Izrada bazena je jako vazna za statusni simbol. Bićete glavni u kraju, ako imate modernu kuću sa lepo izrađenim bazenom ispred nje. Osim što bazen služi za relaksaciju i opuštanje, biće veoma prikladan za večernje i noćne provode, uz veselo društvo, letnje koktele, dobru muziku i sve tako do zore, na opšte (ne)oduševljenje komšiluka. Možda bi se i komšiluk radije priključio, nego što gunđa, ali nije pozvan kod vas, a još nije izradio svoj bazen.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje rade IZRADU BAZENA

Beograd

TermoPool oprema za bazene i centralno grejanje
TermoPool oprema za bazene i centralno grejanje
Smederevski put 29a
Zvezdara
Beograd Pozovi

Bilo da želite da uživate u toplini Vašeg doma ili kupanju u sopstvenom bazenu, TermoPool oprema je pravi izbor za Vas. U saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima, nudimo širok asortiman proizvoda, uz najbolji odnos cene i kvaliteta...
Pročitaj više

5.0 | 5 ocena
Aqua Mramor bazeni i fontane
Aqua Mramor bazeni i fontane
Ljermontova 19
Voždovac
Beograd Pozovi

Projektovanje, izvođenje radova, ugradnja bazenske opreme, održavanje i hemijski tretman vode; projektovanje i izvođenje fontana....
Pročitaj više

4.7 | 10 ocena
Crystal Pool - izgradnja i odrzavanje bazena, opreme za bazene i spa centre
Crystal Pool - izgradnja i odrzavanje bazena, opreme za bazene i spa centre
Miska Jovanovica 6v, Beograd
Voždovac
Beograd Pozovi

Crystal Pool firma je specijalizovana za projektovanje, izgradnju, montažu, rekonstukciju, servisiranje i održavanje bazena i bazenske tehnike, veleprodaju, maloprodaju i usluge konsaltinga. ...
Pročitaj više

4.8 | 5 ocena
Hidronova Plus
Hidronova Plus
Pančevački put 148
Beograd Pozovi

Preduzeće Hidronova Plus skoro dve decenije samostalno se bavi projektovanjem i izgradnjom bazena, sauna, hidromasažnih kada, wellness i spa centara, po sistemu “ključ u ruke”. Pored opreme za bazene, u našoj ponudi nalaze se proizvodi za p...
Pročitaj više

4.0 | 6 ocena

Izrada bazena je jako vazna za statusni simbol. Bićete glavni u kraju, ako imate modernu kuću sa lepo izrađenim bazenom ispred nje. Osim što bazen služi za relaksaciju i opuštanje, biće veoma prikladan za večernje i noćne provode, uz veselo društvo, letnje koktele, dobru muziku i sve tako do zore, na opšte (ne)oduševljenje komšiluka. Možda bi se i komšiluk radije priključio, nego što gunđa, ali nije pozvan kod vas, a još nije izradio svoj bazen.

Odluka da izradite bazen, uvek je prava, a mi ćemo vam u daljem tekstu dati neke smernice kako bi to trebalo da izgleda.

Kako se izrađuju bazeni?

Recimo da želite izradu armirano-betonskog bazena. Veoma dobra stvar ovde je to što imate praktično neograničene mogućnosti kad je u pitanju oblik i dubina bazena. Ipak, potrebno je naglasiti, da svako odstupanje od klasičnog praougaonog oblika znači i nešto veću cenu, ali složićemo se svi, da je izrada bazena nešto što se radi jednom u dugom nizu godina, pa je normalno da te svoje specijalne želje i doplatimo.

Kod betonskih bazena, nije dozvoljena pojava ni najmanje pukotine. U bazen se ugrađuje hidrobeton, koji mora biti mikser beton određene marke sa dodatkom aditiva za vodonepropusnost. 

Potrebno je voditi računa, da kod ovakvih bazena, zidovi ne smeju biti tanji od 20 centimetara, dok prilikom ugradnje beton treba stalno vibrirati kako se ne bi stvorile ni najmanje šupljine.

Izrada bazena – iskustva

Iskustvo nam govori da je betoniranje poda i zidova bazena najbolje obaviti odjednom. Međutim, ponekad to nije moguće tako uraditi iz određenih razloga. U tim situacijama, dozvoljeno je livenje osnove i zidova bazena u razmaku od nekoliko dana. Tada je potrebno ugraditi dilatacionu traku, jednim delom u osnovu, a drugim delom u zid bazena. 

Pre nego što se nastavi sa betoniranjem, osnovnu ploču trebalo bi premazati specijalnim premazom za nastavak betoniranja. To će obezbediti potpuno prijanjanje svežeg betona na stariji beton. 

Kada se dođe do faze betoniranja, sa velikom tačnošću treba ugraditi sve elemente u beton, koji će svojim specijalnim oblikom i pažljivim vibriranjem osigurati vodonepropusnost a pored toga i montažu sve potrebne hidrotehničke opreme.

Nakon perioda takozvanog „zrenja“ betona, i njegovog vezivanja, skida se oplata i pristupa se hidroizolaciji bazena. Kada se hidroizolacija osuši, mora se uraditi proba na vodonepropusnost. Pošto je to u redu, radi se oblaganje bazena, a to se čini uz pomoć mozaik pločica, farbanjem, folijom...

Klasična gradnja bazena je sa skimerima, a ukoliko želite prelivni bazen, to može poskupeti ceo projekat za oko 30 posto. Ipak, ako gradite mali bazen, najčešće se tehnika gradnje prelivnog bazena i ne koristi, pošto to izradu znatno poskupljuje, a pored toga potreban je znatno veći prostor zbog izgradnje kompenzacionog bazena, a sve to zajedno produžava rokove koji su potrebni za završetak radova.

Kada se izrađuje bazen, najvažniji kriterijumi su čistoća, kvalitet i bistrina tretirane bazenske vode. Vaš budući bazen može biti izuzetno atraktivan ako se izradi sa hidromasažnim delom. 

Izrada bazena – cena:

Cena izrade bazena zavisi od njegovih dimenzija ali i od toga da li je bazen skimerski ili prelivni. U tom smislu, cene se kreću od 2928 do 6200 evra. Za hidroizolaciju, potrebno je izdvojiti od 580 do 1350 evra, za stakleni mozaik, od 725 do 1650 evra, dok za montažu opreme treba platiti od 850 do 1800 evra. Postavljanje hidroizolacije i mozaika, kreće se od 470 do 1040 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Andriajana Simic
  17.07.2018 09:33

  Kada je izrada bazena u pitanju to treba poveriti pravim profesionalcima i ljudima koji imaju veliko iskustvo u tone. Firma Aqua Mramor pruza uslugu izrade bazna svih vrsta i dimenzija. Cene zavise od onoga sto vi zelite da vam naprave.

  Marta Dencevic
  10.05.2017 01:28

  Cene svakako nisu ni malo jeftine.

  Janko Zivanovic
  26.04.2017 06:54

  Koliko samo mogu da vidim, svaka izrada bazena treba da se dosta plati kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Ljubinka Sreckovic
  13.04.2017 07:11

  Po pravilu je ona nesto sto treba kako pre tako i kasnije da se plati. Sve drugo je onda po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Petar Jankovic
  29.03.2017 10:27

  Po meni svaka ozbiljna izrada bazena mora i ozbiljno da se plati. To jednostavno samo tako moze da funkcionise.

  Nikolina Pantelic
  14.03.2017 09:07

  Sto se ovih bazena tice, naravno da je pre ili kasnije kvalitet veoma vazan.

  Ivan Stojanovic
  22.02.2017 02:26

  Na prvom mestu je veoma vazno da kada vec odlcuite da izradite bazen da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je veoma vazno.

  Jana Stankovic
  06.02.2017 01:40

  Samo je veoma vazno da kod izrade bazena unapred znate sta je to sto zelite. Sve drugo nakon toga je manje vazno

  Marko Petrovic
  26.01.2017 06:55

  Koliko mi se samo cini, izrada bazena nije ni malo jeftin posao. Ukoliko se za njeg aopredelite sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

  Biljana Brankovic
  09.01.2017 11:17

  Ovo je definitivno samo za one ljude koji imaju dovoljno novca da ih urade.

  Dusan Markovic
  30.08.2016 06:59

  Ukoliko su vam potrebni kalitetni bazeni u kojima istovremeno mozete i da uzivate, onda je svakako najbolje da posetite masazne bazene Marconio i licno se uverite u kvalitet.