U ovom tekstu saznaćete sve što bi moglo da vas zanima o temi insekticidi, kada se oni koriste, u koju svrhu, gde da ih nabavite, po kojim cenama, kao i kako da pravilno odaberete.

Pročitaj više

Izaberite neku od poljo apoteka gde možete kupiti INSEKTICIDE

Beograd

Poljo apoteka Marina
Poljo apoteka Marina
Cara Lazara 1
Obrenovac
Beograd Pozovi

Nabavite samo najkvalitetnije proizvode za Vaš plastenik, povrtnjak ili voćnjak, posetite poljo apoteku Marina u Obrenovcu. Uz najširi izbor proizvoda vodećih domaćih i stranih proizvođača, garantujemo najbolju uslugu i stručne savete iskus...
Pročitaj više

5.0 | 5 ocena
Pre 16 h poslednji put pozvana firma

Šabac

Senhel zaštita bilja, semenska roba i ishrana životinja
Senhel zaštita bilja, semenska roba i ishrana životinja
Dušana Lončara bb, Štitar
Šabac Pozovi

Maloprodaja i veleprodaja - sve za poljoprivrednike i poljoprivredne apoteke:Preparati za zaštitu bilja, semenska roba, alati, hrana za životinje, bazeni za transport ribe (poliester)...
Pročitaj više

5.0 | 3 ocena
Arsenović gajenje žita i uljarica
Arsenović gajenje žita i uljarica
Pocerska 15
Šabac Pozovi

Kompanija Arsenović iz Šapca pretežno se bavi uzgojem i trgovinom žita i uljarica. U našem prodajnom asortimanu možete pronaći i sredstva za zaštitu bilja. Predanim i radom, poštovanjem rokova i izuzetnim zalaganjem zaposlenih postali smo lid...
Pročitaj više

4.9 | 179 ocena

U ovom tekstu saznaćete sve što bi moglo da vas zanima o temi insekticidi, kada se oni koriste, u koju svrhu, gde da ih nabavite, po kojim cenama, kao i kako da pravilno odaberete.

Šta su to insekticidi?

Kada zasadimo neku biljku, ona je izložena da je napadaju druge štetne biljke, kao što su korovi i razne trave, ali i napadima insekata i glodara. Svaki poljoprivredni proizvođač želi da ima zdrave useve, koji će doneti dobar prinos. Zbog toga je potrebno pravilno zaštiti zasađene kulture.

Kada se koriste insekticidi?

U tu svrhu nam služe insekticidi, a kao što samo ime govori, oni štite od neželjenih insekata. Insekticidi deluju na štetne insekte. U upotrebi je zaista mnogo insekticida.

Vrste insekticida

Jedna od podela koja je izvršena, jeste prema fizičkom stanju u kome se ova jedinjenja nalaze u trenutku primene. U tom smislu možemo da razlikujemo čvrste ili praškovite, tečne i gasovite.

Laser insekticid

Dalja podela se odnosi na toksično dejstvo, pa insekticidi mogu da budu utrobni ili unutrašnji, kao i kontaktni ili dodirni, te sistemični i gasoviti otrovi.

Decis insekticid

Trebalo bi imati u vidu da podela koju smo napravili nije apsolutna, iz razloga što neki insekticidi deluju polivalentno, odnosno, oni su i utrobni, kontaktni, i fumigantni.

Coragen insekticid

Postavlja se pitanje, kako to deluju insekticidi. Oni uništavaju insekte uglavnom tako što deluju na njihov centralni nervni sistem.

Fastac insekticid

Šta to tačno znači da se insekti ubijaju jer otrovi deluju na centralni nervni sistem? Kada se usmrti bubašvaba, to znači da ona nije umrla od posledica delovanja otrova, već zbog toga što se prevrnula na leđa i nije bila u mogućnosti da ponovo ustane.

Taistar insekticid

Kroz istoriju, razvoj insekticida je bio vezan za otkrića u hemiji. Spomenimo još neke podele insekticida. Oni mogu da deluju repelentno, a to bi značilo da odbijaju određene štetočine, a postoje takvi insekticidi koji regulišu rast i razvoj insekata.

Nurreled insekticid

Podela postoji i prema načinu primene. To znači da se insekticidi mogu primeniti preko zemljišta, i na taj način se tretiraju voćke i vinova loza preko zime, a postoje i insekticidi kojima se tretira seme biljke.

Movento insekticid

Insekticidima može da se tretira i rasad i sadni materijal, a postoje i vrste ovih jedinjenja koje folijarno utiču na biljke.

Fury insekticid

Imamo i insekticide koji tretiraju drvo, odnosno, razne drvene grede i trupce.

Kod upotrebe bilo koje od spomenutih vrsta insekticida, bitno je da se oni menjaju, kako se kod insekata ne bi pojavila otpornost na preparate, tako da oni prestanu na njih da deluju.

Insekticid cena

Cene su veoma različite i zavise od vrste insekticida, kao i od veličine pakovanja u kome se nalaze u prodaji. Radi vaše orijentacije, cene su u rasponu od 1000 do 13000 dinara, tako da je najbolje da se raspitate za konkretan slučaj.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst