Hiperpigmentacija Beograd

Adresa: Molerova 11
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Baje Pivljanina 83
Beograd
Adresa: Vlajkovićeva 11, (Kolubarske bitke 8, Kruševac)
Beograd
Adresa: Vladimira Popovića 52
Beograd
Adresa: Goce Delceva 9/17, Beograd
Beograd
Adresa: Kralja Petra 71a
Beograd

Hiperpigmentacija Novi Sad

Adresa: Vase Stajica 25, Novi Sad
Novi Sad
Adresa: Miše Dimitrijević 89
Novi Sad

Hiperpigmentacija Kragujevac

Adresa: Kopaonička 1II/2
Kragujevac
Adresa: Save Badnjevca 8
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Hiperpigmentacija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija može biti veliki estetski problem. Ona može izazvati razne tegobe poput tamnih mrlja koje se uglavnom pojavljuju na licu, rukama i drugim delovima tela koji su izloženi suncu, a teško ih je sakriti.

Ova pojava nastaje zbog prevelike proizvodnje melanina u pojedinim delovima kože. Manifestuje se u obliku plitkih, tamnih mrlja na koži, svetlosmeđe do crne boje, različitih veličina i oblika.

Hiperpigmentacija simptomi

Pigmentacijske mrlje, javljaju se na delovima tela koji su najviše izloženi suncu, poput lica, dlanova i ruku. To su uglavnom mali i tamni delovi kože. 

Hiperpigmentacija koja se naziva „maska trudnoće“ javlja se kod 90% trudnica. Nastaje zbog hormonskih promena u trudnoći ili uzimanja kontracepcijskih pilula. Uzrokuje nastanak tamnih, nepravilnih područja koja mogu zahvatiti veliki deo lica ili ruku. 

Još jedna vrsta hiperpigmentacije nastaje zarastanjem povrede ili udarca na koži nakon čega ostaje plitka mrlja. Susreće se kod pacijenata koji se leče od akni, ali je mogu izazvati kozmetički tretmani kao što su dermoabrazija, laserski tretman i hemijski piling.

Hiperpigmentacija – kako nastaje?

Već smo napomenuli u tekstu iznad da ovaj poremećaj nastaje zbog prevelike proizvodnje melanina. Melanin je pigment koji našoj koži, kosi i očima daje njihovu prirodnu boju. Kada se luči više nego što je normalno, onda se pretvara u mrlje na koži. Povećano lučenje melanina izaziva niz činilaca, ali se među najvažnijim ubraja izlaganje suncu, genetika, uticaj hormona, te povrede i upale na koži. 

Sunčeva svetlost podstiče proizvodnju melanina, pa je to glavni uzrok nastanka hiperpigmentacije. Melanin je zapravo prirodna zaštita kože od sunca, zahvaljujući njemu vraćamo se sa mora sa „bronzanim“ tenom. Međutim, umerenost je uvek najvažnija pa tako i ovde: prekomerno izlaganje suncu može da poremeti ovaj proces i da nastane hiperpigmentacija. 

Što se hormona tiče, oni su odgovorni za nastajanje hiperpigmentacije kod žena, a smatra se da nastaje kada ženski polni hormoni estrogen i progesteron stimulišu prekomerno lučenje melanina nakon izlaganja kože suncu.

Hiperpigmentacija takođe može biti simptom nekih bolesti, kao što su autoimune bolesti i bolesti probavnog sistema, metabolički poremećaji i nedostatka vitamina u ishrani. Takođe, hiperpigmentacija se može javiti i kod uzimanja određenih antibiotika, hormonskih terapija, hemoterapije, upotrebe antiepileptika i slično.

Uklanjanje hiperpigmentacije

Postoje određeni dermatološki tretmani koji će pomoći u rešavanju ovog problema. 

Hemijski pilinzi, podrazumevaju nanošenje kiselih rastvora na lice, ruke ili stopala, radi uklanjanja površinskog sloja kože. Te hemikalije uzrokuju pojavu plikova, a posle toga i ljuštenje kože, nakon čega će vaša koža postati vidljivo nova i ujednačeno pigmentirana.

Tretman laserom, isto je nešto što može rešiti pojavu hiperpigmentacije. Ovaj metod je precizniji jer dermatolog može kvalitetnije kontrolisati intenzitet tretmana. Laser spaljuje zahvaćeno područje optičkom energijom. Najblaži tretmani deluju samo na površinskom sloju kože, dok intenzivniji tretmani prodiru u dublje slojeve kože.

Lečenje hiperpigmentacije – cena

Hemijski piling – cena: 2500 do 5000 dinara, u zavisnosti da li je piling površinski ili piling tela;

Lečenje hiperpigmentacije laserom – cena: trebalo bi izdvojiti od 2000 do 5000 dinara.

Pregled dermatologa – cene se kreću od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Dragana Misic
Ukoliko vec imate problem sa hiperpigmentacijom, onda je najbolje da odmah potrazite neko pouzdano mesto na kojem mozete da resite problem. Najbolje je ukoliko mozete da ga resavate laserkom metodom posto je ona jedna od najpoznatih.
Milen Jovanovic
U svakom slucaju, kako god da okrenete, nije ona ni malo naivna i nista tu ne moze toliko da me zacudi. Kako god da okrenete ovo i nije bas tolik cest problem u Beogradu i mozda je upravo to razloga zbog cega praksa po pitanju hiperpigmentacije nije bas toliko razvijena.
Jovana Milinkovic
Ukoliko po meni nesto valja u celoj prici, onda je to svakako hiperpigmentacija od koje tesko da moze da postoji nesto bolje.
Filip Milutinovic
Ona u svakom slucaju ne mora da se resi za tako male pare. Odnosno ona u svakom slucaju treba da se debelo plati kako god da okrenete.
Lea Stankovic
Ona sigurno da moze i mora da se uradi na jedan pravi nacin. Sve drugo po meni samo moze da bude jedno gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Mihajlo Nastasovic
Mora ona fino da se plati, hteli vi to ili ne.
Simona Vucinic
Problem je u tome sto su one veoma vazne cene. Sve drugo je manje vise bitno i vazno.
Todor Markovic
Kako god da okrenete, u svakom slucaju je ona nesto sto je jako skupo. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.
Marta Dencevic
Sto se ovog problema tice, kvalitet je veoma vazan. Sve drugo je mnogo manje vazno. Nije to ipak za svacije usi.
Janko Zivanovic
Sto se mene licno tice, hiperpigmentacija je nesto sto muci sve veci brolj ljudi. Mada, po meni tu nema nista toliko strasno.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, sto se hiperpigmentacije tice, to je u svakom slucaju problem koji veoma lako moze da se resi.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. neke druge stvari onda i nisu vise toliko vaze.
Nikolina Pantelic
Ovo je nesto sto na kraju moze da bude bas veliki problem, tako da se sa tim nije lako igrati.
Ivan Stojanovic
Moram da budem potpuno iskren nisam do sada primetio da neko iz mog okruzenja ima problem. Tako da bih voleo da mi neko bas onako dobro obajsni sta to tacno taj problem podrazumeva.
Jana Stankovic
Licno, smatram da po pitanju hiperpigmetacije, najbolje resenje je da posetite dermatoloski centar Elipida. Zaista je po tom pitanju najbolje da posetite centar Dr. Centar.
Biljana Brankovic
Ukoliko vec imate taj problem, onda vam je moj savet u svakom slucaju da posetite neko provereno mesto kao sto je primera radi Skin Medic.
Marko Petrovic
Kvalitetna hiperpigmentacija je nesto sto verovatno moze d apredstavlja jedan veliki problem a da ljudi zapravo nisu ni svesni da ga imaju.
Dusan Markovic
Primena lasara kao metode u resevanju hiperpigmentacije je u danasnje vreme poprilicno popularna. Pre svega zbog toga sto je bezbolna i relativno brzo moze da se izvede i primeni.
Ivana Petrovic
Ukoliko vec imate problem sa hiperpigmentacijom, onda je najbolje da odmah potrazite neko pouzdano mesto na kojem mozete da resite problem. Najbolje je ukoliko mozete da ga resavate laserkom metodom posto je ona jedna od najpoznatih.