Histeroskopija Beograd

Adresa: Palmotićeva 33/1
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Golsvordijeva 6
Beograd
Adresa: Baba Višnjina 37
Beograd

Histeroskopija Novi Sad

Adresa: Temerinska 55
Novi Sad
Adresa: Uroša Predića 4
Novi Sad
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Histeroskopija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Histeroskopija

Histeroskopija je endoskopska metoda ispitivanja unutrašnjosti grlića materice, materične šupljine, kao i otvora jajovoda. Ova metoda nudi mogućnost i uzimanja biopsije, uklanjanja polipa, mioma, resekciju septuma i priraslica i slično. 

Važno je znati da je histeroskopija bezbolna metoda koja se izvodi u lokalnoj anesteziji. Tada govorimo o dijagnostičkoj histeroskopiji. Svi pregledi i intervencije se snimaju na kompakt disku u DVD formatu i dostupni su kasnije da ih analiziraju drugi lekari, ginekolozi i patolozi. Interventna histeroskopija se obično izvodi u kratkotrajnoj opštoj anesteziji.

Dijagnostička histeroskopija – kako se radi?

Pacijentikinja legne na leđa i blago raširi noge, odnosno, postavlja se u ginekološki položaj. Pri ovom postupku lekar proširuje grlić materice, a zatim uvlači histeroskop u matericu. Na ovaj način lekar će videti unutrašnjost materice, otvore jajovoda i sluznicu. Trebalo bi da znate, da je ovaj aparat tako malih dimenzija, da će vaš grlić materice minimalno proširiti. 

Interventna histeroskopija – kako se izvodi?

Moguće je uraditi biopsiju sumnjivih mesta sluznice, ekstrakciju spirale, odnosno njeno vađenje, otklanjanje pregrade ili priraslica, te uklanjanje polipa i mioma. Ova procedura se naziva interventna histeroskopija i radi se u opštoj anesteziji. 

U slučaju izvođenja ove procedure, rizik je mali, ali je uvek moguć. Može se dogoditi krvarenje, probijanje zida materice, infekcija. Slabost, i bolovi nalik menstrualnim, lagano krvarenje, su neki od simptoma koji se ponekad jave kod pacijentkinja.

Histeroskopija – iskustva

Dijagnostička histeroskopija traje svega nekoliko minuta. Pripadnice lepšeg pola se obraćaju zbog sumnje na sterilitet, ponavljanja spontanih pobačaja, obilnih i nepravilnih menstrualnih krvarenja radi kontrole sluznice kod žena koje uzimaju lek zbog raka dojke. Može se reći da histeroskopija osigurava ginekologu bolji pregled materice i izvođenje operativnog zahvata na minimalno invazivan način. 

Histeroskopija mioma

Miomi materice se uglavnom histeroskopski uklanjaju, čime se izbegava varijanta klasične operacije. Ove male tvorevine mogu praviti niz problema: nepravilno krvarenje, osećaj pritiska u materici, intenzivni bolovi naročito u periodu menstruacije. Ako žena želi bebu, ovi miomi svakako sprečavaju začeće i iznošenje trudnoće. Uz pomoć histeroskopije, miomi se mogu relativno lako odstraniti, gubitak krvi je minimalan i ova procedura se vodi kao jednodnevna hirurgija.

Histeroskopija polipa

Najpre se sagledava sam polip, odnosno, njegova veličina, peteljka, izgled, pozicija. Potom se uz pomoć malih instrumenata polip uklanja u celosti. Polip se dalje šalje na histološki pregled radi potvrde dijagnoze. Do skoro je eksplorativna kiretaža bila jedina terapijski raspoloživa intervencija. Histeroskopija je zamenjuje svojom preciznošću i načinom izvođenja koji je manje invazivan za pacijentkinju. Intervencija traje svega nekoliko minuta uz minimalno krvarenje.

Histeroskopija cena

Cene se kreću u rasponu od 30 000 dinara za običnu, dijagnostičku histeroskopiju do 42 500 dinara za histeroskopiju + HP (operativna)

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

 

Iskustva i komentari posetilaca

Katarina Perisic
Histeroskopija je jedna veoma kvalitetna metoda u koju mozete imati puno poverenje kada govorimo o grlicu materice. Cena se krece u proseku oko 250 eura ali je zato zaista jedan od najpouzdanijih metoda po pitanju ispitivanj grlica materice.
Milen Jovanovic
U svakom slucaju, nije ona ni malo naivna.
Jovana Milinkovic
Mora da moze ona u svakom slucaju da se dosta plati. Bez toga ipak ne moze kako god da okrenete.
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, ovo je tehnika koja u svakom slucaju nije ni malo naivna. Cak sta vise moze da se uradi bez nekih vecih problema.
Lea Stankovic
Po meni je ona svakako nesto sto sto treba da se plati. Drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju je histeroskopija nesto sto treba da se posebno plati.
Simona Vucinic
U svakom slucaju ona treba da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
Sto se ovoga tice, naravno da je kvalitet veoma vazan.
Marta Dencevic
Kako god da okrenete, ovo je jedna veoma znacajan aktivnost.
Janko Zivanovic
Kako god da okrenete, ovo je poseban vrsta zahvata i zbog toga svakako ne treba da vam bude popuno svejedno kome cete da ukazete svoje poverenje.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, ovo je jedna veoma kvalitetna metoda. Sve bi po toj metodi nakon njene primene moglo da bude bas onako kvalitetno.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, sto se mene tice, onde samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo ona i nije bas toliko vazno.
Nikolina Pantelic
Po ovom pitanju je zaista veoma bitno da potrazite bas neko strucno lice.
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i da vise nisat se oko toga ne brinete.
Jana Stankovic
Mislim da je ubedljivo najbolje resenje da se po pitanju histeroskopije posavetujete sa nekim strucnim licem kao sto je to primera radi ordinacija dr. Ristic. To je svakako mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
Biljana Brankovic
Ukoliko vam je vec potrebna neka kvalitetna histeroskopija, najbolje je onda da se po tom pitanju posavetujete sa ordinacijom Natal.
Marko Petrovic
Ne samo da je potrebno da u tu ordinaciju imate puno poverenje vec je potrebno i da se to po poverenje na neki nacin zasluzi kvalitetnim radom.
Dusan Markovic
Ukoliko zelite da uradite kvalitetnu histeroskopiju, onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da posetite ginekolosku ordinaciju Lovic. To je ordinacija u koju mozete imati puno poverenje.
Marina Zivkovic
Histeroskopija je jedna veoma kvalitetna metoda u koju mozete imati puno poverenje kada govorimo o grlicu materice. Cena se krece u proseku oko 250 eura ali je zato zaista jedan od najpouzdanijih metoda po pitanju ispitivanj grlica materice.