Inhalacija ili – lakše se diše!

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija gde mozete raditi terapiju INHALACIJA

Beograd

Balkan Medic Interna Medicina
Balkan Medic Interna Medicina
Rige od Fere 22
Stari grad
Beograd Pozovi

Na uglu ulica Rige od Fere i Strahinjića Bana nalazi se savremeno opremljeni Balkan Medic dijagnostički centar. Nudimo usluge interne medicine po najpovoljnijim cenama....
Pročitaj više

3.7 | 6 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Kutak Zdravlja internistička ordinacija Dr Milena Mišković
Kutak Zdravlja internistička ordinacija Dr Milena Mišković
Vojvode Mišića 237
Obrenovac
Beograd Pozovi

Rešite uspešno svaki zdravstveni problem, uz maksimalnu pažnju visokostručnog tim specijalista, posetite internističku ordinaciju Kutak Zdravlja Dr Milena Mišković. U prijatnom ambijentu dostupne su kompletne usluge iz oblasti interne medic...
Pročitaj više

4.8 | 5 ocena
Pre 8 h poslednji put pozvana firma
Sirius Medical specijalna bolnica za interne bolesti i palijativnu medicinu
Sirius Medical specijalna bolnica za interne bolesti i palijativnu medicinu
Zage Malivuk 19k
Palilula
Beograd Pozovi

Specijalna bolnica Sirius Medical pruža palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata po najvišim svetskim standardima. Vrhunski tim stručnjaka i moderno opremljen prostor garantuju stručnu pomoć i kvalitetnu negu, čak i pacijentima sa uzn...
Pročitaj više

5.0 | 1 ocena
Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija
Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija
Molerova 11
Beograd Pozovi

Poliklinika Millenium Medic pruža specijalističke i ultrazvučne dijagnostičke preglede iz različitih oblasti medicine koje izvodi vrhunski tim stručnjaka. U sklopu poliklinike nalazi se i laboratorija, tako da vršimo kompletne usluge na jed...
Pročitaj više

3.7 | 31 ocena
Korisnik : Slavica Savic je pre 2 h preuzeo 1 kupona za akcije ove firme
LaboMedica Poliklinika i Laboratorija
LaboMedica Poliklinika i Laboratorija
Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Zvezdara
Beograd Pozovi

Poliklinika i laboratorija LaboMedica nudi kompletne medicinske usluge i analize na istom mestu, u istom danu. Naše stručno i ljubazno medicinsko osoblje brzo i efikasno će organizovati sve potrebne preglede za Vas i Vaše najmilije, uz znač...
Pročitaj više

4.0 | 27 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Poliklinika Dr Žutić
Poliklinika Dr Žutić
Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd
Beograd Pozovi

Internistička ordinacija “Dr Žutić” osnovana je 2009. godine sa željom da svim pacijentima pružimo kompletnu zdravstvenu negu. U prijatnom ambijentu naše ordinacije možete obaviti sveobuhvatni internistički pregled, kao i druge specijalističk...
Pročitaj više

4.2 | 11 ocena

Inhalacija ili – lakše se diše!

Verovatno smo svi mi bili u situaciji da se inhaliramo, usled oboljenja respiratornih (disajnih) puteva. Upala sinusa, nosa, grla... sve su to situacije kada će nam ihalacija i te kako biti od pomoći. 

Sama inhalacija predstavlja unos leka u organizam putem aerosola, i to je vrlo prihvatljiv i komforan način aplikacije leka. Unet na ovaj način, lek deluje lokalno na sluzokožu disajnih puteva, i vama će biti lakše već posle prve inhalacije. 

Najpre se priprema inhalator, sistem i maska za inhalaciju, lek ili samo fiziološki rastvor u zavisnosti od naloga lekara. Ponekad je pre izvođenja ove metode potrebno pročistiti disajne puteve od nagomilanog sekreta. Trebalo bi da budemo u sedećem ili polusedećem položaju, da dišemo pravilno, odnosno ravnomerno, ali to će nam sve objasniti medicinsko osoblje koje izvodi inhalaciju. 

Posle završene inhalacije, maska se stavlja u dezinfekciono sredstvo i dezinfikuje se inhalator.

Inhalacija za sinuse

Koleba se dnevna temperatura, ili ste izloženi hladnoći i eto upale sinusa. Prema nekim statistikama, svaki treći čovek na planeti Zemlji pati od nekih problema sa sinusima. Zbog toga upalu sinusa ne bi trebalo shvatiti olako, jer može preći u hroničnu upalu i javljanje lekaru je više nego preporučljivo.

Upalu sinusa najčešće uzrokuju virusi i bakterije, alergeni, te dolazi do zadebljavanja sluznice pa se sinusi, koji su i inače uski, otežano prazne. Kapi za nos ne bi trebalo upotrebljavati više od tri dana, u izuzetnim slučajevim i pet, jer može doći do oštećenja sluznice nosa.

Zato se inalacija kod upale sinusa preporučuje, jer ona zapravo otvara sinuse. Toplota će proširiti krvne sudove, čime se poboljšava cirkulacija i pomaže suzbijanje zapaljenja. Lakše ćemo iskašljavati sekret, bronhije će nam se ovlažiti i proširiti. Kod promuklosti, upale grkljana, odnosno laringitisa, astme (ovde postupak ne bi trebalo predugo da traje) inhalacija će takođe biti od koristi. 

Vrste aparata za inhalaciju

Spomenimo merno-dozne inhalatore (popularne pumpice), aparate sa suvim prahom i električne inhalatore, koji su danas veoma popularni. Ultrazvučni inhalatori su zgodni za pacijente koji imaju pojačano stvaranje sekreta u disajnim putevima. U njih se mogu stavljati i antibiotici, čime se postiže visoka koncentracija antibiotika u plućima. 

Inhalacija beba

Posle pregleda deteta, pedijatar će odlučiti da li je potrebna inhalacija. Električni inhalatori stvaraju male čestice pare u kojoj se nalazi i lek. Pod pritiskom pare,  ove čestice sa lekom ulaze u detetova pluća, pa beba na najbolji način dobija neophodnu terapiju. 

Inhalacija slanim rastvorom takođe može pomoći detetu da se izbori sa nagomilanim sekretom u plućima, tako da se beba može inhalirati ovim „pojačanim“ fiziološkim rastvorom između redovnih inhalacija sa lekom.

Inhalacija cene

Cena inhlacije u ordinacijama je oko 500 dinara, a cene inhalatora za kućnu upotrebu, od 5200 do 7800 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Nikola Majstorovic
  12.11.2018 10:14

  Po pitanju inhalacije, najbolje je da to ne radite na svoju ruku, odnosno sami. Bolje je da pre toga posetite neku pouzdanu ordinaciju kao sto je primera radi Nada.

  Jovana Milinkovic
  19.05.2017 10:04

  Po meni se inhalirati treba samo sa ozbiljnim travkama, drugacije to sigurno ne moze da funkcionise.

  Filip Milutinovic
  08.05.2017 12:55

  Ona moze i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Lea Stankovic
  24.04.2017 10:45

  Kako god da okrenete, ona je sigurno nesto sta kosta i sta debelo treba i mora da se plati.

  Mihajlo Nastasovic
  11.04.2017 09:20

  Sto se inhalacije tice, ona jeste neka vrsta alternativne medicine ali svaki lekar svog pacijenta treba da uputi i na ovu varijantu lecenja.

  Simona Vucinic
  27.03.2017 10:11

  Po meni je ona nesto sto debelo treba da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Todor Markovic
  10.03.2017 09:12

  Ona je u svakom slucaju nesto relativno skupo.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 05:25

  U svakom slucaju svaka instalacija mora da se debelo plati.

  Janko Zivanovic
  20.02.2017 08:56

  Inhalacija je nesto sto pre svega mora dobro da se organizuje, da bi moglo da ima sve prethodne rezultate.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 09:54

  Mogu samo slobodno da kazem da je sto se mene tice, veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Jednom kada pocnete da se inhalirate onda cete to morati da uradite do kraja zivota.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 09:48

  Sto se mene licno tice, inhalacija je pogodna kako za manje prehlade, tako i za mnogo ozbiljnije stvari.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 12:58

  Po ovom pitanu samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 09:24

  U pojedinim slucajevima narodna medicina vam moze vise pomoci nego izabrani lekar.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 10:56

  Kada vec pricamo o kvlaitetnoj inhalaciji, samo treba da posetite ordinaciju Hegemona Praxis i ukoliko to budete ucinili sigurno se necete pokajati.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 11:47

  Po pitanju inhalacije, najbolje je da to ne radite na svoju ruku, odnosno sami. Bolje je da pre toga posetite neku pouzdanu ordinaciju kao sto je primera radi Nada.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 08:08

  Najbolje bi bilo kada biste sami u potpunosti organizovali inhalacije. Najbolje bi takodje bilo kada bi to bilo sa nekim proverenim cajevima.

  Dusan Markovic
  19.08.2016 09:11

  Nekada alternativna medicina moze mnogo vise da pomogne nego obicna medicina. Sve naravno zavisi od toga sta vam je potrebno i koliko ste uporni.

  Marina Zivkovic
  18.07.2016 01:40

  Od moje rodjene sestre sin ima velikih problema sa sinusima. Nema gde ga nije vodila. Zbog toga se mali redovno inhalira razlicitim travkama a ima i neki uredjaj koji mu olaksava taj postupak.