Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Industrijske boje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Industrijske boje

Svi znamo da su metalne površine podložne zubu vremena, koji se ispoljava na najružniji način – koroziranjem ili rđanjem, zbog čega predmeti ili elementi izrađeni od metala nepovratno propadaju.

industrijske boje

 

Ipak, postoji lek za ovu situaciju, i to u vidu zaštitnih premaza, što je osnovni način borbe protiv korozije. Metal je kao materijal i dan danas nezamenljiv u mnogim industrijskim oblastima, kao i u građevini.

Šta su to industrijske boje?

Proizvodnja putničkih i teretnih vozila, industrijske opreme i mašina, poljoprivredne i građevinske mehanizacije, kao i građevinskih konstrukcija – glavne su oblasti primene premaza.

Postavlja se pitanje, kako bismo podelili premaze za zaštitu metala? To se može učiniti prema funkciji svakog premaza pojedinačno u sistemu zaštite od rđanja.

Dakle, spomenimo: osnovne, međuslojne i pokrivne premaze.

Osnovna boja za metal karakteriše se otpornošću na vodu, goriva, maziva, benzin, ali i veoma dobrim mehaničkim svojstvima. Koristi se tako što se direktno nanosi na prethodno fosfatirane ili metalne površine, i to četkom ili prskanjem.

Potebno je razrediti boju uljanim razređivačem, dok se završni premaz nanosi dvadeset četiri časa nakon osnovnog premaza.

Ovde možemo spomenuti još tri bitne stvari a to su: sušenje, potrošnja i nijansa boje. Nijansa se određuje prema želji kupca, potrošnja može biti oko 150-160g/m2, dok je premaz suv na dodir već po isteku dva do tri sata, a sasvim za 24 časa. Pri svemu tome bitno je istpoštovati određene uslove, kao što su vlažnost vazduha od 65 – 75% i temperatura od 20 do 25 stepeni Celzijusovih.

Industrijske boje – iskustva

Firme koje se bave ovom vrstom delatnosti, u prilici su da vam ponude profesionalne industrijske premaze, od renomiranih svetskih proizvođača. Postoje i premazi za posebnu namenu, kao i visokokvalitetni sistemi zaštite od korozije.

industrijske boje cena

 

Spomenimo više tipova industrijskih premaza, kao što su:

- epoksidni

- poliuretanski

- alkidno-melaminski

- alkidni

- nitro-kombinacioni

- epoksi-estarski.

Vrlo je korisno znati da se svi premazi koje smo upravo nabrojali mogu upotrebiti u više kombinacija, a sve u cilju da bi se dostigla željena antikorozivna zaštita u različitim sredinama. To može biti industrijska oblast, gradska ili seoska sredina i slično.

Na ovaj način se obezbeđuje trajnost sistema premaza, a shodno tome, produžava se dugovečnost samih objekata koji se štite od korozije.

Važno je napomenuti da industrijske boje i premazi imaju brojne potvrde svog kvaliteta, koje su dobijene od akreditovanih laboratorija.

Kada budete nabavili određenu industrijsku boju, biće vam ponuđena kvalitetna i brza rešenja za pravilnu upotrebu, odnosno aplikaciju proizvoda.

Premazi imaju različite nijanse i kvalitete, što je njihova glavna prednost. Ako su vaše metalne površine nezaštićene, tada će neminovno propasti, dok upotrebom industrijskih boja i premaza, sprečavate proces oštećenja i propadanja, te produžavate trajnost određenog proizvoda ili objekta.

Napomenimo da postoje i industrijski premazi za drvo i to su tečni premazi namenjeni za dekoraciju i zaštitu drvenih površina. Dekorativni premazi su proizvodi za metalne i drvene površine, u eksterijeru i enterijeru. Mogu se koristiti i kod fasadnih i zidnih površina.

Industrijske boje – cena:

Koliko ćete platiti za industrijske boje i premaze, zavisi od težine pakovanja. Cene se kreću u rasponu od 950 din. pa sve do 19300 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

08.08.2017
Marko Petrovic

Industrijske boje jesu dobro resenje ali nisu u svakom slucaju idealno resenje. Potrebno je da pre svega one budu te koje ce da pruze potpunu zastitu u koju koliko se meni cini nikako ne treba da sumnjate.

26.04.2017
Nikolina Pantelic

U svakom slucaju one nisu ni malo jeftine.

13.04.2017
Jana Stankovic

Po pravilu, sto se ovih boja tice, pre ili kasnije cete se sigurno opredeliti za kvalitet. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Biljana Brankovic

Koliko mi se samo cini, ove boje su naravno po mnogo cemu i vise nego dobro resenje.

14.03.2017
Dusan Markovic

Iskren da budem nikada do sada nisam koristio industijske boje.