O nama - MARUKOSHI – PRVA JAPANSKA KAFANA


MARUKOSHI je prva japanska kafana u Beogradu otvorena 2015. godine po ugledu na tradicionalne srpske kafane koje karakteriše izvrsna ponuda hrane i pića, po pristupačnim cenama. Inspirisan tom idejom vlasnik kafane japanac Ryo Koshikawa je želeo da stvori mesto na kome će stanovnici Beograda i njegovi gosti, moći da uživaju u autentičnim specijalitetima i pićima iz Japana.

Enterijer kafane predstavlja kombinaciju tradicionalnog i modernog japanskog stila. Interesantno uređen prostor upotpunjuju pažljivo ukomponovani detalji koji doprinose stvaranju prijatne, opuštene atmosfere: nameštaj izrađen od drvenih paleta, dekoracija u vidu malog japanskog drveća, kao i jedinstveno oslikani zidovi različitim motivima iz Japana.

Prva japanska kafana u Beogradu MARUKOSHI osnovana je sa ciljem da pokaže svu raznovrsnost i veličanstvenost japanske kuhinje koja je mnogo više od sušija koji se nekako izdvojio kao najpopularniji. Kombinacijom poznatih začina na jedan potpuno nov i jednostavan način, naši kuvari se trude da Vam predstave autentičnu domaću hranu u kojoj uživaju svi Japanci.

Raznovrstan meni obuhvata veliki izbor jela tradicionalne japanske kuhinje. Ramen, udon, gyoze, donburi, katsu, japanski kari... Želimo da naglasimo da sve sami spremamo od uvek svežih namirnica koje dobijamo svakodnevno. Novina u našoj ponudi je i tradicionalni japanski doručak koji se služi u periodu od 09-12h.

Kafana MARUKOSHI je jedna od retkih u gradu gde možete probati ramen koji se pravi sa domaćim testeninama, kao i gyoze – meke, a opet hrskave. U našoj ponudi očekuje Vas i udon testenina, u kombinaciji sa junetinom, svinjetinom, piletinom, škampima, povrćem, kao i u vegetarijanskoj varijanti.

Za sve ljubitelje pirinča, naša preporuka je jedinstveni Donburi pirinač preliven lukom, jajima i mesom po Vašem izboru: piletina, junetina ili pohovane svinjske šnicle u prezlama. I sve to uz dodatak umami dashi sosa. Naša ponuda jela svakako ne bi bila kompletna, bez popularnog japanskog karija sa blagom, ali uzbudljivom mešavinom ukusa.

Najslađe smo ostavili za kraj, a to su fantastični japanski deserti koji se sastoje od poznatih azijskih sastojaka, kao što su: slatka pasta od crvenog azuki pasulja (anko), zelenog čaja u prahu (matcha), mrvice soje, banane... Za kompletno uživanje, u ponudi restorana MARUKOSHI očekuju Vas japanska piva – Asahi Kirin i Sapporo, japanski viski, sake, vina, veliki izbor čajeva, kao i piva malih domaćih pivara – Kabinet i Dorćol.

U prvoj japanskoj kafani MARUKOSHI možete organizovati i manje proslave, porodične ručkove, korporativne događaje i sl. Prostor je pet friendly, tako da nas možete posetiti i sa Vašim ljubimcem. Takođe, vršimo dostavu japanske hrane u Vaš dom ili kancelariju.

Kompletan cenovnik za restoran MARUKOSHI možete pogledati OVDE >>

Radno vreme:
utorak – četvrtak i nedelja od 09-00h
petak i subota od 09-01h
ponedeljak neradni dan

Dostava: utorak – nedelja od 12-22h

MARUKOSHI – prva japanska kafana, Kapetan Mišina 37, Stari grad, Beograd

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Ugostiteljstvo Kafane
Osnovni proizvodi/usluge za firmu MARUKOSHI-prva japanska kafana
  • MARUKOSHI,
  • MARUKOSHI kafana,
  • MARUKOSHI prva japanska kafana,
  • MARUKOSHI Beograd,
  • japanska kafana u Beogradu,
  • MARUKOSHI japanska kafana Stari grad,
  • MARUKOSHI japanska kafana radno vreme