatiborski i užički specijaliteti sada su dostupni i u Beogradu....
Pročitaj više

Kajsija Radionica sira
Kajsija Radionica sira
Pozovi

Radionica sira Kajsija proizvodi unikatne sezonske sireve, sa malinama, suvim grožđem, i slane sireve sa bosiljkom....
Pročitaj više

Kajmak je jedan od srpskih brendova, tako da ne čudi što je rado viđen gost na mnogim trpezama i da ljudi uživaju u aromi i ukusu ovog mlečnog proizvoda.

Kajmak namaz

Kajmak namaz je veoma praktičan kada pravimo sendviče i kada treba da spremimo, na primer, užinu za decu u školi. Ukusan i blag, prijaće svima.

Mladi kajmak

Mladi kajmak se jede odmah nakon što se napravi i to je u trajanju od nedelju do dve dana. Kajmak se proizvodi u raznim domaćinstvima širom Srbije, i uglavnom je različitog kvaliteta, odnosno, ukusa, arome...

Domaći kajmak

Kajmak se pravi od kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka. Na primer, kajmak koji se napravi od kravljeg mleka će najduže ostati svež.

Kajmak kako se pravi?

Da bi se pravio kajmak potrebno je da se ima punomasno mleko, a procenat masti bi trebalo da bude preko 3,6%. Uvek je idealno da to bude tek pomuženo mleko, znači najsvežije moguće, ali se kajmak isto tako može spraviti i od mleka koje se pazari u prodavnici.

Da bi se dobio dobar kajmak, veoma je važna termperatura mleka na kojoj se mleko kuva. To bi značilo da se mleko zagreva do pred ključanje na temperaturi od 94 stepena Celzijusovih, i dok se tako kuva, mleko bi trebalo mešati kutlačom ili sipaćom kašikom. Mleko se zahvata kašikom i sa visine od 20 cm se ponovo vraća u šerpu.

Opisani postupak traje oko sat do dva vremena, a nakon toga sledi veoma sporo hlađenje. Kada je mleko ukajmačeno, ono treba da stoji na temperaturi do 40 stepeni, i to oko pet do šest sati, pa zatim sledi branje. Posudu sa naslaganim kajmakom trebalo bi držati na hladnom mestu.

Krem kajmak

Krem kajmak je izuzetno punog ukusa, ali bi ipak trebalo da izbegavaju ljudi koji pate od povišenog holesterela ili su na nekoj dijeti. Svi ostali, mogu slobodno da uživaju u čarima ukusa krem kajmaka.

Kajmak laktoza

Laktoza je intolerancija koju poseduje veliki broj ljudi, tako da je najbolje izabrati proizvode koji u sebi ne sadrže taj sastojak. Na kupovnom kajmaku je jasno naznačeno da proizvod nema laktozu u sebi.

Kajmak prodaja

Firme koje se bave prodajom kajmaka se nalaze oglašene na stranici koju upravo čitate, tako da se možete bliže informisati i preko njihovih prezentacija na našem portalu, ali i preko zvaničnih web sajtova. Tu su naznačene i cene, i sve što bi vas, kao kupca, moglo da zanima.

Kajmak cena

Cene za kajmak zavise od proizvođača, tako da mogu da budu više i niže od neke prosečne cene od 600 dinara za kilogram, tako da je najbolje da se raspitate tamo gde želite da pazarite ovaj tradicionalni srpski mlečni proizvod.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst