Imunohistohemijska analiza omogućava tačniju dijagnostiku tumora, čime se postiže preciznije određivanje terapije, a samim tim i bolje lečenje pacijenta. Aparati koji se koriste za imunohistohemijske analize pružaju brže, efikasnije i pouzdanije, standardizovane i kvalitetne analize i rezultate.

Sistem je potpuno automatizovan, zatvoren i obavlja celu proceduru. Imunohistohemijske analize (IH), kao i hibridizacija in situ (ISH) su danas sastavni deo patohistološke dijagnostike.

Imunohistohemijska analiza – iskustva

Medicinskim rečnikom kazano, imunohistohemija je zapravo, metoda u laboratorijskoj dijagnostici, koja se, koristeći osnovni princip u imunologiji, da se određeno antitelo veže i prepoznaje samo ciljni antigen, bavi primenom obeleženih antitela kao specifičnih reagenasa za lokalizaciju i otkrivanje sastava tkiva. 

Pošto ovo zvuči veoma komplikovano za prosečnog čoveka, reći ćemo da se ove analize koriste za određivanje specifičnog tipa tumora, kao i njegovog porekla, ukoliko je ono nepoznato. Moguće je odrediti različite prognostičke markere u tumorskom tkivu, kao i receptorski i hormonski status. 

Kada se dobiju rezultati, na osnovu svih ovih parametara, određuje se onkološka terapija.

Ono što je važno, jeste da može da se jasno ustanovi, odnosno, da se razgraniči da li je tumor u početnoj fazi ili uznapredovao, a takođe i da se otkrije eventualno postojanje mikrometastaza. 

Kada je pacijentu određena terapija, koja je i sprovedena, ponovo će se uraditi imunohistohemijske analize, koje će pokazati da li su posle primene terapijskog lečenja u tkivu ostale ćelije tumora. 

Veoma velika prednost je u tome, što je moguća procena učinka terapije, kako klasične, tako i ciljane molekularne terapije. 

Imunohistohemijske analize se rade prema potrebi. Međutim, u nekim oblastima, kao što je hematopatologija, dijagnoza neće biti postavljena bez ovih analiza. 

Možemo slobodno reći da je imunohistohemija danas nešto što se podrazumeva, odnosno, rutinska i neophodna metoda u patohistologiji. U većini oblasti medicine, bez imunohistohemije i hibridizacije in situ, nema precizne dijagnoze oboljenja. 

Najvažnije je to što je postignut napredak u lečenju, koji se može okarakterisati kao veoma značajan, jer je omogućena ciljana i individualna terapija. 

Imunohistohemija analiza – cena

Cene se kreću u rasponu od 2500 dinara za analizu jednog antitela, preko imunohistohemijske analize estrogena, progesterona, hereceptina od 6000 dinara, do analize 5 – 10 antitela, za 14 000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Imunohistohemijska analiza
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

08.05.2017
Filip Milutinovic

Ukoliko o ovim analizamo pricam, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne koliko bi zapravo trebale da budu.

24.04.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju je ovo i vise nego zahtevna analiza koja u svakom slucaju nije bas za svaciji dzep.

11.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, ovo je jedna izuzetno nezahvaljna analiza u ciji kvlalitet nikako ne treba da sumnjate.

27.03.2017
Simona Vucinic

Ovo je u svakom slucaju analiza koja predstavlja zaista nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

10.03.2017
Todor Markovic

Ovo su veoma zahtevne analize od kojih zaista ne postoji nista bolje.

07.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju su ovo posebne analize.

20.02.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju je ovo poseban vrsta analize koje nije na kraju krajeva ni bas toliko jeftina.

02.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini imunohistohemijske analize su ipak nesto posebno.

23.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta analize. Ukoliko se za nju opredelite sigurno je samo to da se ni biste trebali pokajati.

04.01.2017
Nikolina Pantelic

Ovo je ipak posebna jedna analiza. Mada, sigurno da samim tim i poprilicno kosta.

15.12.2016
Ivan Stojanovic

Po ovom pitanju samo treba da se posavetujete sa nekim strucim i proverenim mestom u ciji kvalitet ne treba da sumnjate.

29.11.2016
Jana Stankovic

Licno, smatram da po pitanju imunohistohemijske analize, samo treba da posetite laboratoriju 101 lab i vise nista nemate da brinete.

10.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju imunohistojemijske analize, ubedljivo je najbolje da posetite laboratoriju Markovic u ciji kvalitet je najbolje da se licno uverite.

22.09.2016
Marko Petrovic

Imunohistohemijska analiza je u svakom slucaju analiza koju je najbolje da uradite u nekoj proverenoj laboratoriji kao sto je primera rad makrobioloska laboratorija Markovic.

22.08.2016
Dusan Markovic

I ja dajem sve preporuke za laboratoriju urolab. To je laboratorija koju mozete posetiti tokom radnog vremena i licno se uveriti u njen kvalitet.

19.07.2016
Jovana Milinkovic

Ukoliko vam je potreban kvalitetan imunohitohemijska analiza, onda je svakako potrebno da posetite laboratoriju Urolab. To je laboratorija koja ima visegodisnje iskustvo u radu.