Na pomolu je određena svečanost, pa će za pravo veselje biti neophodan šator. Iznajmljivanje šatora je najbolje resenje. Bilo da je u pitanju malo porodično okupljanje, poput proslave rođendana, ili je to veliki gradski događaj, neka svirka, recimo – šator će biti pravo rešenje kada je prostor u pitanju.

 

 

I u svim ostalim situacijama iznajmljivanje šatora nalazi svoju ulogu, na primer: nezaobilazne svadbe pod šatorom, priredbe, krštenja, razni skupovi, kompanijske proslave, kulturni događaji, zabavno-muzičke ili sportske manifestacije...

Vrste šatora za iznajmljivanje

Kao što vidimo iz uvoda teksta, šatori se koriste u raznim prilikama, pa razlikujemo:

- sajamske šatore;

- magacinske šatore;

- skladišne šatore.

Posebno su popularni tako zvani beli šatori, koji su veoma ekskluzivnog izgleda i mogu se koristiti u svim svečanim prilikama.

Postavljanje šatora

Nemojte se brinuti, jer šator nećete postavljati sami. Sve je uključeno u cenu rentiranja. Firme koje se profesionalno bave iznajmljivanjem šatora poseduju hiljade kvadratnih metara šatorske površine, koje se međusobno mogu kombinovati, tako se i postižu različite veličine koje su vama potrebne. 

Dakle, šatori mogu biti raznih dimenzija i oblika, estetski lepo uređeni. 

Od čega su izrađeni šatori?

Oni mogu biti spravljeni od aluminijumske konstrukcije, što će reći da su lagani, a pokriveni su nezapaljivom PVC pokrivkom. Njih je moguće postaviti na sve podloge, dok pri tome sistem postavljanja sa tegovima ne oštećuje samu podlogu na kojoj će biti montiran šator. 

Izolacija šatora

Veoma važna činjenica je da šator možete koristiti i na minus 20 kao i na plus 40 stepeni. Razlog tome je što se može, po želji, ugraditi grejanje ili klimatizacija. Svim vašim gostima biće prijatno i osećaće se lepo, kao da su u hotelu sa pet zvezdica. S tim što je u šatoru provod bolji i veseliji.

Šalu na stranu, moguće je postaviti duple slojeve zidova šatora, što dodatno pojačava izolaciju, a unutrašnjost šatora može podržati grejna tela kao i hlađenje na visokim letnjim temperaturama. 

Kako se koriste šatori?

Kada se šatori iznajmljuju, to je obično privremeno, ali se oni mogu koristiti i kao stalni objekti. Veoma velika prednost, kao i bitna karakteristika jeste mobilnost šatora, te njihova brza postavka ali i demontaža. 

Prateća oprema uz iznajmljivanje šatora

Sada, kada smo videli da možete imati šator bilo koje dimenzije, elegantan i luksuzan šator bele boje i to sa grejanjem ili hlađenjem, lak za postavljanje, važno je znati da kod istih firmi koje se bave rentiranjem šatora, možete obezbediti i prateću opremu. 

Dakle, šta je to prateća oprema? To su naravno, stolovi, stolice, pivske klupe i stolovi, zatim barski stolovi, okrugli stolovi... 

Ukoliko su vam potrebni, tu su i profesionalni šankovi za potrebe koncerata i priredbi, zatim toplotni topovi i pečurke za grejanje, kao i kompletan pribor za jelo, koji je veoma visokog kvaliteta.

Sve što smo naveli od prateće opreme, može se iznajmiti.

Od čega zavisi cena iznajmljivanja šatora?

Sve što smo naveli je lepo, i vama je možda potreban šator, jer imate u planu određenu proslavu, ali vas kopka jedno pitanje, a to je – kolika je cena iznajmljivanja šatora, kao i šta je sve uključeno u nju?

 

 

Objasnićemo u najkraćem, dakle, cena će najpre zavisiti od broja mesta koji vam je potreban. Shodno tome, od toga zavisi i veličina šatora. 

Šta je uračunato u cenu iznajmljivanja šatora?

U cenu je uračunato montiranje i demontaža šatora, i prateća oprema, kao što smo naveli u prethodnom delu teksta – klupe, stolovi, zatim rasveta, kao i plastično posuđe i naravno metalne kašike, viljuške, noževi i sl.

Šta se dodatno plaća kod rentiranja šatora?

Cena obično obuhvata period od tri dana, naravno, šator možete zadržati i duže, ali će se onda svaki dan dodatno naplaćivati.

Prevoz šatora

Ovaj deo priče o šatorima, je stvar dogovora između vas i firme koju ste odabrali da vam rentira šator. Dakle, prevoz može biti u vašoj režiji, ili ga može organizovati preduzeće sa kojim sarađujete. 

Prevoz šatora podrazumeva dolazak po šator, njegovo odvoženje do mesta montiranja, i vraćanje šatora na mesto preuzimanja. 

Kako se vrši plaćanje šatora?

Bitno je istaći, da je šator potrebno rezervisati, jer se tačno zna kada će određena svečanost biti održana. Dakle, dobra poslovna praksa nalaže da se 20% plati na dan rezervacije, a preostalih 80% i možda mogući dodatni troškovi, platiće se onoga dana kada se izvrši montaža šatora.

Kao što smo naveli u tekstu, šator se obično rentira na tri dana, pa pretpostavljamo da je tri dana slavlja za svaku svečanost, više nego dovoljno!

Iznajmljivanje šatora – cena:

Cene se kreću u rasponu od 110 evra za broj mesta od 50, preko 230 evra, za 150 mesta, kao i 270 evra za 200 mesta i dimenzije šatora od 24 m x 5,5 metara. 

Naravno, svaki broj mesta je moguć, pa se za detaljne i tačne informacije, obratite firmama u padajućem meniju.

*Cene su prikazaene orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme za rentiranje šatora ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Iznajmljivanje šatora
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

07.09.2018
Zeljana Jeremic

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno iznajmljivanje satora, onda bar oko toga ne treba da se nista brinete vec je najbolje da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem i proverenim mesto.

06.09.2017
Lea Stankovic

Kako god da okrenete iznajmljivanje satora je nesto sto je svima potrebno u odredjenom trenutku. Meni se jedino ne svidja to sto licno smatram da ovo i nije preterano tezak posao da se sa njim radi.

05.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Po pravilu, svako iznajmljivanje satora je nesto sto je u Beogradu zaista i vise nego skupo.

21.04.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju svako iznajmljivanje satora treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

07.04.2017
Todor Markovic

Sto se satora tice, sigurno je kvalitet nesto do cega cete pre ili kasnije sigurno doci.

22.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju je ovo nesto sto i nije bas toliko jeftino.

03.03.2017
Janko Zivanovic

Sto se satora tice, sva je sreca da oni mogu da se iznajme po relativno povoljnim cenama.

14.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, iznajmljivanje satora je nesto sto u svakom slucaju treba da se debelo plati. To ipak drugacije ne moze da funkcionise.

18.01.2017
Petar Jankovic

Ne znam samo sta su ljudi zamislili sa cenama ali je za mene iznajmljivanje satora uvek bilo nekako skupo.

10.02.2017 09:12
Suzana Bursac

Mi smo šator iznajmljivali kod firme Event

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo je bas posato u danasnje vreme koliko mogu da vidim jedan veoma unosan posao.

12.12.2016
Ivan Stojanovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno iznajmljivanje satora, onda bar oko toga ne treba da se nista brinete vec je najbolje da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim licem i proverenim mesto.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju iznajmljivanja saotra, samo treba da posetite agenciju Kreativni gradski centar i onda sam samim tim potpuno sigurna da nemate sta oko toga vise da se pokajete.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju iznajmljivanja satora sam siguran da u svakom slucaju treba da posetite kreativni gradksi centar.

15.09.2016
Marko Petrovic

Iznajmljivanje satora sve vise postaje jedan unosan biznis. Pri tome, to vise nisu satori koji su se nekada koristili vec su sada popirlicno moderni.

12.08.2016
Dusan Markovic

Skoro sam cuo da je iznajmljivanje onog velikog belog satora za svadbe skoro 5000 eura, Ne znam koliko je to istina. Ukoliko jeste istina zaista se onda pitam kome se to isplati. Pretpostavljam da to odgovara ljudima na selu koji planiraju da napreve svadbu za 1000 ljudi.

12.07.2016
Marta Dencevic

Na ovom mestu ne govorimo o satorima kakvi su nekada postojali, bar se meni tako cini. Ovo su sada oni moderni satori (kao u amarickim filmovima). Mogu se po veoma povoljnoj ceni iznajmiti u radnji koja se zove Different Event koja se nalazi u Rakovici.