Iznajmljivanje automobila Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Iznajmljivanje automobila
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iznajmljivanje automobila

Ukoliko želite da iznajmite vozilo preko rent a car agencije morate da znate neke od sledećih uslova koji su zajednički za sve agencije.

Minimalna starost vozača je 21 ili 25 godina u zavisnosti od kategorije vozila. Prilikom preuzimanja vozila obavezna je identifikacija, odnosno dati ličnu kartu ili pasoš na uvid. Vozačka dozvola treba da je u posedu najmanje 2 godine. Minimalno korišćenje usluga, odnosno najam vozila je 24 sata (1 dan).

Što se tiče plaćanja i depozita tu se cene razlikuju od agencije do agencije. U najvećem broju slučajeva cena najma zavisi od broja dana koliko će auto biti kod vas, kao i od pređene kilometraže. Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila. U nekim agencijama se plaća isključivo gotovinom (na dan iznajmljivanja vozila po prodajnom kusu), dok je kod nekih agencija plaćanje moguće izvršiti kreditnom karticom (VISA, DINERS, DINA, MASTER card) ili uplatom na račun  za pravna lica.

Depozit je u svim agencijama obavezan za vreme trajanja najma i polaže se unapred putem kreditne kartice ili gotovinski, a visina zavisi od dužine najma i kategorije vozila.

Kada je u pitanju preuzimanje i vraćanje vozila u svim agencijama važe ove stvari:

  • Vreme preuzimanja i vraćanja vozila mora biti isto
  • Obavezno je svojerucno potpisivanje ugovora o iznajmljivanju vozila.
  • Vozilom može upravljati i drugo lice, ukoliko je u ugovoru o najmu naznačeno kao dodatni vozač.
  • Vozilo se izdaje u ispravnom stanju sa svim pripadajucim priborom i dokumentima o vozilu.
  • U ugovoru su naznačena sva ostećenja ako ih vozilo poseduje.

U nekim agencijama tolerišu kašnjenje od najviše sat vremena. Ukoliko želite da preuzmete vozilo na specifičnim lokacijama kao što su aerodrom, hotel, kućna adresa, preduzeće itd., raspitajte se da li se ova usluga dodatno naplaćuje u odabranoj rent a car agenciji. Ukoliko želite da preuzmete auto na jednoj lokaciji, a da ga ostavite na nekoj drugoj ( u okviru grada), poželjno je da se informišete da li agencija obavlja tu vrstu usluge i da li je naplaćuje.

Ne tako prijatne stvari, ali važne za slučaj nezgode su za početak da je policijski zapisnik obavezan za sve vrste osiguranja. Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete/krađe vozila biće naplaćen od klijenta bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik se popunjava i u slučaju kad klijent nije bio prisutan oštećenju vozila (npr. parking), poziva se policija i kontaktira Drive rent a car i obaveštava se o nezgodi, uzimaju se podaci o drugim učesnicima u saobraćaju. Obavezno se popunjava izveštaj o nezgodi prilikom vraćanja vozila,i kratak opis udesa ili štete kako se dogodilo. SCDW je osiguranje gde lice ne učestvuje u šteti bez obzira na uslove i oklonosti koje su dovele do nastanka stete. Ova usluga se dodatno naplaćuje. U slučaju krađe vozila najmoprimac (klijent) je dužan da dostavi ključeve i kompletnu dokumentaciju vozila.

Osnovno osiguranje (CDW) je uključeno u cenu najma vozila. Pokriva 80 % iznosa štete u slučaju krivice lica koje je u tom trenutku upravljalo vozilom i dovelo do nastanka štete. Ukoliko je krivo lice koje je u tom trenutku izazvalo štetu snosi 20 % učešća u naknadi štete.

Ni jedno osiguranje ne pokriva sledeća oštećenja:

  • Oštećenja guma i točkova, felni i donjeg postroja vozila van registrovanog udesa
  • Oštećenja u unutrašnjosti vozila,
  • Slomljeni ili izgubljen ključ,
  • Oštećenja motora usled nedostatka ulja, tankanjem pogrešne vrste goriva,
  • Oštećenja prouzrokovana usled vožnje pod dejstvom alkohola, opojnih droga i ukoliko je vozilo namerno minirano ili zapaljeno.

Ukoliko ste iznajmili vozilo izričito je zabranjeno upravljati vozilom pod uticajem alkohola,lekova i droga. Davati vozilo na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu.

Većina rent a car agencija iznajmljuje vozila kojim možete ići u inostranstvo.

Iznajmljivanje vozila

Kada želite da iznajmite auto, nije zgoreg da obratite pažnju na to da li postoje neka vozila koja su na akciji. Na teritoriji Srbije možete iznajmiti različie kategorije vozila u zavisnosti od vaših potreba. Bilo da tražite gradski auto, nižu klasu, srednja klasa, višu srednja klasa, visoku klasu, luksuznu klasu, minivan,  SUV (džip), oldtajmere, skuter ili imuzinu pozovite neku od agencija.

Iskustva i preporuke posetilaca

31.10.2018
Matija Lukic
Iznajmljivanje automobila nije vise uopste toliko tezak i zahtevan posao. Naravno, u danasnje vreme mozete sve da iznajmite samo ukoliko imate dovoljno para da to sebi priustite.
15.09.2017
Milen Jovanovic
Iznajmljivanje automobila je veoma skupo posebno u Beogradu u danasnje vreme. Tako da je rent a car u Beogradu posebno skup tako da je pre svega namenjen ljudima koji imaju dovoljno novca i para za takve egzibicije.
19.05.2017
Jovana Milinkovic
ovo je svakako za nekog ko za pocetak ima bas onako dubok dzep.
08.05.2017
Filip Milutinovic
U svakom slucaju ono mora da se lepo plati.
24.04.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, nije ipak iznajmljivanje automobila bas toliko jeftino kao sto bi trebalo da bude.
10.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Ako nesto mora malo jace da se plati, onda je to iznajmljivanje automobila.
23.03.2017
Simona Vucinic
Po meni je veoma vazno da se ovo uradi po veoma povoljnim cenama.
10.03.2017
Todor Markovic
Sto se tice ovih automobila, naravno da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
06.03.2017
Marta Dencevic
Kako god da okrente, u svakom slucaju treba da dobro vodite racuna o tome od koga iznajmljujete automobil.
15.02.2017
Janko Zivanovic
Ako vec iznajmljute automobile, onda svakako trebad a vodite strogo racuna o tome od koga to cinite.
01.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Najvaznija stvar je da kada vec iznajmljujete automobil da se dobro informisete o svim pronadjenim manama.
19.01.2017
Petar Jankovic
Sto se ovoga tice, samo znam da je veoma bitno da cena bude pracena sa kvalitetom. Za mene je jedino to nesto normalno.
30.12.2016
Nikolina Pantelic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za neko strucno mesto u koje ako mene pitate mozete da imate puno poverenje.
14.12.2016
Ivan Stojanovic
Po ovom pitanju samo treba da se posavetujete sa nekom strucnom agencijom koja se bavi ovim poslom i vise nista po tom pitanju ne treba da brinete.
28.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju iznajmljivanja automobila, samo treba da posetite mesto koje se zove Master i bas se na tom mestu licno uverite u kvalitet.
09.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko vam je potrebno kvalitento iznajmljivanje automobila, ubedljivo je najbolje resenje da posetite ageniciju Dolce Vitai da se bas tamo uverite u kvalitet.
19.09.2016
Marko Petrovic
Ukoliko traziet neko cvrsto i pouzdano mesto da iznajmite vozilo, onda je u svakom slucaju potrebno da posetite rent a car agenciju Avako. To je agencija u koju mozete da imate puno poverenje.
17.08.2016
Dusan Markovic
Koliko vidm, danas je iznajmljivanje automobila postalo jedan poprilicno unosa biznis. Cene koje se za iznajmljivanje automobila mogu postici su u svakom slucaju razlicite i variraju od slucaja do slucaja.
14.07.2016
Petar Jankulovski
Iznajmljivanje automobila nije vise uopste toliko tezak i zahtevan posao. Naravno, u danasnje vreme mozete sve da iznajmite samo ukoliko imate dovoljno para da to sebi priustite.