U tekstu koji je pred vama možete da saznate šta su to industrijski ležajevi, čemu služe, gde možete da ih kupite, po kojoj ceni i slično. Nastavite da pratite naš tekst radi korisnih informacija.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju INDUSTRIJSKE LEŽAJEVE

Beograd

Rolling World rezervni delovi za industriju
Rolling World rezervni delovi za industriju
Kosovska 37/4/9
Stari grad
Beograd Pozovi

“Rolling World” kompanija sa sedištem u Beogradu bavi se prodajom industrijskih proizvoda ali i kvalitetnom edukacijom korisnika, uz poseban program koji je konstruisan da prati i organizuje rotacionu i drugu opremu...
Pročitaj više

5.0 | 2 ocena

U tekstu koji je pred vama možete da saznate šta su to industrijski ležajevi, čemu služe, gde možete da ih kupite, po kojoj ceni i slično. Nastavite da pratite naš tekst radi korisnih informacija.

Industrijski kotrljajni ležajevi

Ležajeve obično ne primećujemo u svakodnevnom životu, ali je ipak njihova uloga veoma značajna. Primera radi, od njihovog rada zavise razne mašine ili uređaji koje upotrebljavamo. To može da bude kod naše kuće ili na poslu, i kao što vidimo – ležajevi su zaista neophodni za svakodnevno funkcionisanje.

Šta su to industrijski ležajevi?

Iz prethodnog dela teksta smo videli da je reč o delovima koji pomažu rad uređaja i mašina, ili bolje rečeno, omogućavaju njihov rad. Ležajevi su zapravo mehanički elementi, čija je osnovna uloga da prenose silu sa pokretnih na nepokretne delove jedne mašine.

Druga uloga ležajeva jeste da se smanji trenje između ovih delova. Usled trenja, vremenom i tokom upotrebe, došlo bi do propadanja delova, a ležajevi su tu da to spreče.

Industrijski ležajevi vrste

Ako bismo se slikovito izrazili, onda bismo rekli da ležajevi pomažu da se sve oko nas kreće. Jer, industrijski ležajevi potpomažu rad mašina, vozila, bilo čega. Postoji više vrsta ležajeva, i mogu da budu:

  • klizni
  • kotrljajući

Ovo je podela na osnovu načina njihovog rada. Podela može da se izvrši i prema smeru delovanja sila, pa su ležejevi onda radijalni ili poprečni, uzdužni i aksijalni, a postoje i kombinovani, i to su radijalno – aksijalni ležajevi.

Industrijski ležajevi iskustva

Kada ležajeva ne bi bilo, ne bismo bili u mogućnosti da obavljamo razne poslove kod kuće, ili na radnom mestu, i teže bismo se kretali do određenih odredišta. Primera radi, kada mašina za veš ne bi imala ležajeve, ne bi ni mogla raditi, pa bismo veš prali ručno, aspirator ili ventilator ne bi mogli da funkcionišu, kao ni fen ili kompjuter... Iz ovog primera najbolje možemo zaključiti koliko su ležajevi značajni za svakodnevni život čoveka, a da o tome obično nikada ni ne razmišljamo.

Industrijski ležajevi prodaja

Industrijske ležajeve možete da kupite kod firmi koje su oglašene na stranici koju upravo sada čitate. Ako niste sigurni šta vam tačno treba, ili želite da saznate više o karakteristikama nekog ležaja, tada je najbolje da uputite telefonski poziv ljubaznom i stručnom osoblju, koje će vam rado izaći u susret preporukama, sugestijama i savetima. Takođe, pitanje je lako postaviti i putem e mail-a, ili možete da navratite do prodajnog objekta lično, te da se na licu mesta informišete o svemu što bi moglo da vas zanima, a tiče se industrujskih ležajeva.

Industrijski ležajevi cena

Cena industrijskih ležajeva zavisi od njihove namene, vrste.. U tekstu koji prethodi, videli smo da postoji više vrsta ležajeva, koji se koriste u razne svrhe, za različite aparate, uređaje, mašine, i slično. Radi vaše orijentacije, linearni ležaj može da košta u proseku oko 30 evra, ali je najbolje da se raspitate za svoj konkretan slučaj, prema vašim zahtevima i potrebama.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst