Moderna akupunktura

 • 1
5.00 | 3 ocena

O nama - MODERNA AKUPUNKTURA


Moderna akupunktura – od tradicionalnog do savremenog

Knjiga "Moderna akupunktura", autorke Dr Vesne Marinković Mičić, specijaliste za anesteziju, reanimaciju i akupunkturu i predsednika Udruženja akupunkturologa Srbije, predstavlja udžbenik za lekare koji žele da se bave ovom oblašću a istovremeno i podsetnik za poznavaoce. Knjiga "Moderna akupunktura" je sigurna informacija za javnost o akupunkturi, a sve za one koji žele da se više informišu o akupunkturi.

Knjiga je podeljena na odgovarajuća poglavlja koja obrađuju različite teme u vezi sa akupunkturom. U knjizi se nalaze precizne mape akupunkturnih tačaka i meridijana koje možete i sami pronaći a onda u obliku samopomoći upotrebiti ih. Svoju dijagnozu i odgovarajuće tačke naći ćete u preciznim tabelama koje pojednostavljuju šematizovan pristup ovoj drevnoj medicini i veštini lečenja.

Knjiga "Moderna akupunktura" predstavlja vodič kroz ovu drevnu metodu lečenja nudeći objašnjenja postavljanja dijagnoze pomoću iris-dijagnostike, putem mape lica, pulsa, pregleda kože lica i ušne školjke. Svi naši unutrašnji organi daju signale o stanju svoga zdravlja na površini kože preko akupunkturnih tačaka i čitavih regija. Na primer, preko čula određujemo funkcije pojedinih organa: jetra se čita na oku, slezina na usnicama, bubreži na uvetu, srce na jeziku, pluća na nosu.

Knjiga "Moderna akupunktura" vam otkriva koje su se sve bolesti hiljadama godina unazad bezbedno i uspešno lečile akupunkturom. Svetska Zdravstvena Organizacija koja 1979. godine priznaje akupunkturu kao deo savremene medicine, navodi da se sledeće bolesti uspešno leče akupunkturom:

 • - Gornji respiratorni trakt: akutni sinusitis, akutni rinitis, akutni tonzilitis, obična prehlada
 • - Respiratorni sistem: akutni bronhitis, bronhijalna astma (najdelotvornija kod dece i bolesnika bez komplikacija
 • - Očne bolesti: akutni konjuktivitis, centralni retinitis, miopija (dece), katarakta (bez komplikacija)
 • - Bolesti usne duplje: zubobolja, bol posle vađenja zuba, gingivitis, akutni i hronični faringitis
 • - Gastrointestinalne bolesti: spazmi jednjaka i kardije, štucanje, gastroptoza, akutni i hronični gastritis, hiperacidnost želuca, hronični duodenalni ulkus (suzbijanje boli), akutni duodenalni ulkus (bez komplikacije), akutni i hronični kolitis, akutna bacilarna dizenterija, opstipacija, proliv, paralitični ileus.
 • - Neurološke i mišićno-zglobne bolesti: glavobolja, migrena, neuralgija trigeminusa, periferna paraliza facijalisa (u ranom stadijumu, unutar 3-6 meseca), paraliza posle CV inzulta, periferne neuropatije, posledica poliomijelitisa (rana stanja do šest meseci), Menierova bolest, neurogene smetnje mokrenja, eneureza, interkostalna neuralgija, cervikobrahijalni sindrom, Syndrom smrznutog ramena, syndrom teniskog lakta, ishialgija, lumbago-lumbalgija, osteoartritis.


Knjiga je prvi put objavljena 1990.godine a dopunjeno i izmenjeno izdanje izdato je 1998.godine. Uskoro očekujemo treće izdanje ove knjige.

Knjiga je namenjena svima koje žele da dobiju sigurne odgovore o metodama akupunkture i osnovama filozofije na kojoj se zasniva ova drevna medicina.

Knjiga "Moderna akupunktura" u posebnim poglavljima obrađuje zanimljivosti za lekare i za široku javnost.

Pronađite Vaš primerak knjige "Moderna akupunktura" i upoznajte se sa ovom drevnom medicinom.

Iskustva i komentari posetilaca

16.04.2018 06:08
Marija Mladenovic
U koliko ste ljubitelji alternativne medicine ,za koju se sve vise ljudi danas opredeljuje onda je "Moderna Akupuntura" knjiga poznate autorke dr. Vesne Marinkovic Micic pravi izbor za vas. U njoj cete saznati sve o mapama akupunkturnih tacaka i meridijana,otkriti ih i sami sebi pomoci.Preporucujem!
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
BIZNIS Izdavastvo
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Moderna akupunktura
 • moderna akupunktura,
 • udzbenik za lekare,
 • mape akupunkturnih tacaka i meridijana,
 • iris-dijagnostika,
 • mapa lica,
 • pregled koze lica i usne skoljke