Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Iznajmljivanje prikolica
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iznajmljivanje prikolica

Ukoliko postoji potreba da prevezete određeni teret sa jednog mesta na drugo, tada je vaša najbolja odluka da iznajmite prikolicu.

iznajmljivanje prikolica

 

U drugom slučaju, morali biste da angažujete firmu koja se tim poslom profesionalno bavi (agencije za prevoz robe), ali bi vas to tada koštalo mnogo više, nego da robu prevezete u sopstvenoj režiji, uz pomoć prikolice koju ste iznajmili.

Iznajmljivanje prikolice za prevoz tereta

Teret može da bude različite težine, dimenzija i slično, tako da u skladu sa tim birate i prikolicu određenih karakteristika – potrebne nosivosti i specijalne namene.

Važno je istaći da su prikolice u besprekornom stanju, stabilne i očuvane, i sasvim su sigurne za bilo kakav transport. Kada je reč o izradi, one su sačinjene od aluminijuma i pocinkovanog lima, dok je pod izrađen od neklizajuće vodootporne iverice.

Ipak, potrebno je znati da bi trebalo da ispunjavate određene uslove kako biste mogli da iznajmite prikolicu za prevoz tereta. Naime, radi se o tome da imate vozilo koje je opremljeno vučnom kukom, kao i da poseduje priključak za saobraćajnu signalizaciju prikolice.

Postoje i rokovi u kojima se iznajmljuju prikolice, i to je najmanje dvadeset i četiri časa, a ukoliko vam je potrebno iznajmljivanje na duži rok, tada se možete dogovoriti i oko određenih pogodnosti, to jest, popusta na cenu.

Iznajmljivanje prikolica za prevoz automobila

Ovde je reč o takozvanim šlep prikolicama, i one mogu biti različite nosivosti, na primer, korisna nosivost je 2500 kg, a maksikmalna dozvoljena masa 2800 kilograma. Može posedovati dve osovine, vešanje je fabričko; dužina u ovom primeru, je četiri i po metara, dok je širina dva metara i deset centimetara.

Uz prikolicu se dobijaju i homologovane gurtne, kao i sve što je neophodno da biste bezbedno prevezli automobil.

Iznajmljivanje duplih prikolica za dva auta

Zamislimo situaciju da imate dva havarisana, neispravna ili neregistrovana automobila. Ili, možda želite da iz neke druge države dovezete u Srbiju dva auta. U svim tim slučajevima, biće vam potrebna dupla prikolica za dva vozila.

Druga varijanta je da skupo platite šlep službu, tako da je prevoz u vašoj režiji daleko povoljnije rešenje. U pitanju su prikolice koje su atestirane i adaptirane prema visokim standardima koji se tiču bezbednosti. Registrovane su i tehnički besprekorne.

Iznajmljivanje prikolica nosivosti do 750 kg

Kada obavljate iznajmljivanje prikolice, potpisujete ugovor o najmu. U takvom ugovoru su definisani svi uslovi koji su unapred dogovoreni, kao i rok na koji se prikolica iznajmljuje. U njemu su navedeni podaci o vozaču, tehnički podaci o prikolici, kao i podaci o licu (pravnom ili fizičkom), koje vrši plaćanje.

iznajmljivanje prikolica

 

Za upravljanje vozilom na koje je priključena prikolica do 750 kg nosivosti dovoljna je B kategorija.

Iznajmljivanje prikolica nosivosti do 2000 kg

Pri potpisivanju ugovora dobijate ovlašćenje za upraljvanje prikolicom, ali se takođe definiše i vaša odgovornost u roku za koji obavljate iznajmljivanje.

U toku tog roka može doći do nekim izmena, na primer, da se promeni lokacija na kojoj je dogovoreno da se prikolica vrati ili želite da skratite ili da produžite rok iznajmljivanja, i u tim situacijama potrebna je saglasnost obe ugovorne strane.

Iznajmljivanje prikolica nosivosti do 2700 kg

Kod sklapanja ugovora, vozač je dužan da na uvid pokaže ličnu kartu ili pasoš, kao i vozačku dozvolu.

U praksi se događa da je prikolica potrebna u tačno određenom periodu, pa se preporučuje da obavite rezervaciju. Korisno je napomenuti na kraju, da za upravljanje prikolicama koje su veće nosivosti od 750 kg potrebno je da posedujete vozačku dozvolu B i E kategorije.

Prikolice imaju amortizere, kočnice i osovine, homologizovane su za 100 na sat, i poseduju brave za zaključavanje protiv krađe. Imaju kompletno osvetljenje, ručnu i udarnu kočnicu, kao i podupirače točkova.

Iznajmljivanje prikolica – cena:

Primera radi, šlep za jedan automobil, platićete u proseku 20-25 evra na dan, dok za šlep dva auta, potrebno je izdvojiti od 50-60 evra za dan.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

31.10.2018
Mladen Todorovic
Najpovoljnije iznajmljivanje prikolica mozete dobiti u firmi auto prikolice mladen. Imaju veoma kvalitetne prijolice za sve namene razlicitih nosivosti i dimenzija. Sve pohvale i preporuke.
15.09.2017
Biljana Brankovic
Definitivno svako iznajmljivanje prikolica mora jednostavno da dosta kosta. Bez toga se u svakom slucaju kako god da okrenete ne moze. Sve ostalo je koliko samo mogu da vidim gubljenje vremena i nista vise od toga.
19.07.2017
Milana Aleksic
Prosle godine zena , deca i ja odlucimo da odemo do zlatibora na vikend i sve je bilo lepo dok mi nije stao auto a igde slep sluzbe... Pozvao sam tasta i i on je rekao da ce iznajmiti prikolicu i odci . Ja sam u cudu spustio lsusalicu , ali na kraju se sve lepo zavrsilo , sve pohvale za Dragana.